Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Şikayetler hk.

Başlatan Kubi, 21 Ocak 2021, 09:50:08
Okunma sayısı 3040 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
Köken: İngiliz
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 18:34
Toplam oynama: 129 gün, 23 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 18:39
Toplam oynama: 7 gün, 18 saat
Son giriş: 17 Eylül 2022, 17:10
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Şikayetler hk.
« : 21 Ocak 2021, 09:50:08 »
Şimdi arkadaşlar konuyu anlatarak olaya giriyorum.
Satılık bir evim vardı ve bir sürü arkadaş bunun için beni aradı. Bu kişilerin neredeyse hepsi benimle ukala veya hani bu fiyata bu ev mi satılır diyip dalga geçerek konuşuyor tam hatırlamıyorum. Ben de sinirlenip küfür ediyorum. Bu arkadaş da onlardan biri ama çakallık yapanlardan biri bu. Şimdi bu kardeşimiz chatin sadece benim küfür ettiğim kısmını ss alarak şikayet açmış Retarded RP'den. Son kısımda şikayeti ve SS'i atacağım.
Hani arkadaşlar yanlışım varsa beni uyarın da. Ya siz telefonda sinirlenince hiç mi küfür etmiyorsunuz? Ya da karşı taraf terbiyesizlik yapınca karşılık vermiyor musunuz? Gerçek hayatta olmuyor mu böyle şeyler ben anlamıyorum. Adam çakallık yapıp o kısmı alıyor ve şikayet açıyor. Hani işin şu kısmı da var, belki ben yanımdakine söylüyorum ses karşı tarafa geçiyor. Olamaz mı yani? Hani şikayette de bunlar değerlendirilmeden "Aaa bak küfür etmişsin" diyip ceza veriliyor.
Buradan o tuzak kuran çakallara da sesleniyorum, anca sanalda başarılı olursunuz.
Samimi söylüyorum yanlışım varsa beni düzeltin veya uyarın. Ha bi de arkadaş konuşmanın önceki kısımlarını da SS alıyor ama atmıyor, o da ilginç bir mevzu tabi :d
Hepimiz böyle yapsak sunucunun hali nasıl olur? Adama söveyim söveyim, sonra adam bana sövsün. Sadece onun kısmını alarak şikayet açayım. Bu komplo değil de ne? Getirdiği tek bir şey var, o da oyundan soğutmak.
Yetkili kişilerden de rica ediyorum her ihtimali göz önünde bulundurun, illa bakıp da "Aaa küfür etmiş bak" diyip ceza vermeyin lütfen. Buna bi düzenleme gelirse iyi olur.
https://hizliresim.com/rBgizq kişinin ismi gözüküyor diye SS'in tamamını atmıyorum. Chatte sadece benim ettiğim küfür gözüküyor.
https://prnt.sc/x4sz4l tamamı bu.
SADECE EMPATİ RİCA EDİYORUM.

AR-GE'ye bağlayacağım olay kısaca şu: Bana göre bu IC bir olay ve gerçek hayatta da çokça görebileceğimiz bir durum. Bunun net olarak IC şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Yani adam/kadın gidip polise hakaretten başvurabilir. Bunun Retarded-RP kapsamında değerlendirilmesi tamamen gerçek dışı.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
Ynt: Şikayetler hk.
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2021, 09:52:21 »
Tekrardan söylüyorum, yanlışım varsa veya eksik söylediğim bir şey varsa buraya yazın lütfen.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 01:53
Toplam oynama: 208 gün, 4 saat
Son giriş: 20 Ocak 2024, 02:08
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Son giriş: 22 Kasım 2023, 21:20
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2021, 10:11:57 »
Hud gözükmeyen şikayetler kabul olmaz ayrıca IC olan bir rol için bir cezaya tâbi tutulamazsın.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2021, 10:19:02 »
Cezayı veren admin arkadaşıma selamlar. IC karakteriniz uyuşturucu bağımlısı olduğunda ve bunu dile getirdiğinizde emniyet nasıl sizi gelip evinizden almıyorsa karşı taraf telefonda size küfür edersede Retarted RP'den ceza alması mantıksız. Kubi isimli arkadaşımın IC karakteri sinirli bir tavır ile yaklaşıp telefonda küfür etmiş bunu IC olarak karşı taraf dava rolüne dökebilir olay tamamen IC olarak gelişir. Bunun için OOC ceza verecek kadar politika bilgisizliğide saçma.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2021, 10:19:56 »
Hud gözükmeyen şikayetler kabul olmaz ayrıca IC olan bir rol için bir cezaya tâbi tutulamazsın.
SS'i ben kırptım ancak sebepsiz yere küfür ettiğim için 300 dk yedim, çakalların oyununa geldik baksana :d

Çevrimdışı Sky.dll

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 08 Ekim 2024, 23:44
Toplam oynama: 68 gün, 16 saat
Köken: Japon
Son giriş: 16 Eylül 2023, 14:08
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2021, 10:23:55 »
kırpılmış kanıtlar kabul edilmemeli ayrıca telefonda kışkırtma sözlü içerikler söylemek yasak

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2021, 10:25:35 »
kırpılmış kanıtlar kabul edilmemeli ayrıca telefonda kışkırtma sözlü içerikler söylemek yasak
Telefonda kışkırtma sözlü içerikler söylemenin yasak olduğu ile ilgili olan politikayı atarmısın, zevkle okuyacağım.

Çevrimdışı Kubi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruby Andrews Lv.30
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2021, 10:26:59 »
Peki kardeşim bu IC değil mi? Hakaretten telefon kaydını al, polise git. OOC şikayet gerektirecek olay ne? Eğer şikayet açacaksan kendi dediklerini de at o halde. Bu bildiğin hainlik yani.

Çevrimdışı nevır maynd

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Robert Patel Lv.29
Son giriş: 19 Mart 2024, 21:58
Toplam oynama: 243 gün, 3 saat
Son giriş: 22 Mart 2023, 16:35
Toplam oynama: 57 gün, 12 saat
Son giriş: 13 Mayıs 2023, 20:30
Toplam oynama: 1 gün, 23 saat
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2021, 10:40:17 »
Spoiler:
Telefonda kışkırtma sözlü içerikler söylemenin yasak olduğu ile ilgili olan politikayı atarmısın, zevkle okuyacağım.
Telefonda sözlü içerik yasak değil ama karşılıklı bir davranım var ise yasak değil. Sadece karşı taraf durduk yere birisine küfür ederse Retarted-RP kapsamında işlem görebilir.

Retarded-RP Politikası

Attığım politikada da yazıyor zaten Sebep/Sonuç ilişkisi gerektiği kişinin attığı chatte sadece kendisi hakaret etmiş, karşı tarafında ona hakaret ettiği veya kışkırtıcı bir tutum sergilediğinin kanıtı yok ise Retarted-RP kapsamında işlem görmesi doğal bir durum. Bu atılan SS'de kişinin küfür etmesi için gereken bir sebep bulunmamakta yani Sebep/Sonuç ilişkisine dayalı bir rol olmamış kişinin işlem görmesi doğal bir durum.

Spoiler:
Cezayı veren admin arkadaşıma selamlar. IC karakteriniz uyuşturucu bağımlısı olduğunda ve bunu dile getirdiğinizde emniyet nasıl sizi gelip evinizden almıyorsa karşı taraf telefonda size küfür edersede Retarted RP'den ceza alması mantıksız. Kubi isimli arkadaşımın IC karakteri sinirli bir tavır ile yaklaşıp telefonda küfür etmiş bunu IC olarak karşı taraf dava rolüne dökebilir olay tamamen IC olarak gelişir. Bunun için OOC ceza verecek kadar politika bilgisizliğide saçma.
Ayrıca bunu da ekleyeyim dedim, yetkili kişi kararında haklı zaten ortadaki durumun karşılıklı olsaydı ve kanıtlansaydı zaten görevli savunmacı tarafa işlem uygulamazdı bunun bilgisizlik ile alakası bulunmamakta. Eğer yetkili bilgisiz olsaydı asıl şikayeti karşı taraf kanıt atmadıysa bile reddederdi.

Çevrimdışı hissizleştim

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2021, 10:45:22 »
Niye küfür edersin ki? Onlar öyle dedi diye evin fiyatı düşmüyor. Sen onlara küfür ettin diye eline birşey geçmiyor veya ödüllendirilmiyorsun. Bence gayet iyi. Rolün normali dışına çıkmadan yaparsan cezalandırılmazsın.