Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Banka rolleri

Başlatan LORDXUNEITY, 19 Ekim 2020, 19:52:27
Okunma sayısı 836 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Köken: Amerikan
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
Ynt: Banka rolleri
« Yanıtla #10 : 19 Ekim 2020, 23:31:24 »
Dolandırmak değil de olay faiz oranı ve ödeme süresi kısa. Örneğin ben polis memuruyum IC olarak ve doğal olarak tırcılık, taşımacılık gibi işler yapmıyorum. Bir ev alacağım ve bu ev örneğin 200.000$. Elimde 50.000$ para var ve sizden 150.000$ alıyorum. Hem bu parayı faizli, hem de 1 hafta içinde ödemem gerekiyor. Sizce bu parayı bir polis memurunun ödemesi mümkün mü? OOC olarak belki sunucu ekonomisine göre fiyatlandırma ve geri ödeme planı yaptınız fakat bu işleri sıkıntıya sokuyor. Bence faiz oranını veyahut geri ödeme süresini kişinin aylık aktif gelirine (bu IC olarak günlük olabilir) göre yapabilirsiniz. Böylelikle daha çok kişi tercih eder fakat bunu direkt çok paralar kazanayım diye yapıyorsanız benim gibi insanlar tabii ki böyle bir yükün altına girmekten korkacaklar. Siz faiz almasanız bile 7 gün içerisinde bu parayı ödeyin derseniz benim size günlük 21,428$ ödemem gerekecek.

Umarım bu konuyu dikkate alırsınız.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #11 : 19 Ekim 2020, 23:47:51 »
Dolandırmak değil de olay faiz oranı ve ödeme süresi kısa. Örneğin ben polis memuruyum IC olarak ve doğal olarak tırcılık, taşımacılık gibi işler yapmıyorum. Bir ev alacağım ve bu ev örneğin 200.000$. Elimde 50.000$ para var ve sizden 150.000$ alıyorum. Hem bu parayı faizli, hem de 1 hafta içinde ödemem gerekiyor. Sizce bu parayı bir polis memurunun ödemesi mümkün mü? OOC olarak belki sunucu ekonomisine göre fiyatlandırma ve geri ödeme planı yaptınız fakat bu işleri sıkıntıya sokuyor. Bence faiz oranını veyahut geri ödeme süresini kişinin aylık aktif gelirine (bu IC olarak günlük olabilir) göre yapabilirsiniz. Böylelikle daha çok kişi tercih eder fakat bunu direkt çok paralar kazanayım diye yapıyorsanız benim gibi insanlar tabii ki böyle bir yükün altına girmekten korkacaklar. Siz faiz almasanız bile 7 gün içerisinde bu parayı ödeyin derseniz benim size günlük 21,428$ ödemem gerekecek.

Umarım bu konuyu dikkate alırsınız.
Faiz oranında yine rol esnasında bu tip geri dönüşler almıştık ve karakterler uzun uzadıya bu konu hakkında tartışmıştı. Belirlenen faizlerin gerçekçi olmadığının farkındayız fakat maalesef sunucu ekonomisine göre bu rolü yapmamızı sağlayabilecek seviyede kar yapabilmemiz için faiz miktarını o civarda tutmamız gerekiyor.
Bununla ilgili kafamızda iki farklı yol belirledik. Birinci ve ilerleyen süreçte kesin olarak gerçekleştireceğimiz yol banka hesaplarının türlere ayrılması. Ofis tanıtımı üzerinde de bazı yerlerde ufak ufak belirttiğimiz gibi ilerleyen süreçte LS Elite gibi projelerimizin faaliyete geçmesiyle birlikte farklı banka hesabı türlerini çıkartacaktık. Hesaplar birkaç türe ayrılacaktı ve hesap türüne bağlı olarak faiz miktarı/ödeme süresinde değişiklik olacaktı. Sizin örneğiniz üzerinden anlatmak gerekirse devlet memurları için özel ve ayrı bir banka hesap türü oluşturmayı, faiz oranını ve kredi limitini düşürüp geri ödeme süresini uzatmayı düşünüyoruz. Aynı şekilde daha öncesinde kredi geciktirmiş kişiler için kredi limiti düşürme uygulaması, LS Elite üyeleri için kredi limiti yükseltme uygulaması vb. şeyler planlıyoruz. Standart banka hesapları ise güncel olarak konuda belirtilen limitlerde kalacak.
İkinci yol olarak 1-2 hafta içerisinde halen bu müşteri problemi devam ederse sizin de belirttiğiniz gibi faiz miktarında düşüşe gidip ödeme süresini uzatabilir, hesap kullanım ücreti vb. ek ödemeleri ortadan kaldırabiliriz ve şansımızı bir de öyle deneriz. Geri bildirim için teşekkürler.

Çevrimdışı w0xic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Şubat 2024, 22:47
Toplam oynama: 235 gün, 17 saat
Son giriş: 02 Mart 2023, 19:10
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 15 Temmuz 2023, 23:33
Toplam oynama: 45 gün, 6 saat
« Yanıtla #12 : 20 Ekim 2020, 00:32:53 »
Sistem olarak çok zor birşeyi başarmışsınız. Daha doğrusu başarmaya çalışıyorsunuz. İşler rayına oturursa bu iş tam manasıyla olur. Tabii borayejmanın rol bilgisine de güveniyorum.

Çevrimdışı DEXTER 23 CM

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jamal McRae Lv.28