kazanmak isteyen internetten çok para kazanır. en basit örneği freelancer siteleri. bir ton freelancer sitesi var, bir şey de kendini geliştirirsen yani ustalaşırsan, o şeyi üretip satabilirsin, sipariş alabilirsin. en basiti photoshop tasarımları, logo tasarımları vesaire. ortalama ve üstüysen logo başına 100 tl gibi bir kazanç elde edersin ki o da aldığın siparişe ve yaptığın içeriğin güzelliğine bağlı, sadece photoshop tasarımı olarak düşünme bir ton şey var, açıp baktığında tabii. 
Belirtildiği gibi. Serbest çalışan olarak iş bulmak için bionluk tarzı siteleri araştırabilirsiniz, metin yazıp satarak dahi para kazanabiliyorsunuz. Ben şahsen basit grafik tasarımları yapıp bu tarz sitelerde satıyor, birkaç Instagram sayfasına gönderi hazırlayıp gönderi başına para alıyorum.
Her meslekte de olduğu gibi, internet üzerinden içine gireceğiniz herhangi bir işte iyi olmadığınız ve bu işi yapan diğer kişilerin arasından sıyrılamadığınız müddetçe ciddi miktarda para kazanamazsınız. Yani amacınız benim gibi harçlık çıkartmak değil de ciddi ciddi işin içine girip para kazanmaksa rastgele bir işin içine atlamayın. Uzman olduğunuz bir konu üzerinde iş yapın veya belli bir konuda uzmanlaşmaya bakın. Aksi halde vaktinizi boşa harcamış olursunuz ve pişman olarak internet üzerinden para kazanmaktan vazgeçersiniz.