Ağlamayı kesin, buna kimse müdahale edemez, ağlamak yerine daha düzgün önerilerinizi bekliyorum. Doları nasıl düşürebiliriz? Bunu tartışmak yerine ağlıyorsunuz.
Şuanda ya Rusya'nın yada Çin'in ekonomi modeline geçilebilir.Rusya'nın ekonomik modeline geçilirse halk Avrupa ülkelerinden fakir yaşar (Rusya'da şuan alım gücü anlamıyla aşşağı yukarı aynı Türkiye ile) ama askeri güce yatırım yapacağımız için kimse uluslararası hukuk'ta kolay kolay sesini çıkaramaz.Çin ve Japonya gibi ekonomik modellere geçilirse kur yüksek seviyeye çıktığı için sabit tutulur, üretim ucuzlar ve Türkiye Çin gibi ucuz üretim yapılan bir yer olur.Türkiye kendi markalarını kurarsa doların artışı hiçbirşeye etki etmez.Halk orta kesim yaşasa bile çok fabrika olacağı için istihdam artar ve insanlar orta seviyede geçinir.Eğitim iyi olsa bile Türkiye'nin yüksek alanda yerli üretim yaratması çok uzun bir süre alır ve dolar artmaya devam eder.Onun yüzünden Türkiye kendi içindeki yatırımcıları kaçırmadan yurt dışından yatırımcı çekmeli.Telefon,Tablet,Oyun Konsolu,Bilgisayar gibi ürünlerin çoğunluğu Amerika'dan arabalar Japonya,Fransa,Almanya gibi ülkelerden alınıyordu yıllardır şuanda hepsini yerli yapamazsın.Üretim başlatsan bile illaha dolar etki edecektir bukadar alan arasından hepsinden yerli üretime geçilmesi yıllar sürer.2020 yılında dünyada en iyi eğitim olan ülke İngiltere seçildi İngiltere'de eğitimde sınavlara göre şekillenir bildiğim kadarıyla Türkiye'deki gibi.Ama Türkiye 2020'de 53. sırada.