Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Legal ve İl-Legal birlik hk. ve Adalet hk.

Başlatan Dominic_Hector, 27 Aralık 2020, 00:11:01
Okunma sayısı 3901 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı #Cyborg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Noah Brown Lv.11
Köken: Amerikan
Son giriş: 23 Temmuz 2021, 13:51
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
Ynt: Legal ve İl-Legal birlik hk. ve Adalet hk.
« Yanıtla #60 : 01 Ocak 2021, 18:16:58 »
Polisin dokunulmazlığı ve Tanrı'nın gücüne sahip olması da beni çıldırtıyor. Bu AR-GE'yi Kabul etmezseniz polisler hakkında farklı bir Ar-Ge açacağım.
Devletin iç güvenliğini sağlayan Polis Departmanının Tanrı olması gayet normal bir durum. Benim görüşüm sunucu yükselmeye başladığı zamanlar %80 bölümü il-legale kaydı.  Bu il-legallere üstünlük sağladığı için ek sistemler getirdi, alımları açtı, bir takım yetkiler verdi, devriyeleri sıklaştırdı, denetime başladı. 2018'de nerdeyse yolda hiç bir devriye aracı göremiyordum buna dayanarak söylüyorum.

Çevrimdışı Heathen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 13 Temmuz 2024, 17:01
Toplam oynama: 236 gün, 1 saat
Köken: Alman
Son giriş: 01 Temmuz 2024, 19:46
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İspanyol
Son giriş: 24 Haziran 2023, 20:38
Toplam oynama: 10 gün, 20 saat
Son giriş: 25 Mart 2023, 18:36
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Birlik: ****XNG
« Yanıtla #61 : 01 Ocak 2021, 21:11:16 »
Destekliyorum. Fakat dostum öneriyi açarken gelen eleştiri yorumlarına öfke ile cevap verme bence yani Bi öneride eleştiri olmaz ise olmaz zaten bunu herkes biliyor.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #62 : 01 Ocak 2021, 22:25:39 »
Dostum Destekliyorum

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Eylül 2022, 21:58
Toplam oynama: 64 gün, 13 saat
« Yanıtla #63 : 01 Ocak 2021, 22:47:18 »
Spoiler:
illegal rol böyle yapılmaz, normalde silahla etrafta dolaşıp şehrin ortasında birilerine sıkmaya çalışana müebbet atmaları lazım ama malum sizin doruklarda(!) olan bir rol zevkiniz olduğu için bozmak istemeyip salıyorlar sizi. sonra böyle bazı şeyleri kendinize hak görüp polis departmanıyla mücadele edebileceğinizi düşünüyorsunuz, yazık. ayrıca daha rütbelerin adını yarım yamalak bile söyleyemeyen, tek bildiği pdnin ilah olduğu gerçeği(?) olan ve nasıl oluyorsa çok iyi(!) rol yapan arkadaşlarımızın polis departmanını kurup yönetmeye çalıştığını düşününce pek de mantıklı gelmiyor.
sen birliğine rol yapmak yerine meslek kasan adamları sırf kalabalık olalım diye doldurursan o adam gelir senden silah da para da ister, sen de bundan şikayet edemezsin. doğru düzgün kültür ve rol yapmayı öğrenip birlik açtıktan sonra roleplay yapmasını iyi bilen insanları çekmek yerine sırf birlik dolu gözüksün diye, birliği olduğu halde basit bir rol yapmaya bile gelmeyen adamları aldığın için sen suçlusun. gidip burada başka suçlu arama.
Burada ne anlatmaya çalıştığın hakkında birşey anlamadım çok saçma! Bağlantısı olmayan yorum içeriyor sanırım?

Peki sana soruyorum kendi bilge zannediyorsun sanırım. İl-legal birlik nedir? Ne tür kültürler var ve nasıl sergilenmesi gerekiyor bize ilk bunu anlatmaya başla istersen ha'?

Rol yapmasını bilen insanlar hapis alma korkusu var bu yuzden bir birliğe katılmıyor ama legal takılıyor. (Legal görünümlü il-legal.)

Kalabalık olması için çaba sarf ettiğimiz doğru bunu bütün il-legal birlikler yapıyor başka yolu olmadığı için yoksa bu birlik il-legal olmaz. Hatta birlik bile olamaz. Ne demek istediğimi anlamıştırsin umarım...
Dostum bak, önerinin niye saçma olduğunu ilk iletinde kendin anlatmışsın zaten ama "Mantıklı düşünemeyen oyuncu cevapları" adı altında doğru bir şeyle dalga geçmişsin. Hapis sürelerinin düşmesi demek herkesin etrafta silahla dolaşıp korkusuzca takılması demek, bu normal bir şey değil. Sunucunun düzenini bozacak bir olay bu, cidden aşırı saçma. Tamam belki sunucudaki illegal kitlenin %70 kadarlık bir kısmı düzgünce rol yapan kişilerden oluşsa desteklerdim ancak olayın böyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Sunucuda illegal dediğinde oyuncuların çoğunun aklına çatışma geliyor, uyuşturucu satışı, silah satışı falan geliyor. Yani yanlış anlaşılmasın, bunlar tabii ki olacak fakat bir illegal tüm hayatını çatışarak geçirmez. Gerektiğinde polisten saklanır, yakalanmamak için elinden geleni yapar. Zaten illegal rol yapanların çoğu polis tarafından tutuklanmayı takmazken bir de eğer ceza süreleri düşerse buradaki zaten doğru düzgün olmayan gerçekçilik tamamen bozulur. İllegal bir kimse için IC sicil çok çok bir önem arz etmiyor ki zaten, AFK bırakıyor geçiyor. Bir de ceza süreleri düşerse adam yakalanır 30 dakika sonra çıkar geri gelir. Ben de bunu soruyorum işte, mantık nerede burada? Veya sırf sana rol yapabilme hakkı tanıdığı için belki arkandan 1 saat update vererek kovalayan polislerin rol zevki ne olacak, sen IC jaile gir hop 30 dakika sonra yine önlerine gel, mantıklı mı böyle bir şey?
Bu cevabından ben Kısacası ne anlıyorum biliyor musun? Low oyuncu tabanlı sunucuda İl-legal rol yapmayın bize ne kardeşim! Rol Play'de illegal rol yapılmaz. Kısacası bu manaya geliyor. Sunucuda çok fazla göz yumdugunuzu düşünüyorum, tamam oyuncular rol bakımından başarısız sen Rol Play'e doğuştan başarılı oynamaya geldin sende çok hatalar yaptın ve kendini geliştirdin.

Şu anda zaten herkes etrafta silahla gezmekte git birine laf at aninda mermiyi bir yerinden yersin. (Küfür yasak anladin sen)

Yanılmıyorsam 1 ya da 2 hafta önce il-legal birliğe katılmayan silahlı kişiler (kontrol ettim hiçbir birliğe katılmamış) polisin önünde arabayı kırdı ve silahlı adamlar arabadan indi, polise silahı gösterdi, birlikte el salladı sonra hızla arabaya bindi ve polisten kaçtı. Trol davranışından adamlara arkadaşım ile birlikte kahkaha attık ve cesur trol hareketini tebrik ettik. Adamların bize cevabı şu; E-e her halde yani  :halay:

Şimdi senden bunu rol play mantığı olarak düşünmeni istiyorum:

Trol yaparak mi hapis almak mı?
yoksa
Düzenli il-legal rol yaparak mi hapis almak?

Hapis süresi çokta olsa oyuncular aynı şekilde devam ediyor bunu değişmesi için çook zaman geçmesi lazim ama hapishane rolleri çok zevkli değil usulüne göre oynamayorlar zaten. Hapis süreleri hem fazla hemde abartılı.

Polisler sürekli arama yapsın oyuncuların üstünü, evlerini ve araçlarını yüzde 90 silahlı.
E madem kendin de kabul ediyorsun illegalin rol kalitesinin yerlerde olduğunu, ne demeye gerçek dışı rolleri ve kural ihlallerini artıracak bir öneri sunuyorsun?
Seni kafanı çalıştırmaya davet ediyorum... :exactly:

Bana polislerin neden düzenli organize olduklarını hatta dur şunu sorayim:

Oyuncuların polis olmayı nasıl hak ettiklerini söyleyebilir misin?  :laugh:

Polisler başvuru, mülakat ve sınav aşamalarını geçerek polis oluyorlar. İstersen git kendin de birliğe alım yaparken sınav yap, başvuruyla alım yap, mülakatla alım yap. Politikalarda resmi birlikler harici sınavla alım yapamazsınız mı yazıyor? Kalitesiz rol yapan insanları birliğine toplayıp niye burada karşı tarafa sallıyorsun?
Ayrıca konunun başından beri birilerini kafa çalıştırmaya, düşünmeye davet ediyorsun ama böyle bir şey olursa sunucunun nasıl bir hâl alacağını düşünmeyen ilk kişi de sensin, bu nasıl çelişki biraz anlatır mısın?
Sana anlatım yapmam imkansız çünkü anlamak istemiyorsun sadece nasıl laf sokarım derdindesin.

Yasadışı roller yani il-legal birlikler onay almakta zorlanma nedenleri şudur oyuncu yok abi! Daha doğrusu başarılı rol yapan yok!

- Ya polis oluyor böyle başarıli birlik yok en iyisi polis olayım diyorlar. Bize de mecbur kalıyoruz meslek yapan rol hakkında bilgi sahibi olmayan adamları almaya mecbur kalıyoruz yoksa birliğin bir anlamı olmuyor bunun adı Birlik olmaz! (Politikada birlikler Hk birşey var)

Açtığımız veya katıldığımız il-legal birlikte polisin kalitesini yapamayız (oyuncu yok) Polisler arkalarındaki en güçlü destek ekibi adminlerdir. Şu anda piyasada doğru düzgün il-legal yok! Herkes kendi yargısını dağıtma peşinde... İnsanlar fazla hapis cezası nedeniyle yasadışı roller üstlenmekten korkuyor!  (hapis sürelerinin fazla olmasıdır)

Polislere verilen değer il-legal birliklere verilmiyor... Bu yüzden herkes polis olma peşinde, il-legal kalitesiz oldu ve olduğu için kimse tercih etmez oldu. (Legal görünümlü İl-legal. Tek tabanca hesabı takılıyorlar.)

Polis zaten silah kullanma hakkına sahip. Silah zevk verdiği için polisliğe girmeyi seviyorlar.

Sana başka yanıt yazmayacam bilgin olsun. (Anlamak istemeyene ne kadar açıklasam da anlamak istemiyor, kendi bildiğini okuyor.)

Çevrimdışı Daisy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Koreli
Son giriş: 16 Ekim 2023, 19:29
Toplam oynama: 186 gün, 14 saat
« Yanıtla #64 : 04 Ocak 2021, 13:21:34 »
Polisin dokunulmazlığı ve Tanrı'nın gücüne sahip olması da beni çıldırtıyor. Bu AR-GE'yi Kabul etmezseniz polisler hakkında farklı bir Ar-Ge açacağım.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Eylül 2022, 21:58
Toplam oynama: 64 gün, 13 saat
« Yanıtla #65 : 09 Ocak 2021, 20:18:27 »
Destekliyorum. Fakat dostum öneriyi açarken gelen eleştiri yorumlarına öfke ile cevap verme bence yani Bi öneride eleştiri olmaz ise olmaz zaten bunu herkes biliyor.

Benim kızdığım yorumlar şu: aşağıda alıntı olarak yapılanları oku

Spoiler:
işim vardı desteklemiyom yazıp çıkmışım kardeşim özür dilerim, yok desteklemiyom yazıp çımmamalıydım bos arge desteklemıyom yazıp cıksam yerıdır sımdı
Bu neyin tavrı neyin havası sen olsan belki de hakaret etmek isterdin.
-
Silahım yok, tek bir illegal role girmedim ama gayet de sarıyor. Bence doğru rol yaparsanız gayet de keyif alırsınız.
Bu adam gayet iyimser bunda sorun yok ama hiç katılmadığı il-legal birlik hakkında yorum yapmasına ne demeli?
-
Bişey anladıysam arap olim. :laugh:
Şuana kadar yapılan yorumlarda herkes anlamış ama anlamadığını belirtmek ve sadece boş olsun diye yapmış olduğu yorum örneğine ne demelisin?

Çevrimdışı Kolley

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 20 Kasım 2023, 20:43
Toplam oynama: 99 gün, 12 saat
« Yanıtla #66 : 09 Ocak 2021, 20:40:42 »
En büyük mafya devlettir desteklemiyorum.  :hand:

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İskandinav
Son giriş: 12 Ocak 2023, 15:51
Toplam oynama: 124 gün, 23 saat
Son giriş: 30 Aralık 2022, 13:56
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
« Yanıtla #67 : 10 Ocak 2021, 19:25:56 »
Adalet arıyoruz!  :1: :1: :1: Oyuncular, polis departmanlarını birlik olarak kursunlar ve adalet getirsinler, sonra da Rina'da adalet var mı bir bakayım. İl-Legal birlikler kapatıldı ve kapatılmaya devam ediyor çünkü oyuncuları yönetemiyoruz! Polisler gibi kaliteli roller ve yönetim sağlıyamıyoruz.

bu ne?

oyuncular niye pd kuruyor olm, sorunun ne anlat dinleyelim ts3 gel derdini dinleyelim

zaten PD'deki rütbeler şuan lt2 var yüksek rütbe olarak ondan sonra sgt2 var sgt2 zaten oyuncu, sgt 1'de bir sürü oyuncu var

illegal birlikler kapatılmadı, çok sayıda illegal birlik var ve güzel de rol yapan illegal birlikler var

Çevrimdışı Kratos78

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Arthur Bryne Lv.24
Son giriş: 08 Eylül 2024, 20:55
Toplam oynama: 170 gün, 22 saat
David Lemina Lv.24
Son giriş: 06 Mart 2024, 21:12
Toplam oynama: 1 gün, 22 saat
« Yanıtla #68 : 10 Ocak 2021, 19:42:26 »
Ben de pd oldum adam sıkmadan sıkamıyosun adam elinde silahla koşuyoken sıkamıyosun her şeyde kanıt alman gerek vs o yüzden pd nin rahatlığıda olsun biraz

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #69 : 12 Ocak 2021, 15:48:52 »
Oyuncu niye PD kursun ne saçma bir şey. PD zaten kurulu bir şey, onu yıllar önce kurulmuş olarak düşünülür. PD'yi oyuncular yönetebilir. Zaten şu an yönetiliyor mu emin değilim. Buda mümkün yönetimle yakın olacaksın, her dediklerini karşılıksız inanacaksın ve kabul edeceksin yanlış olsa da onlar doğrusunu bilir diyeceksin. Böyle bir 1-2 yıl dayanabilirsen, PD'in başına geçmemen için sebep yok.