Merhaba,
Fikriniz, aslında benim de sürekli aklıma gelen bir olay. Roleplay, emote demek. Ne kadar çok emote, o kadar detaylı rol. Fakat olaya sizin değerlendirdiğiniz açıdan yaklaşacak olursam; kişi emote verip sıktığında, zaten rol yapacağı bellidir. Yani şikayetlik, ihlâllik bir durum oluşmaz. İhlâl yapmak isteyen oyuncu da zaten isminin chatloga çıkmaması için emote vermez. DM yapıp "Ama ben emote vermiştim." diyen birkaç oyuncu olacaktır elbet, fakat bu oyuncuların sayısı da epey az olacaktır düşüncesindeyim. Bunun yanı sıra; bazı konuların emotesuz gerçekleştirilebilmesi, benim hoşuma gidiyor. Örneğin; yürürken, yahut koşarken hiçbirimiz emote vermiyoruz. Çünkü belli, bu yaptığımızı herkes görebiliyor zaten. Aynı şekilde bir yere otururken ve kalkerken birçok insanın aksine ben, emote vermem. Çünkü aynı şekilde zaten yaptığım görülüyor. Çatışma rollerindeki emote durumu, ilk sıkan kişi kimse, onu epey dezavantajlı hale getiriyor. Karşı taraf emoteu gördüğü an, işi karşı tarafa bırakmadan kendisi sıkmaya başlıyor zaten. İşin diğer yanı, bu durumda birçok yasadışı rol yapan oyuncu, bu emoteu bind olarak ayarlayacak düşüncesindeyim.
Bu sebeplerden dolayı fikrinizi desteklemiyorum, iyi forumlar.