Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Forum Başarım ve Rozetleri

Başlatan Trinity, 06 Ocak 2021, 06:37:19
Okunma sayısı 1438 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nord

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 09 Haziran 2024, 16:07
Toplam oynama: 38 gün, 23 saat
Köken: Rus
Son giriş: 08 Haziran 2024, 15:56
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Forum Başarım ve Rozetleri
« Yanıtla #10 : 07 Ocak 2021, 12:12:57 »
olur :halay: :exactly: :police:

Çevrimdışı Erenny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 03:04
Toplam oynama: 195 gün, 18 saat
Birlik: ********RBY
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Şubat 2024, 00:35
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 02:54
Toplam oynama: 2 gün, 14 saat
« Yanıtla #11 : 19 Ocak 2021, 00:55:13 »
Olabilir.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2021, 01:09:08 »
Ne zamandır aklımda olan bir konu ama AR-GE'sini açmamıştım. Eski bir forumda böyle birşey vardı. Sistem şu şekildeydi;

Her yıl bazı başarımlar belirlenirdi, yılın en iyi nicki, yılın en iyi coderi, yılın en yardımseveri gibi. Bir tarihte oylamalar açılırdı ve insanlar istediği kişiye oy veriyordu. Oylama bittikten sonra sonuçlar açıklanıyordu ve isminin sağ tarafına güzel bir rozet simgesi geliyordu. O rozetin üstüne geldiğinde kişinin kazandığı diyelim yılın en yardımseveri başarımını kazandıysa rozetin üstünde de o yazıyordu. Ek olarak kişiye forumdan isim değiştirme hakkı veriliyordu ödül olarak.

Bu sunucuda da olabilir bu olay. Yıldan yıla mı seçilir yoksa farklı bir sisteme göre mi ayarlanır orasını bilemiyorum ama sistem bu şekilde olabilir.
Yılın helperi, yılın admini, yılın en aktif forum üyesi, yılın en yardımsever üyesi gibi başarımlar belirlenebilir. Yine oylama yoluyla seçilebilir. Rozet simgesi İsmin sağ tarafına eklenebilir. Doğrulama yapmış üyelerin isiminin sağ tarafında küçük bir doğruladığına dair sembol var. Onun gibi küçük bir rozet simgesi eklenebilir. Başarımları kazanan kişilere 45 Gün beklemeden veya 5TL vermeden FORUM'da İsim değiştirme hakkı verilebilir.

Yıldan yıla yapılabilir veya 3 ayda bir felan. Artık yönetime kalmış ama sistem bu şekilde olabilir, bence gayet güzel bir sistem. RockstarTR'ye bile eklenebilir bu sistem.

10 Level altı oy veremez. Bu sayede fake hesaplar ile oy verme olayıda önlenir. Adaylar nasıl belirlenir bilmiyorum artık belki yönetim belirler.

Yani kısaca sistem bu, başarımlar, süre, adayları felan yönetim ayarlayabilir ama sistem bu şekilde olursa forum daha hoş olabilir.

Spoiler:
Baştan salma yazdım noktalama işaretleriymiş cümle bozuklukları felan olacak kusura bakmayın umarım anlatabilmişimdir dediğim sistemi. Belki ayrı argesini açarım

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #13 : 19 Ocak 2021, 01:10:08 »
Destekliyorum. Özellikle forum üzerindeki güncellemelerde yoğunluk varken gelebilecek bir şey. Hem foruma çeşitlilik katar, hem de üstte belirtildiği gibi oyuncuları tanımamıza yardımcı olur. Geçtiğimiz dönemlerde benim de aklıma gelmişti bu olay ama AR-GE açmak ile uğraşmak istemedim. Farklı bir sunucuda da vardı. Her bir rozetin farklı anlamı vardı ve rozetler, yönetim tarafından uygun görülen oyunculara veriliyordu. Görsel bulabilirsem paylaşacağım. Rozetleri açıklayacak olursak;

Hizmet ödülü: Sadece sunucu içerisinde yöneticilik yapan/yapmış oyunculara verilen bir rozet.
Yardımsever oyuncu: Yanlış hatırlamıyorsam aktif olarak helperlık yapan oyunculara verilen bir rozetti. Farklı kriterlere göre yetkisi olmayan oyunculara da verilebilir.
Örnek oyuncu: Sunucu içerisinde OOC davranışları, hareketleriyle diğer oyunculara örnek olabilecek oyunculara verilen rozet.
Roleplayer: Sunucu içerisinde yaptığı kaliteli ve farklı roller ile ön plana çıkan oyunculara verilen rozet.

Üstteki rozet anlamlarını farklı bir sunucuda gördüğüm anlamlarıyla yazdım. Anlamlar değiştirilebilir, rozetler çeşitlendirilebilir.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #14 : 19 Ocak 2021, 01:19:48 »
Destekliyorum. Özellikle forum üzerindeki güncellemelerde yoğunluk varken gelebilecek bir şey. Hem foruma çeşitlilik katar, hem de üstte belirtildiği gibi oyuncuları tanımamıza yardımcı olur. Geçtiğimiz dönemlerde benim de aklıma gelmişti bu olay ama AR-GE açmak ile uğraşmak istemedim. Farklı bir sunucuda da vardı. Her bir rozetin farklı anlamı vardı ve rozetler, yönetim tarafından uygun görülen oyunculara veriliyordu. Görsel bulabilirsem paylaşacağım. Rozetleri açıklayacak olursak;

Hizmet ödülü: Sadece sunucu içerisinde yöneticilik yapan/yapmış oyunculara verilen bir rozet.
Yardımsever oyuncu: Yanlış hatırlamıyorsam aktif olarak helperlık yapan oyunculara verilen bir rozetti. Farklı kriterlere göre yetkisi olmayan oyunculara da verilebilir.
Örnek oyuncu: Sunucu içerisinde OOC davranışları, hareketleriyle diğer oyunculara örnek olabilecek oyunculara verilen rozet.
Roleplayer: Sunucu içerisinde yaptığı kaliteli ve farklı roller ile ön plana çıkan oyunculara verilen rozet.

Üstteki rozet anlamlarını farklı bir sunucuda gördüğüm anlamlarıyla yazdım. Anlamlar değiştirilebilir, rozetler çeşitlendirilebilir.
Aynen bak bu şekilde çok güzel olabilir ama Yönetim bunu kendisi vermemeli bana göre. Yönetim rozetlerin adaylarını belirleyebilir, oyuncularda adaylar arasından oylama yapabilir. Rozet simgesi "Forum tag" olarak (Lead admin tagı, Senior admin tagı gibi vs.) gelmemeli. Doğrulama yapmış üyelerin forum isiminin hemen yanında bir sembol var, o sembol tarzında küçük bir rozet eklenebilir. Kazananların rozeti orada gözükür. Rozet kazananlarınada 5TL veya 45 gün beklemeden 1 kerelik forum isim değiştirme hakkı verilebilir.

Benim görüşüm bu şekilde, çok güzel olur. Tam destek. :helal:

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #15 : 19 Ocak 2021, 01:25:08 »

Görseli buldum. Bu bayraklar (rozet) postbitte karakter isimlerinin hemen yanında yer alıyordu. Benzeri bir şey yapılabilir veya karakter profiline girdiğimiz zaman en altta çıkan başarımların yanına başarım olarak eklenebilir.

Spoiler:

Spoiler:
Aynen bak bu şekilde çok güzel olabilir ama Yönetim bunu kendisi vermemeli bana göre. Yönetim rozetlerin adaylarını belirleyebilir, oyuncularda adaylar arasından oylama yapabilir. Rozet simgesi "Forum tag" olarak (Lead admin tagı, Senior admin tagı gibi vs.) gelmemeli. Doğrulama yapmış üyelerin forum isiminin hemen yanında bir sembol var, o sembol tarzında küçük bir rozet eklenebilir. Kazananların rozeti orada gözükür. Rozet kazananlarınada 5TL veya 45 gün beklemeden 1 kerelik forum isim değiştirme hakkı verilebilir.

Yönetim kendisi verirse her halükarda daha sağlıklı olacaktır. Diğer türlü arkadaş boostlama vb. olaylar her halükarda olacaktır. Bunun haricinde sizin de belirttiğiniz gibi bayrak yerine ufak bir simge eklenebilir, fazla göz yorucu da olmaz.

Çevrimdışı #36

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 15:31
Toplam oynama: 159 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2024, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
« Yanıtla #16 : 19 Ocak 2021, 01:34:31 »
Sürekli ihlal yapan birisi yerine örnek olan bir oyuncuyla rol yapmak isterim. Başarımlar gelirse güzel olur. Haklısın, destekliyorummm.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 19 Ocak 2021, 02:09:55 »
Spoiler:

Görseli buldum. Bu bayraklar (rozet) postbitte karakter isimlerinin hemen yanında yer alıyordu. Benzeri bir şey yapılabilir veya karakter profiline girdiğimiz zaman en altta çıkan başarımların yanına başarım olarak eklenebilir.

Spoiler:

Spoiler:

Yönetim kendisi verirse her halükarda daha sağlıklı olacaktır. Diğer türlü arkadaş boostlama vb. olaylar her halükarda olacaktır. Bunun haricinde sizin de belirttiğiniz gibi bayrak yerine ufak bir simge eklenebilir, fazla göz yorucu da olmaz.

Bu şekilde olabilir. @Xuneity

Çevrimdışı Metaxa

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman