Paintball Rina'da çoğu kişinin oynadığı bir oyun diyelim. Şimdi çoğu kişi oynuyor fakat paintball lag sorunu yüzünden geçilmiyor. Örnek vermek gerekirse, ışınlanan oyuncular, duvar arkası yediğimiz mermiler, zıpladığımızda uçmamız, zıplayıp geriye ışınlanmamız vs. bir büyük sorun da paintball'da yaşanılan
FPS düşüklüğü. FPS'imizin normalde paintball gibi bir yerde tavan yapması gerekiyor, sadece bir arena oluyor. O taraflarda bildiğim kadarıyla objeler yok, sadece arenalar var. Bu kadar FPS kaybı yaşatan ne olabilir ki? LVPD arenasını örnek veriyorum, daha az önce çıktım. Oyuncular ışınlanıyor, FPS kaynaklı olsa tamam fakat 60 FPS alsam bile oyuncular ışınlanıyor, duvar yiyorum gözüküyor ve bir sürü problem. AR-GE 100 kelimeyi aşacak çünkü çoğu şeyi anlatmam gerekiyor. Bir diğer sorun atılan hile raporları ve bunlarla ilgilenilmemesi. Şimdi size kısa bir örnek veriyorum, hiçbir kişi hilesiz bir şekilde,
ayakta AK-47 kullanarak 30-35 metre civarından sıfır sekme bir şekilde kimseyi 100 can, 0+ armor öldüremez. Bu kadar seken bir silah ile bu tarz vuruşlar yapmak
imkansız. Hile için rapor atıyorum, bariz hile. 10 level, ayakta AK ile tarıyor, saniyesinde eriyorsun. Abartısız iki el attık, iki el sonunda yetkili talebi inceliyor. Kişiyi büyük ihtimalle hile olarak görmüyor ve talebi esgeçiyor.
Paintball'da en çok yaşanan hile olayları zaten artık çoğu sobeit fixlendiği için
renkotarzı sekmeme gibi içeren hileleri kullanmaya yöneltiyor. Deagle ile tarayarak uzak mesafeden üç hit'i tutturuyor mesela, bunu bir kez yapsa şans eseri olarak görebilirsiniz fakat bunu birden fazla kez yapıyor ise bu şans eserinden çıkıyor. Uzak mesafeden üç mermiyi ayakta
aralıksız bir şekilde sıkarak tutturamaz ki. Onu da esgeçiyorum, çoğu oyuncu "faster" tarzı denilen üçüncü parti yazılım kullanıyor. Bu tarz yazılımlardan iyi anlayan bir ekibin artık ilgilenmesi gerekiyor, Game Admin talebe giriyor, bir şey görmeden geçiyor. Rina'da oynuyoruz, en azından bu tarz durumlarda bir iki tane abartı vuruşun sonrasında birden fazla yapar ise
EN AZINDAN bir "Client-ban" atılmalı, bilgisayarları taranmalı. Herkes bu sunucuya hile sokma peşinde, Connector desen havalarda uçuşuyor, renkolar desen havalarda uçuşuyor. Adam illegal'e sıkıyor, AK ile sekmeme vs. açıyor. Bütün çatışma ruhunu kaçırıyor. Ciddi bir şekilde hile raporlarına bakılması için yönetim kadrosuna çoğu kişinin alınması gerekiyor. 3 level bir hesap paintball'a giriyor, 360 ata ata vuruyor herkesi, 360'dan kastım da şu;
Şu tarz sorular gelmeden önce söyleyeyim;
"Video al şikayet aç." Şikayet açıyoruz, açılan hile şikayetleri zaten sonuçlanması beş altı gün sürüyor. Bu zamana kadar hile açarak zaten oyun zevkinizi bitiriyor.