Bir Hollandalı kaç dil biliyor? Kaç kitap okuyor? Seçmenlik bilincine sahip mi? Ekonomi politiklarını biliyor mu? Herhangi bir sanat dalında yetişmiş mi? Üretken mi?
ya da
Bir Japon öğrenci günde kaç saat ders çalışıyor? Yazılım dillerinde bir tecrübesi var mı? Ne yiyor,içiyor? Bizi kadar çok tüketiyor mu?
ve sonuncusu tüm milletler için.Günde kaç saat tiktok kullanıyor?
Bugün dünyada sosyal medya kullanımında Hindistan birinci,Türkiye ikinci.Nüfusa oran yapılınca Türkiye birinci.Peki bir Hollandalı neden ilgilenmiyor instagramda? -...-
Almanlar okuduklarımıza göre ikinci dünya savaşında yerle bir olmadı mı? Alman yöneticileri çok mu iyiydi de 30 sene de yepyeni güçlü bir devlet kurdu? Onlar sadece yöneticilere mi yüklüyordu tüm sorumluluğu?
Mesela en son hangi kitabı okuduk? Avrupalı yılda bilmem kaç kitabı bitirip kenara atıyor.Ama onların yöneticileri süper çalışıyor.
Sizce de kim olursa olsun tüm yükü yöneticilere yüklemek biraz dengesiz değil mi?
Sizce de dış politika da bile Avrupa,Amerika yardakçılarının düşüncelerini ayna misali yansıtmak saçma değil midir?
Hani artık onlar çalışırken de kazanırken de bahsetsek o zaman? -...-
Almanya'nın ikiye bölünmesi ve batı bölgesinin Amerika, doğu bölgesinin ise Sosyetiklerin eline geçti. Doğu tarafı ile Almanya iş birliğine girdi ve ekonomisini kalkındırmaya başladı. İşgalci ülkeler haklarını çekince birleşip tek devlet oldular ve üretime önem verdiler. [Otomobil , makine , metal sanayi , kimyasal madde mühendislik üretimi, güneş ve rüzgar enerji] alanında birinci oldular. Bize gelecek olursak eğitim ve teknoloji ye yatırım yapmak yerine inşaat sektörüne yatırım yapınca ve evler satılmayınca kala kaldık.
Diğer söylediklerini anlamadığım için cevap vermedim.
Üstüne alınman hoş olmuş.Keşke üstüne alındığın kısmı da güçlü şekilde anlatsaydın,her neyse.
Anlamadığın bir nokta var.Almanya gelişti diyorsun,evet gelişti.Ancak geliştiren başındakiler değildi yalnızca.Tüm Alman hakkı canla başla yıllarca çalışmayı başardı.
Ayrıca Almanların yalnızca birleştikten sonra geliştiğini de söylemişsin.Buna cevap vermem,ancak gülerim.

" Bize gelecek olursak" en basitinden dersteki öğretmen,dairede memur ve diğer tüm çalışan kesmi.Neden bu halde?
70'lerde eğitim verilen bu nesil neden safsaklama halinde?
Ayrıca eğitim sektörüne ne şekilde yatırım yapabiliriz? Tablet dağıtmak,akıllı tahta,ders kitaplarının ücretsiz olması,eba ve bu dönemde yapılan tüm eğitim faaliyetleri yerine ne gibi işler yapılabilir?
Ya da beyin göçü yaşayanları tersine göç ile döndürmek,artık gidenleri durdurmak için ne yapılmalı? Her bir giden alternatif 10 bin dolar değerinde.
İnşaat sektörüne her ne kadar israf desen de saçmalık desen de sonuna kadar desteğimizdedir.Gelecekte bu mevzu daha da derinleşecektir.Bu konuda basit bir örnek vermek gerekirse -hep yaralayan bir konu- Avrupa da yüzyıllar önce yapılmış dairelerin şehir silüetine etkisi ve İstanbul silüetinin onlar karşısında ezikliği.İstanbul öylesine gelişmeli ki öylesine yapılanmalı ki bir marka şehir haline gelmeli.Bu işlem uzun süreçte kullanmadığımız boğaz parasını bize verecek olabilir.
Bu inşaat sektöründe bir başka örnek ise Kanal İstanbul.Kanal İstanbul sayesinde bu iş tamamen güvence altına alınacak.Ülkede tek karşı çıkan grubun ise muhalefet grubu olması çok şaşırtmayan bir durum.İlber Ortaylı gibi ülkemizin yetiştirdiği az sayıda bilim insanından en değerlilerine önderlik edebilecek biri bile destekliyorsa anlayın ki milli çıkarımız vardır.
Bu projenin jeoloji konusunda da hiçbir sorunu olmadığı açıktır.Celal Şengör hükümete en net şekilde muhalif olmasına rağmen bu konunun asla bir deprem riski yaratmayacağını belirtmiştir.
Artık devlet yönetimini oyundan bir arkadaşınız,arkadaş grubunuzda yaptığınız proje yöneticisi ile karıştırmayın.Devlet hükümet değildir.Kuruşu kuruşuna hesabını yapar.Devlet ne eğitimle,ne teknolojiyle,ne de dinle yıkılabilir.Devlet FETO,PKK gibi aşağılık örgütlerle,onların aşağılık savunmalarıyla saçma sapan beyanatlarla batmaz da yıkılmaz da.Bunları kendi kafamdan sallamıyorum,değerli subaylarımızın ve bir miktarda ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söyledikleridir bunlar.Akılları sıra yakmayı,yıkmayı düstur edinmiş FETÖ düşünceleriyle yok inşaat yok müteahhit diyerek devleti yıkacağını düşünen,aklını hükümetle bozmuş olan herkes Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuş ülkemize bir culüm dahi zarar veremeyecektir.