Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

AKLIMDA Kİ BİRKAÇ AR-GE

Başlatan Rot, 12 Temmuz 2018, 23:24:47
Okunma sayısı 678 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rot

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 08 Ocak 2022, 23:09
Toplam oynama: 124 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
AKLIMDA Kİ BİRKAÇ AR-GE
« : 12 Temmuz 2018, 23:24:47 »
1-) Animasyonlarda /animdurdur komutu yerine " /stopanim > yani kısaca /sa " komutu gelmeli.
Bazı animasyonları iptal etmek için F tuşuna basmak gerekiyor, bu durumda yanımızda araç varsa karakter direkt oraya yöneliyor, buda rolde hiç hoş gözükmüyor.Yani kısaca söylemek istediğim direkt /sa yani "stopanim" komutu gelsin, komut kısa olsun.

2-) Aracımızın yanında başka bir araç varken /kilit komutu bizim aracımız yerine yanımızdaki başka bir aracı algılıyor, düzeltilmesi şart.

3-) Şuan aklıma pek animasyon gelmiyor, ama animasyonlar arttırılmalı.
(Break dance - Spor animasyonları - Silah tutarak yürüme animasyonu - /rob /robman animasyonları gibi birkaç animasyon.

4-) Çatışmalarda kafa bölgesinden yaklaşık 3 mermi alan bir kişi ((Deagle ve shotgun için söylüyorum, shotgun için yakın mesafe olacak)) direkt olarak yaralıya düşebilir, yani sonuçta kafana 3 tane mermi yemişsin.

5-) Bence araç zırhları kaldırılmalı, sadece özel " Polis ve GOV " çalışanlarına full zırh olmasa da, birazcık verilmeli.
Sivil bir vatandaşın aracının zırhlı olması çok saçma, aracını zırhlatan kişilere paralarının yarısı iade edilebilir veyahut başka bir yöntem uygulanabilir.

6-) Drive-by aslında uyarı ateşi anlamına gelmekte, fakat bunu anlamayan bazı kişiler var.
Drive-by korkutma ve kendi üstünlüğünü gösterme amacıyla atılır, amaç etrafa ve birkaç kişiye ateş açıp oradan uzaklaşmaktır.Ama adam Drive-by esnasında adamı hurta düşürüyor, birde hurta düşünüce hastaneye gitmesi için yerde dahi sıkıyor.Herhalde bakkaldan domates almaya gitmiyorsun? Kolay birşey değil Drive-by, yani biraz heyecan ve korku tabii ki olacaktır. Sen orada düşman birliğe üstünlüğünü göstereceksin, gerekirse kendilerine ateş açıp, bacağına sıkacaksın ve olay yerinden direkt olarak ilerleyeceksin. Orada adamı hurta düşürüyorsunuz, hurtta hala vurmaya çalışıyorsunuz, bu esnada polis gelir vs. düşünmeden bir noktaya odaklanıyorsunuz, burası Roleplay.
Drive-by yiyen kişide şöyle yapmalı; Yayan bir durumdasın ve karşına sultan içerisinde 4 adam geldi, sana drive-by atıyor. Orada yapman gereken tek şey kaçmaya çalışmak, koşarken birden arkanı dönüp silah çekmek nedir?
Hadi cover alabileceğin biryer varsa anlarım silah çekersin, ama koşarken "Zaten ölcem, vurayım bari biraz" mantığıyla ilerlemeyin.
==> 6.Madde de anlatmak istediğim şey şu; Drive-by atılması için gerekli izinlerin adminlerden alınması ve adminlerin de o Drive-by rollerini izlemesi şart diye düşünüyorum.

7-) Drive-by bittikten sonra, /is komutunu yazıyoruz fakat sadece biz araca girdiğimizi görebiliyoruz, başka kişiler araca girdiğimizi değil de, hala camdan sarktığımızı görüyor. Düzeltilmesi gereken bir bug.

8-) Evlere koyduğumu kapıları /kapi veya /door komutu ile açabilelim. Kapının üzerine yürüyünce kendiliğinden açılıp kapanan kapılar hariç.

9-) Telefon görüşmelerinde elimize ne bir telefon geliyor, ne de o telefonu kulağımıza götürebiliyoruz.
Bir telefon çağırısı kabul edildiğinde, görüşme başladığında karakter otomatik olarak eline telefonu almalı ve kulağına doğru götürmel, yani telefon sistemi biraz değiştirimeli. Bu Gta san andreasın kendisinde olan birşey, yapılabilir.

Şuanlık aklıma gelenler bu kadar, destekleriniz bekliyorum.
AR-GE yorumlara açıktır, küfürlü söz veya hakaret olmadığı sürece...

Çevrimdışı "Meav!"

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Temmuz 2019, 13:38
Toplam oynama: 55 gün, 14 saat
Ynt: AKLIMDA Kİ BİRKAÇ AR-GE
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2018, 23:25:45 »
Ç.Ö.P

Çevrimdışı Raleich

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 24 Kasım 2024, 02:59
Toplam oynama: 64 gün, 1 saat
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2018, 23:26:16 »
<23:25:26> "Jeffrey Dayson": http://www.rina-roleplay.com/forum/index.php/topic,14349.0.html
odalara girip bunu atmazsan daha iyi olur

Çevrimdışı Felina

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ağustos 2020, 02:17
Toplam oynama: 74 gün, 6 saat
« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2018, 23:38:49 »
Zırh sistemi %100 kaldırılmalı PD dahil, LAPD polis araçlarında bile ön cam ve kapılarına yan panelleri 9mm mermilere karşı dayanıklıdır burada herkes zırha sahip, saçma zırh sistemi yüzünden oyuncular roleplaya aykırı davranıp polisten kaçma şansını kendisinde buluyor

Çevrimdışı southcoast

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Haziran 2022, 20:44
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #4 : 13 Temmuz 2018, 00:06:57 »
Zırh sistemi %100 kaldırılmalı PD dahil, LAPD polis araçlarında bile ön cam ve kapılarına yan panelleri 9mm mermilere karşı dayanıklıdır burada herkes zırha sahip, saçma zırh sistemi yüzünden oyuncular roleplaya aykırı davranıp polisten kaçma şansını kendisinde buluyor

Çevrimdışı Quenso

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 19 Aralık 2024, 22:03
Toplam oynama: 252 gün, 20 saat
Son giriş: 20 Mart 2024, 22:06
Toplam oynama: 4 gün, 19 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:15
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Son giriş: 21 Mart 2024, 22:46
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Chan Baranov Lv.29
Köken: Rus
Son giriş: 19 Mart 2024, 21:41
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #5 : 13 Temmuz 2018, 11:10:39 »
[/quote LSPD dahil ise destekliyorum.

Çevrimdışı Rot

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 08 Ocak 2022, 23:09
Toplam oynama: 124 gün, 3 saat
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2018, 12:38:22 »
UP!

Çevrimdışı Yönetmen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 20 Ekim 2021, 21:47
Toplam oynama: 131 gün, 23 saat
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2018, 16:14:11 »
1- "Animdurdur" komutunun yerine başka bir komut gelmesi gereksiz yani iki komutta aynı işlemi yapcaksa adını değiştirmenin pek bir anlamı yok.Fakat onay görürse başımla beraber.

2- Bu konuda katılıyorum "/kilit" ve biniş animasyonları konusunda da yapılabiliyor ise düzenleme yapılmalı.

3- Animasyonların arttırılması konusuna kesinlikle katılıyorum hatta "/animhelp" komutunun düzenlenmesi gerektiğini ve animasyonların Türkçeleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

4- GTA izin veriyorsa yapılabilir. Fakat bunu yapmaya çalışırken bug olma riski varsa yapılmasa daha iyi.

5- Zırhlı araç sistemindeki " ZIRH " değer olarak hafifletilebilir. Fakat unutmayalım paranın konuştuğu devirdeyiz değer hafifletilsin gereken ödeme miktarı arttırılsın yeterli.

6- Evet Driver-By konusunda kesinlikle katılıyorum çetecilere bu konu hakkında açıklama yapılması ve durumun öğretilmesi çok mantıklı bir hareket olacaktır.

7- Denemedim bu konu hakkında bilgim yok.

8- objenin "/kapi" yazdığında açılmasını istiyorsan (( Ben yanlış anlamış olabilirim )) bu biraz zor olacaktır.

9- Çok doğru ve bu notu da destekliyorum. 

Çevrimdışı MariJC

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2018, 16:32:29 »
Baskın ve drive-by izni alabileceğimiz /destek komutu kurulmalı ama bunu sadece adminler görmeli normal destek atınca bir birliğin lideri helper olabiliyor ve kendisine atılacak baskın veya drive-by'dan haberi oluyor ve önceden önlem alabiliyor.

/adestek komutundan böyle şeyler için izin alabiliriz ve sadece adminler görürse daha iyi olur.
Çünkü baskın için ticket açınca adminler bakasıya kadar bir gün geçebiliyor ama ben belki yeterince silahlı aktifi bugün buldum yarın belki daha az kişi olacağız?
Bu yüzdende admindestek komutu koyulmalı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Yönetmen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 20 Ekim 2021, 21:47
Toplam oynama: 131 gün, 23 saat
« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2018, 16:40:00 »
Baskın ve drive-by izni alabileceğimiz /destek komutu kurulmalı ama bunu sadece adminler görmeli normal destek atınca bir birliğin lideri helper olabiliyor ve kendisine atılacak baskın veya drive-by'dan haberi oluyor ve önceden önlem alabiliyor.

/adestek komutundan böyle şeyler için izin alabiliriz ve sadece adminler görürse daha iyi olur.
Çünkü baskın için ticket açınca adminler bakasıya kadar bir gün geçebiliyor ama ben belki yeterince silahlı aktifi bugün buldum yarın belki daha az kişi olacağız?
Bu yüzdende admindestek komutu koyulmalı diye düşünüyorum.

Başka bir AR-GE açabilirsin konu yorumlarında gözden kaçabilir.