Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Neden korsan kullanmamalıyız

Başlatan Xâires, 10 Temmuz 2018, 17:04:34
Okunma sayısı 855 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Xâires

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Nisan 2020, 23:03
Toplam oynama: 136 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Neden korsan kullanmamalıyız
« : 10 Temmuz 2018, 17:04:34 »
Korsan kullanmak en az hırsızlık yapmak kadar kötü ve yapılmaması gereken bir şey. Ben de bu konuda yanlış düşünen veya durumun farkında olmadan korsan kullanan arkadaşları bir nevi uyarmak için bu konuyu yazıyorum. Katılırsınız, katılmazsınız o sizin fikriniz ancak sizden tek bir şey rica ediyorum; yorumlarınızı saldırmadan yapın ("Ya ne alakası var len mıq" gibi yorumlardan bıktığım için söyleme ihtiyacı duydum).

Sadece oyunları değil, genel olarak bilgisayar yazılımlarını ele alalım. Yazılım nedir? Sözlükteki tanımıyla "Program da denilen, bir bilgisayarı belirli işlevleri yerine getirmek üzere yöneten, bilgisayara ne yapacağını söyleyen, kodlanmış komutlar dizisi". Yani, kısaca bilgisayardaki işinize yarayan her şey. Peki bu yazılımlar, programlar nasıl yapılıyor? Aranızda bilmeyen yoktur diye düşünüyorum bu yüzden kısaca hatırlatacağım. Programlar, geliştirilmiş bilgisayar dili/dilleri kullanılarak yazılıyorlar ve algoritmalarla çalışıyorlar. Böyle söyleyince basit geliyor olabilir ancak hiç de kolay bir şey değil.

Örneğin, altta gördüğünüz 8 satır kod ile yalnızca ekrana "Hello World!" yazabiliyorsunuz.
Kod: [Seç]
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
    cout << "Hello, World!";
    return 0;
}

8 kod ile ekrana sadece ama sadece "Hello World!" yazabiliyorken bir oyunun nasıl zor yazıldığını düşünün. Hatta size düşünmeniz için yardımcı olayım, World of Warcraft oyununda 5 milyon satırdan fazla kod kullanılmış.

Nasıl ki bir kişinin emeğine gasp etmek, emeğini çalmak kötü bir şeyse yapılması bu kadar zor olan, bu kadar fazla uğraşılan, emek ve bilgi isteyen programların ücretini vermeden emek hırsızlığı ile kullanmak da kötü bir şey.

Çevrimdışı White Wallker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 10 Temmuz 2018, 17:43
Toplam oynama: 32 gün, 21 saat
Ynt: Neden korsan kullanmamalıyız
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2018, 17:10:04 »
Şimdi "oyuna neden para vereyim"ci salaklar gelecek. Ulan eliniz kolunuz tutuyor, ben de çocukken tüm oyunları crack indirirdim. Büyüyünce gittim aslında zaten bilgisayarda crack versiyonu olan oyunların hepsini satın aldım.

Çevrimdışı UnknownCMD

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 23 Temmuz 2022, 16:47
Toplam oynama: 190 gün, 14 saat
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2018, 17:14:32 »
#include <iostream>
  int main(){
 std::cout << "Hello, World!";
    return 0;
}
  İle kısaltabilirsin.  ;)  :P
  Şaka bir yana gerçekten emek veriliyor, bir ara indirime girdiğinde Steam'dan Gta San Andreas'ı satın almıştım oldukça uygundu fiyatı. Ama şöyle de birşey var ki, her ne kadar kopyalarının çok fazla satıldığını düşünecek olsakta iyi kazanıyorlar.  Bazen bağımsız yapımcıların oyunlarını cracklı indiriyorum, beğenirsem satın alıyorum. Ama bazı oyunlar var ki, güzel olsada o fiyatı hak etmiyor. O tip şeylerde bende crack'a başvuruyorum.

Çevrimdışı White Wallker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2018, 17:16:42 »
#include <iostream>
  int main(){
 std::cout << "Hello, World!";
    return 0;
}
  İle kısaltabilirsin.  ;)  :P
  Şaka bir yana gerçekten emek veriliyor, bir ara indirime girdiğinde Steam'dan Gta San Andreas'ı satın almıştım oldukça uygundu fiyatı. Ama şöyle de birşey var ki, her ne kadar kopyalarının çok fazla satıldığını düşünecek olsakta iyi kazanıyorlar.  Bazen bağımsız yapımcıların oyunlarını cracklı indiriyorum, beğenirsem satın alıyorum. Ama bazı oyunlar var ki, güzel olsada o fiyatı hak etmiyor. O tip şeylerde bende crack'a baş vuruyorum.
Steam'da iade etme var, ayrıca bir insan zengin diye ona karşı etik değerlerimizi yok etmiyorsak, bir şirket çok kazanıyor diye hırsızlık da yapmamalıyız.

Çevrimdışı UnknownCMD

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 23 Temmuz 2022, 16:47
Toplam oynama: 190 gün, 14 saat
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2018, 17:19:31 »
@White Wallker
  Güzel hoş diyorsun, haklısın da zaten. Kesinlikle orjinal yazılımlardan yanayım bende. Ancak şurada kaç kişi orjinal Windows kullanıyor? Kendimden örnek verecek olursam, Photoshop kullanıyorum ara ara. Bu programa ben devamlı olarak aylık / yıllık para veremem. Çok profesyonelce işler yapmıyorum, bu yüzden Crack kullanıyorum ki birçok şirkette orjinal kullanmıyor buna emin olabilirsiniz. Uzun lafın kısası, Orjinal Ürün her zaman en iyidir.

Çevrimdışı White Wallker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2018, 17:24:01 »
Windows'u orijinal kullanıyorum, haklısın, çözüm ya o tür programlardan uzak durup alternatiflerine yönelmek ya da dediğin gibi kullanmak.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2018, 17:49:16 »
25 adet crack oyunum var

Allah beni affetsin

Çevrimdışı DREADZY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 17 Kasım 2021, 04:48
Toplam oynama: 1 gün, 7 saat
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2018, 18:23:00 »
Bazen deneme amaçlı Crack oyun indirdiğim oluyor ama sonra siliyorum,merak işte n'aparsın :/
Korsan kullanmayın,kullandırtmayın(!) (bu söz benim içinde geçerli)

Çevrimdışı Xâires

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Nisan 2020, 23:03
Toplam oynama: 136 gün, 3 saat
« Yanıtla #8 : 10 Temmuz 2018, 20:00:09 »
Ya herkes korsan kullanmıştır illa ki. Ben de zamanında torrent ustasıydım, arşvimin 500gb'a yaklaştığını bilirim. Zamanla oyun satın almaya başladım, yaptığımın hırsızlık olduğunu tamamen farkındayım artık. Şu anda da korsan indiriyorum evet. Ancak korsan oynadıysam satın alıyorum da. Universe Sandbox 2 oyununu bilmiyorum bilir misiniz. Bir hafta oynasanız sıkılırsınız. Oyunu merak ettiğim için korsan indirdim, oynamaya başladım. İndirdikten yaklaşık 2 saat sonra bir yakınımız elime para verdi, sırf haklızlık yapmayayım diye oyunu satın aldım.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2018, 14:18:40 »
25 adet crack oyunum var

Allah beni affetsin