Eleştirinin ne olduğunu herkes gayet net bir şekilde biliyor. "Ab, moruq, eheheh" tarzı kelimelerle sözde eleştiri yapan kişileri takmamak gerekiyor çünkü zaten amaçları trollemek, boş yapmak felan. Amaçları sallamak ve bunu eleştiri diye geçiştirmek.
Ama şöyle bir durum da var, mesela adam gelip eleştiri yapmıştır karşıdaki kişi bunu hakaret veya farklı bir şekilde algılamış olabilir.Çünkü genel olarak yani benim gördüğüm kadarıyla bu sunucu da eleştiriler Sert bir dil ile yapılıyor. Karşıdaki kişi de doğal olarak buna sinirlenebiliyor.
Eleştiri, bir konuyu başarılı / başarısız veya olumlu / olumsuz yönlerini yorumlamak.
Mesela biri gelip "Bu birlik çöp, xx rütbesi baya saçma olmuş gidin değiştirin şunu" tarzı şeyler eleştiri değildir. Eleştiri düzgün bir dil ile yapılması gerekiyor, karşıdaki kişiyi rencide etmeyecek, kırmayacak şekilde yapılması gerekiyor.
"Birlik ve tanıtım gayet hoş görünüyor. Fakat bu konseptli bir birliğe xxx rütbesi yakışmamış, değiştirmenizi tavsiye ediyorum."
Gibi eleştiriler olabilir.
Eleştiri düzgün bir dil ile yapılmadığı sürece çok takmamak gerekiyor, karşıdaki kişinin de her eleştiriye sinirlenmemesi ve sakin kalması gerekiyor. Sert bir dil ile yapılmış olsa bile o eleştiriyi değerlendirmek gerekiyor.
Benim eleştiriden anlayış şeklim bu.