Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Çek Sistemi

Başlatan whitehair, 04 Temmuz 2018, 22:16:48
Okunma sayısı 357 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı whitehair

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lv.
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik:
Çek Sistemi
« : 04 Temmuz 2018, 22:16:48 »
Öncelikle sistemin ne olduğunu konu başlığından az çok kestirmişsinizdir. Fakat okuyan ve ÇEK nedir bilmeyen bazı arkadaşlar için ufak bir bilgilendirme yapayım.

ÇEK NEDİR?

Çek bir ödeme aracıdır. Her ne kadar bankaya verildiğinde ödenmesi gerekse de piyasada vadeli olarak olarak kullanılır. Kredi kartının yaygınlaşması ile beraber itibarı azalsa da taşıdığı şekil şartları ve kanunlardaki koruyucu hüküm sebebi ile yaygın bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir.

Kısaca anlatmak gerekirse sistemin mantığı şu;

Araç almak için, ev almak için, işyeri veya silah almak için aklınıza ne gelebiliyorsa almak için yanımızda yüklü miktar para taşımamız gerekir çoğu zaman. Mesela fazla sayıda silah veya uyuşturucu teslimatı için yüklü miktarda para taşımak yerine ÇEK verilir. ÇEK'de yazan gün de o para çek sahibinin banka hesabından çekilir. Eğer ÇEK'in üzerinde yazan gün ÇEK sahibinin banka hesabında o kadar para yoksa ÇEK karşılıksız çıkar ve kişi hapis cezası alır. Gerçek hayattakiyle aynı mantıkta kullanılabilir.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
Ynt: Çek Sistemi
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2018, 22:50:54 »
Yeni bir karakter aç. Bu karakterinle 1-2 gün içerisinde mümkün olduğunca çek yazdırıp bir sürü şey almaya çalış, daha sonra da çeklerin süresi gelmeden önce arkadaşın aracılığıyla önce onun sonra kendi hesabına aktar. Ve boşta olan hesapta hapis cezası alsın ve iş bitti, kolay yoldan sistemin bir açığıyla yüz bin dolarlar havada.

Ayrıca zaten baştan aşşağı mantıksız, desteklemiyorum.

Çevrimdışı whitehair

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lv.
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik:
« Yanıtla #2 : 04 Temmuz 2018, 23:14:32 »
Yeni bir karakter aç. Bu karakterinle 1-2 gün içerisinde mümkün olduğunca çek yazdırıp bir sürü şey almaya çalış, daha sonra da çeklerin süresi gelmeden önce arkadaşın aracılığıyla önce onun sonra kendi hesabına aktar. Ve boşta olan hesapta hapis cezası alsın ve iş bitti, kolay yoldan sistemin bir açığıyla yüz bin dolarlar havada.

if(pLevel < 10 && pBankMoney < 50000) gibi kontrol yapılarıyla bu sorun aşılabilir :) Güzel düşünce saygı duyuyorum

Çevrimdışı Martinos

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Ocak 2020, 01:32
Toplam oynama: 30 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #3 : 06 Temmuz 2018, 18:30:52 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı Maurader1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 20 Aralık 2019, 23:32
Toplam oynama: 39 gün, 19 saat
« Yanıtla #4 : 31 Temmuz 2018, 21:32:15 »
Suiistimal edilir , desteklemiyorum.

Çevrimdışı Gorkem.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ryan Ronald Lv.18
Köken: İtalyan
Son giriş: 16 Mart 2021, 20:04
Toplam oynama: 66 gün, 14 saat
« Yanıtla #5 : 31 Temmuz 2018, 22:37:31 »

if(pLevel < 10 && pBankMoney < 50000) gibi kontrol yapılarıyla bu sorun aşılabilir :) Güzel düşünce saygı duyuyorum