Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Vergi

Başlatan Meren, 06 Kasım 2020, 10:00:10
Okunma sayısı 2183 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
Ynt: Vergi
« Yanıtla #40 : 08 Kasım 2020, 19:11:39 »
Sanki ödüyormuş gibi konu açmaları peki?
ALDIĞIN HER ÜRÜNDE VERGİ VERGİ VERİYOSUN

1 tl yere bişey aldın bunun 25 kuruşu devlete
s400, akıncı, tb2, hisar vs vs kullanıma geçince devletten iyisi yok. Orada burada terörist vurunca devletten iyisi yok. E peki bu savunma ve saldırı sistemleri gökten mi düştü? Tamam Berat Redflag'a diyeceğim birşey yok saçma sapan konuşuyor zaten fakat devletin kestiği parmak acımaz arkadaşlar.

Spoiler:
Yanlış anlaşılmasın, tarafsız biriyim.
çok boş konuşmuşsun kanka, verginin düzgün kullanıldığı yerlere kimsenin lafı yok
+1
Saray peki oda göktenmi indi
Ve o altın musluk kendiliğinden mi oldu? +1
9000 tl'lik birşey için vergi toplamasına gerek yok ama sen bilirsin :D? Saçma bir örnek oldu bence.

Evet, devlet bunun için vergi kesmez zaten. Ben askeri açıdan bu para kullanıldığını düşünüyorum.
Şuanki ekonomik durumda devletin yapabileceği tek şey faiz arttırmak ve savunma sanayisine yatırım yapmak olur.Çünkü eskiden beri üretim yapmıyorduk zaten.Şuan muhtemelen dolar'a dokunmadan üretim ülkesi olmak için Çin'in politikalarını izliyorlar ama nüfus'un fazla olması gerekir biraz.
Eskiden üretim yapıyoduk bu arada
Şuandada tarımda baya üretim yapıyoruz incir üretiminde yada başka şeylerde hep sıralamadayız.Ya ilk 3'e ya İlk 4'e giriyoruz.Eskiden üretim yapılsaydı Cumhuriyet tarihindeki en fazla ihracat bu sene görülmezdi.
İhracatın fazla olduğunun kaynağı ne?
Ayakta uyutuyolar seni bro ihracatın fazla olması demek ekonominin iyi olması drmrk çünkü bir devletin ekonomisi 1. dereceden ihracata bağlıdır.

diğer ülkeler açısından bu bir şey değil ama
Her zaman ekonomi konusunda örnek aldığımız ülkelerden geriydik ama.Bu grafik bizim geliştiğimizi gösterir dolar neden artıyor dersenizde... cari açık kapanmadan dolar daha düşmez.İhracatın ithalat'I geçmesi gerekiyor ihracatın ithalat'ı karşılama oranı %95 şuan.

Çevrimdışı clexy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Şubat 2023, 21:13
Toplam oynama: 8 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İngiliz
Son giriş: 31 Ocak 2023, 22:56
Toplam oynama: 151 gün, 20 saat
« Yanıtla #41 : 08 Kasım 2020, 19:22:13 »
 ülkede üretim belli kısımlarda var, fakat her ne kadar üretsek de ürettiğimiz malları bile dışarıdan almak zorunda kalıyoruz, aslında her şeyden önce türk milleti birbirini sikmeye elverişli olduğu için biz kendimizle bile baş edemiyorken dolarla, dünya ekonomisiyle baş etmeye çalışıyoruz, izmirde deprem oluyor, kirası bin lira olan ev iki bin lira oluyor

Çevrimdışı Meren

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 24 Kasım 2023, 14:47
Toplam oynama: 54 gün, 17 saat
Köken: Alman
Son giriş: 20 Aralık 2023, 22:43
Toplam oynama: 142 gün, 8 saat
« Yanıtla #42 : 08 Kasım 2020, 22:09:32 »
ülkede üretim belli kısımlarda var, fakat her ne kadar üretsek de ürettiğimiz malları bile dışarıdan almak zorunda kalıyoruz, aslında her şeyden önce türk milleti birbirini sikmeye elverişli olduğu için biz kendimizle bile baş edemiyorken dolarla, dünya ekonomisiyle baş etmeye çalışıyoruz, izmirde deprem oluyor, kirası bin lira olan ev iki bin lira oluyor

jeopolitik olarak da konumumuz çok zengin değil sadece bor çıkıyor bizden temizlik için, temizlik imandandır