Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[KAPATILDI] Moore Hukuk Bürosu

Başlatan Poppy, 17 Kasım 2020, 19:41:48
Okunma sayısı 1746 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Poppy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Shina Moore Lv.12
Köken: Japon
Son giriş: 17 Mayıs 2024, 20:08
Toplam oynama: 21 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
[KAPATILDI] Moore Hukuk Bürosu
« : 17 Kasım 2020, 19:41:48 »

LOS SANTOS AVUKATLAR BAROSU
ADIM 1 / ÖN BAŞVURU FORMU

BÖLÜM A / KİŞİSEL BİLGİLER

A1. Adınız: Shina
A2. Soyadınız: Moore
A3. Cinsiyet: Kadın

A4. Boy (cm.): 173
A5. Kilo (kg.): 52
A6. Göz Rengi: Ela
A7. Saç Rengi:Platin sarısı

A8. Doğum Tarihi: 21/03/1993
A9. Telefon Numarası: 8208309
A10. İkametgah Adresi: 56, Richman, Los Santos

A11. Köken: Rus
A12. Vatandaşlık: Amerikan

A13. Bilinen Diller (İngilizce dışında, dil seviyelerini de belirtiniz.): Rusça(Anadil C2), İtalyanca(C1)

BÖLÜM B / EĞİTİM
* Avukat olarak ofis veya büro açmak istiyorsanız ABD hukuk alanında Yüksek Lisans diplomasına sahip olmanız gerekmektedir.
* Aşağıdaki soruları kendinize göre eksiksiz bir biçimde yanıtlayınız.

B1. Yüksek Lisans eğitiminizi tamamladınız mı?: Evet

B2. Tamamladıysanız nerede tamamladınız?: University of Chicago
B3. Tamamladıysanız mezuniyet derecenizi yazın: Dönem ikincisi - 3.87/4

B4. Eğitim hayatınız boyunca herhangi bir şekilde disiplin cezası aldınız mı?:Hayır

BÖLÜM C / DEVLET KADROLARI

C1. Daha önce herhangi bir devlet kurumunda bulundunuz mu? Bulunduğunuz mevki ve ayrılma gerekçelerinizi listeleyin:
C2. Daha önce devlet kadrosundan çıkartıldınız mı? Hayır

BÖLÜM D / YETERLİLİK

Aşağıda belirtilenleri kendinizce doldurunuz, herhangi bir kopya işlemi tespit edilirse başvurunuzun direkt olarak reddedileceğini unutmayınız. Cevaplarınızın uzun olması durumunda alt satıra geçiş yapabilirsiniz, fakat cevabınız bittiğinde bir sonraki soru ile cevabınız arasında bir boşluk bırakın.

D1. Hukukun işleyişi sizce nasıl olmalıdır? Hukuk üstünlüğü her şeyden üsttedir. Hukuk ve ahlak birleştirerek kararlar verilmelidir. İnsan hakları her halükarda korunmalıdır. Hukuk toplumsal düzeni sağlar. Bir dava oluşturulduğunda dava dosyasının en ince ayrıntısına kadar incelenmeli gerekli savunmayı hakim karşısında yapıldığında savunulur. Savcı'nın iddia ettiği şeyler çürütülür yada savunulur. Ancak hakimin vereceği karar ne olursa olsun anayasa ve yasa sınırları içinde kalmalıdır. Aksi taktirde daha yüksek mahkemelerde dava ilerlemeye devam eder.

D2. Toplum ve Hukuk ilişkisini detaylandırın: Toplum ve hukuk ayrılmaz bir bütündür. Anayasayı ve yasaları belirleyen toplumdur. Toplum hukuk kurallarını yazar. Hakimde toplumun oluşturdupu kurallara uymak zorundadır. Hukuk ahlaki boyutta da incelenir. Bir hakim karar verirken vicdanını kullanır ve ahlaki açısın da davaya inceler. Bundan dolayı hukuk toplumdaki düzeni sağlasa da hukukun temeli toplumdur.

D3. Hukukun toplumdaki yeri hakkında düşüncelerinizi özetleyin: Hukuk toplumdaki düzeni sağlamayı amaçlar. Toplumun koyduğu kurallara toplumun uymasını garantiler. Bunlar anayasa ve yasalarla yazılı olarak belirtilir. Toplumdaki kural ihlallerini bu kurallar kapmasında toplum tarafından cezalandırılmasına sebep olur. Ancak toplumun bir kişiyi cezalandırması yanlış olduğu için bir düzene ihtiyaç olduğu için ortaya çıkmıştır.

D4. İnsan vicdanı ve hukuk arasındaki temel ilişkiyi özetleyin: Hukukta bir karar alırken vicdan da çok önemli yer taşır. Örneğin bir katilin bir adamı öldürme biçimine göre cezai işlem süresi değişebilmektedir. Katil istemeden birinin hayatına son vermişse ve hakim ona göre cezasında yasalara göre oranla cezasında indirim sağlayabilecektir. Bir karar alırken o geçmişin çevresinde yaratacağı etki de göz alınarak karar alınır. Bu durumda vicdan devreye gider.

D5. 'Nefsi Müdafaa' kavramını açıklayınız: Bu kavram çok önemlidir. İnsanlar vicdanlarıyla hareket eden varlıklardır. Bir insana zarar verdiğinizde kendini korumaya çalışacaktır. Biri sizi boynunuzdan tutup koyarak öldürmeye çalışırken siz o durumda o andan kurtulmak isterseniz ve burada yaptığınız hiçbir davranıştan sorumlu tutulmazsanız. Orada kendi canınızı kurtarmak için o kişiye zarar verebilir hatta öldürebilirsiniz. Kendi hayatınızı koruduğunuz için suçlu sayılmazsanız bu nefsi müdafaaya girer ancak bunu kanıtlamak çok zordur ve öldüremekten daha başka şekilde kurtulma imkanız varsa cezai işlem hakime göre uygulanabilir.

D6. Suçsuzluk Karinesini açıklayınız: Suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur. Bir katil şüphelisi dahil suçu ispatlanana kadar suçsuzdur. Çünkü sosyal medya çağında yaşıyoruz, onun suçu net belli değilken katil damgası yediğinde, suçsuz olduğu ispatlansa dahi hayatı eski haline dönemez. Bu nedenle suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur.

BÖLÜM F / ADLİ SİCİL

F1. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı gözaltına alındınız mı?: Hayır
F2. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı hapise girdiniz mi?: Hayır
F3. Halihazırda devam eden bir davanız bulunmakta mı?: Hayır
F4. Herhangi bir şekilde tazminat cezasına çarptırıldınız mı?:Hayır

BÖLÜM G / PSİKOLOJİ

G1. Daha önce herhangi bir psikolojik tedavi gördünüz mü?: Hayır
G2. Kullandığınız ilaçlar var ise listeleyin: Düzenli ilaç kullanmıyorum
G3. Herhangi bir bağımlılığınız var mı? (Alkol, uyuşturucu, sigara vs.): İnsanın kendine zarar verdiği hiçbir şey kullanmıyorum
G4. Psikoloji durumunuz (İyi, normal, kötü):Bu sorunun mantıksız olduğunu düşünüyorum, gayet sıradan bir insan psikolojisi buna iyi deniliyorsa iyidir.

BÖLÜM H / OFİS BİLGİLERİ

H1. Ofis Adı: Moore Danışmanlık
H2. Ofis koordinatları (/pos): 1773.33, -1655.07, 14.42, 306.64
H3. Ofis Interioru: Ufak Ofis I
H4. Ofis ekletmek istediğiniz yerin görüntüsü (ss):

BÖLÜM I / OOC

I1. Yaşınız: 21
I2. Adınız ve Soyadınız: Doğukan Sığırcı
I3. Şehir: Adana
I4. Ne kadar süredir RN:RP oynuyorsunuz?: 1.5-2 yıl falan.

I5. Aşağıdaki kutucukları kendinize göre işaretleyin, kutucukları işaretlerken köşeli parantezlerin arasına 'x' koymanız yeterlidir.

[X] En az 10 level karaktere sahibim.
[X] Rina Roleplay politikalarına ve kurallarına bağlı kalabilirim ve ihlal yapmam.
[X] Ofis kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
[X] Politika ve kural ihlallerimde ofisimin elimden alınacağını onaylıyorum.
[X] Farklı bir oluşumda başvurum bulunmamakta.

Çevrimdışı RN-RP

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lv.
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik:
Ynt: [KABUL EDİLDİ]Moore Hukuk Bürosu
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2020, 16:57:33 »

Hukuk Bürosu başvurunuz detaylı olarak incelenmiş olup aşağıdaki sonuca varılmıştır:

KABUL EDİLDİ

• 200.000$ değerindeki parayı devlet kasasına bağışlayıp konu altına yorum olarak gönderiniz.
  • Büronuzda bulunan üyelerin herhangi bir sicil veya yönetim tarafından kabul edilemeyecek ihlalleri / uygunsuz rol planları durumunda büro kapatılabilir.
  • Oyun içerisinden birlik kurmanız ve yukarıdaki meblayı kasaya bağışladıktan sonra teamspeak3 üzerinden "Karakter Adı - Hukuk B. Kabulü" şeklinde beklemeniz gerekmektedir.

Çevrimdışı Poppy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Shina Moore Lv.12
Köken: Japon
Son giriş: 17 Mayıs 2024, 20:08
Toplam oynama: 21 gün, 8 saat
Ynt: [KABUL EDİLDİ]Moore Hukuk Bürosu
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2020, 08:54:20 »

Birlikte kurdum.

Çevrimdışı bergy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 15 Nisan 2024, 00:12
Toplam oynama: 99 gün, 10 saat
Ynt: [KABUL EDİLDİ] Moore Hukuk Bürosu
« Yanıtla #3 : 21 Aralık 2020, 00:27:12 »
Aktif görülmediğinden ve birlikteki oyuncularda IC sicil tespit edildiğinden kapatıldı.