Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Şikayetler hk.

Başlatan Kubi, 21 Ocak 2021, 09:50:08
Okunma sayısı 3037 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
Köken: İngiliz
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 18:34
Toplam oynama: 129 gün, 23 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 18:39
Toplam oynama: 7 gün, 18 saat
Son giriş: 17 Eylül 2022, 17:10
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Şikayetler hk.
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2021, 11:07:17 »
Niye küfür edersin ki? Onlar öyle dedi diye evin fiyatı düşmüyor. Sen onlara küfür ettin diye eline birşey geçmiyor veya ödüllendirilmiyorsun. Bence gayet iyi. Rolün normali dışına çıkmadan yaparsan cezalandırılmazsın.
Adamın öncesinde bana ne dediğine dair fikrin var mı? Arkadaşın diye konuşup savunuyorsun. Burada mantıksız bir olay yok. Arkadaşın da kurnazlık yapıp benim küfür ettiğim kısmı atıyor. Öncesini atsın görelim ne olup bittiğini, eğer haksızsam özrümü de dilerim.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2021, 11:09:38 »
arge ne alaka anlamadım ama adam gayet mantıklı bir kanıt sunmuş aksi varsa senin kanıtlaman lazım
adama o kadar ağır küfür edeceksen bir zahmet karakterinin neden bu kadar sinirlendiğinin kanıtını alıver zor değil

Çevrimdışı hissizleştim

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #12 : 21 Ocak 2021, 11:10:19 »
Niye küfür edersin ki? Onlar öyle dedi diye evin fiyatı düşmüyor. Sen onlara küfür ettin diye eline birşey geçmiyor veya ödüllendirilmiyorsun. Bence gayet iyi. Rolün normali dışına çıkmadan yaparsan cezalandırılmazsın.
Adamın öncesinde bana ne dediğine dair fikrin var mı? Arkadaşın diye konuşup savunuyorsun. Burada mantıksız bir olay yok. Arkadaşın da kurnazlık yapıp benim küfür ettiğim kısmı atıyor. Öncesini atsın görelim ne olup bittiğini, eğer haksızsam özrümü de dilerim.
Küfür edip, ceza almayı göze alıyorsan önceki konuşmanın kanıtlarını almış olmalısın. Onları atarak kendini savunmaya çalışabilirsin.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
« Yanıtla #13 : 21 Ocak 2021, 11:13:40 »
arge ne alaka anlamadım ama adam gayet mantıklı bir kanıt sunmuş aksi varsa senin kanıtlaman lazım
adama o kadar ağır küfür edeceksen bir zahmet karakterinin neden bu kadar sinirlendiğinin kanıtını alıver zor değil
Normal bi telefon konuşması, ss alma gereği duymadım. Benim savunduğum şey bu değil. Ben diyorum ki durup dururken küfür ettiğim yok ayrıca IC bir olay bu. Nereden bileyim adamın sadece benim küfrümü alıp şikayet açacağjnı? Konuşmadan önce empati yap. Adam senin küfür edeceğin bir şeyler söylüyor ve sen de küfür ediyorsun. Sen normal olduğunu düşünüp ss almıyorsun ama adam senin küfür ettiğin kısmı alıp şikayet açıyor, sadece düşün. Argeye açma sebebim de bir düzeltme getirilmesini istediğimden. Birçok kişi IC telefonla konuşurken chatte $ işaretini kullanmadan konuşuyor ve başkasıyla olan diyaloğu konuştuğu kişiye gidiyor. Bu ihtimal de var mesela.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
« Yanıtla #14 : 21 Ocak 2021, 11:14:48 »
Küfür edip, ceza almayı göze alıyorsan önceki konuşmanın kanıtlarını almış olmalısın. Onları atarak kendini savunmaya çalışabilirsin.
IC olarak küfür ettiğim için ceza alacağımı düşünmedim. Bu bir IC rolse hakaretten polise git. Nereden bileyim adamın sadece benim dediğim kısmı alıp şikayet açacağını?

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
« Yanıtla #15 : 21 Ocak 2021, 11:19:20 »
Spoiler:
kırpılmış kanıtlar kabul edilmemeli ayrıca telefonda kışkırtma sözlü içerikler söylemek yasak
Telefonda kışkırtma sözlü içerikler söylemenin yasak olduğu ile ilgili olan politikayı atarmısın, zevkle okuyacağım.
Telefonda sözlü içerik yasak değil ama karşılıklı bir davranım var ise yasak değil. Sadece karşı taraf durduk yere birisine küfür ederse Retarted-RP kapsamında işlem görebilir.

Retarded-RP Politikası

Attığım politikada da yazıyor zaten Sebep/Sonuç ilişkisi gerektiği kişinin attığı chatte sadece kendisi hakaret etmiş, karşı tarafında ona hakaret ettiği veya kışkırtıcı bir tutum sergilediğinin kanıtı yok ise Retarted-RP kapsamında işlem görmesi doğal bir durum. Bu atılan SS'de kişinin küfür etmesi için gereken bir sebep bulunmamakta yani Sebep/Sonuç ilişkisine dayalı bir rol olmamış kişinin işlem görmesi doğal bir durum.

Spoiler:
Cezayı veren admin arkadaşıma selamlar. IC karakteriniz uyuşturucu bağımlısı olduğunda ve bunu dile getirdiğinizde emniyet nasıl sizi gelip evinizden almıyorsa karşı taraf telefonda size küfür edersede Retarted RP'den ceza alması mantıksız. Kubi isimli arkadaşımın IC karakteri sinirli bir tavır ile yaklaşıp telefonda küfür etmiş bunu IC olarak karşı taraf dava rolüne dökebilir olay tamamen IC olarak gelişir. Bunun için OOC ceza verecek kadar politika bilgisizliğide saçma.
Ayrıca bunu da ekleyeyim dedim, yetkili kişi kararında haklı zaten ortadaki durumun karşılıklı olsaydı ve kanıtlansaydı zaten görevli savunmacı tarafa işlem uygulamazdı bunun bilgisizlik ile alakası bulunmamakta. Eğer yetkili bilgisiz olsaydı asıl şikayeti karşı taraf kanıt atmadıysa bile reddederdi.
Konuşmak için konuşuyorsun. Bu kadar çok konuşacağına insanlara komplo yapmayı bırak. Madem bu kadar savunuyorsun kendi dediklerini de atsana? At, eğer sen haklıysan ben durup dururken küfür ettiysem özrümü de dilerim. Senin yaptığın şey kendi dediklerini almayıp benim dediğimi alarak tuzak kurmak.

Çevrimdışı R11A

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 22 Şubat 2024, 12:06
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Köken: İsveç
Son giriş: 11 Nisan 2024, 20:04
Toplam oynama: 194 gün, 15 saat
Son giriş: 22 Şubat 2024, 12:08
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #16 : 21 Ocak 2021, 11:26:33 »
Adam haklı beyler. Bazı arkadaşlarımızın niyetleri farklı. Eğlenmek için oynamıyorlar, insanların açığını arayan tipler can sıkabiliyor.

Çevrimdışı nevır maynd

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Robert Patel Lv.29
Son giriş: 19 Mart 2024, 21:58
Toplam oynama: 243 gün, 3 saat
Son giriş: 22 Mart 2023, 16:35
Toplam oynama: 57 gün, 12 saat
Son giriş: 13 Mayıs 2023, 20:30
Toplam oynama: 1 gün, 23 saat
« Yanıtla #17 : 21 Ocak 2021, 11:28:16 »
İyide küfür seni kışkırttığımı sen söylüyorsun o zaman senin kanıtlaman lazım. Her neyse burası tartışma alanı değil.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
« Yanıtla #18 : 21 Ocak 2021, 11:29:22 »
İyide küfür seni kışkırttığımı sen söylüyorsun o zaman senin kanıtlaman lazım. Her neyse burası tartışma alanı değil.
Normal bir telefon konuşması, şikayet açacağını(tuzak kuracağını) düşünmediğim için ss almadım. Açık arıyorsun, başka açıklaması yok. Evet tartışma alanı değil.

Çevrimdışı Savior

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Shane Fade Lv.33
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:58
Toplam oynama: 6 gün, 5 saat
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:54
Toplam oynama: 286 gün, 10 saat
Köken: İskandinav
Son giriş: 10 Ocak 2024, 22:56
Toplam oynama: 21 gün, 6 saat
Son giriş: 03 Eylül 2023, 23:17
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat
Georgy Logan Lv.33
Son giriş: 28 Aralık 2023, 19:35
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #19 : 21 Ocak 2021, 11:33:35 »
Rolde bir çıkım yapacaksanız kanıt almalıydınız, şikayet açınca da yapıştırırdınız kanıtı. Yetkili sadece gördüğüne işlem uygular malesef.