Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

euro vs tl

Başlatan si vis pacem para bellum, 15 Ekim 2020, 09:55:25
Okunma sayısı 2897 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KızılŞaman

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Şubat 2024, 23:40
Toplam oynama: 227 gün, 18 saat
Birlik: * * * * * * ' S
Ynt: euro vs tl
« Yanıtla #60 : 21 Ekim 2020, 13:25:37 »
Türkiye Cumhuriyeti devleti bugün belkide dünyanın en güçlü devletlerindendi lakin 1950`den sonra gelen cumhurbaşkanlarının/başbakanların bir çoğunun ülkeyi parsel parsel satması sebebi ile gelişemedik, Kİ bizim şuanda olması gereken en az 1 uçak fabrikamız 2 araba fabrikamız 1 tanede dev telefon üreticimiz olması gerekiyordu ve aynı zamanda bunları üretmek demek yani bir jet motorlu uçağı günümüzde üretmek demek aynı zamanda bize tank fabrikası, yüksek bilgisayar teknolojisi ve günümüz teknolojisi ile birçok şeyi yapabilecek argeyide sağlayacaktı.
Bunların olması bize ekonomik güç sağlayacaktı ve bu sayede üniversite gibi bir çok eğitim kurumumuza yatırım yapılabilecek, belediyeler borç batağı içerisinde olmayacaktı.
Yani bir uçak araba fabrikasının kapatılması bir ülkenin kaderini değiştirdi.

Çevrimdışı bensheriff

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Ekim 2020, 14:19
Toplam oynama: 13 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #61 : 22 Ekim 2020, 01:23:14 »
tayyipçiler burda tayibi savunur fakat ekonomisinden tut cografyasına kadar AMERİKA

Çevrimdışı vuslat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 27 Ekim 2023, 01:59
Toplam oynama: 126 gün, 16 saat
Birlik: *JNG
« Yanıtla #62 : 24 Ekim 2020, 20:45:48 »
Arkadaşlar ciddi misiniz siz? Euro ile tl yi nasıl kıyaslıyorsunuz? 500 liraya oyun diyorsunuz valla onu bunu bilmem ekonomi kötü olsa oyunu bırakın domates ekmek bile bulamayız. Bunları geçin mağazalarda raflar telefonlar oyunlar ile dolu. Devletini beğenmeyen 2 3 çapulcu ile bu hükümet yıkılmaz. Ayrıca almanyada 1 euro olan ekmek burda 1 lira çarp bakayım kim daha pahalıya alıyor. Alamancılar bile Türkiye cennet diyor halen batı hayranlığı sizde yazık..

ne diyon la wqejnwqrwqtişwq

Çevrimdışı Shotcaller

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Maggie Mac Lv.22
Son giriş: 12 Temmuz 2023, 16:15
Toplam oynama: 36 gün, 13 saat
Son giriş: 05 Eylül 2022, 00:43
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #63 : 25 Ekim 2020, 06:48:32 »
Euro-Dolar'ın düşmesi için doğu akdinizden çekileceksin, silah üretimi yapmayacaksın, Azerbaycana yardım göndermeyeceksin, suriyeden çekileceksin, p*k,y*g gibi soysuzlara karışmayacaksın, amerikanın altında ezileceksin, k*** diye bir devletin oluşmasına göz yumacaksın, Yunan piçi seni ezecek
Sonrası olur işte dolar 1 tl euro 1 tl ama Dünyanın gözünde değerin kalmaz.

Ve bir kaç şey daha ekliyim bu Ülke Erdoğandan önce çok iyi durumda değildi, bir ülkenin iyi olup olmamasını Dolara bakarak değerlendirmek cahillik olur, Onlarca ülke seni yaptırımla tehdit ediyor, onlarca ülke ile savaşta burun burunasın, şuan olduğumuz durum bu şartlara göre kötü bir durum değil.Sadece zaman gerekiyor bize, sadece biraz sabır.

Jilet Ahmet sevdiğimiz bir abimizdi, muhafazakar adamdı. Adabı, forumu kullanmayı, çok iyi bilirdi, mesela ben bilmem. Çok savunurdu, ben savunmam. Konuyu açan arkadaş, abi ekonomi kötü dediğinde, sırtını dönerdi. Ben dönmem. Berat abi ben kura bakmıyorum dediğinde, dalga geçerdi. Ben geçmem. Jilet Ahmet sevdiğimiz bir abimizdi, ama ekonomiyi de bir tuhaf yorumlardı. Ne varsa elinde, yine döner dolaşır onun elinde kalırdı. Benim kalmaz. Bizde fikirler masaya konur. Herkes ihtiyacı kadarını alır. Jilet abim yorumlarını gençlik kollarından alırdı, ben yorumlarımı saklamam.

Çevrimdışı turtle

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Mayıs 2023, 19:26
Toplam oynama: 317 gün, 10 saat
Son giriş: 16 Mayıs 2023, 19:25
Toplam oynama: 2 gün, 17 saat
Son giriş: 16 Mayıs 2023, 19:17
Toplam oynama: 12 gün, 10 saat
Son giriş: 02 Nisan 2023, 18:21
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #64 : 25 Ekim 2020, 06:49:58 »

Çevrimdışı hastagcan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Çinli
Son giriş: 20 Aralık 2021, 22:47
Toplam oynama: 107 gün, 13 saat
« Yanıtla #65 : 25 Ekim 2020, 16:15:32 »

Çevrimdışı arminus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Eylül 2023, 22:34
Toplam oynama: 79 gün, 10 saat
« Yanıtla #66 : 25 Ekim 2020, 16:26:56 »
ekonomi çok iyi tostum 2023te ekmek arası bor yicem

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
« Yanıtla #67 : 25 Ekim 2020, 18:35:29 »
Türkiye'de işsizlik artmasının sebebi vasıfsız işcinin fazla olması.İnsanlar vasıfsız adam aramıyor vasıflı meslek sahibi kişi arıyor.Türkiye'nin yarısı temizlikçilerden oluşuyor temizlikçiyi millet ne yapsın Suriye'li adamda temizlikçilik yapıyor Türk'de hem Suriyeli daha ucuza çalışıyor.Ayrıca Ambargo tehditleri vb şeyler Doğu Akdeniz'inde etkisi var Avrupa Birliği Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den çekilmesi için Ambargo ile tehdit ediyor. (Kimseyi savunmuyorum)

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
« Yanıtla #68 : 25 Ekim 2020, 18:48:34 »
Euro-Dolar'ın düşmesi için doğu akdinizden çekileceksin, silah üretimi yapmayacaksın, Azerbaycana yardım göndermeyeceksin, suriyeden çekileceksin, p*k,y*g gibi soysuzlara karışmayacaksın, amerikanın altında ezileceksin, k*** diye bir devletin oluşmasına göz yumacaksın, Yunan piçi seni ezecek

Ve bir kaç şey daha ekliyim bu Ülke Erdoğandan önce çok iyi durumda değildi, bir ülkenin iyi olup olmamasını Dolara bakarak değerlendirmek cahillik olur, Onlarca ülke seni yaptırımla tehdit ediyor, onlarca ülke ile savaşta burun burunasın, şuan olduğumuz durum bu şartlara göre kötü bir durum değil.Sadece zaman gerekiyor bize, sadece biraz sabır.
ermeni rus dayanışmasında amerikanın, doların, euronun, sterlinin etkisi yoktur. azerbaycana amerikanın can dostu israil bile yardım gönderirken sen doların yükselmesinden bahsediyorsun. dur tahmin ediyim, imam hatipte okuyorsun?
Yazdıklarımdan bunu mu anlıyorsun? İmam hatipli felan değilim.

Durum sadece ekonomi kaynaklı değil. Artık ülke içi işsizlik de konuşulması lazım adaletinde dile alınması ve eleştirilmesi lazım.
İşsizliğin fazla olmasının sebebi vasıfsız işcinin fazla olması.Türkiye'de çok fazla vasıfsız insanın olma sebebi önceden her şehirde üniversite olmaması ve okula ulaşmanın zor olmasıydı ama üretimin olmama sebebi şu 0-18 yaş arası insan sayısının çok fazla olması şöyle düşün çoluk çocuk sadece tüketir üretemez Türkiye'de genç nüfus çok fazla doğal olarakta tüketim fazla AB ülkelerinde nüfus gittikçe azalıyor yaşlı nüfus artıyor doğal olarakta üretim artıyor tüketen sayısı azalıyor dolar ve euro'yu düşürmenin tek yolu PS5 filan gibi şeylerin ithalatını azaltmak.Ama bunların itlahat'ı azalırsa Türkiye'de bu gibi şeylerin üretimi olmadığı için başka bir alternatif yok.Çünkü zamanında sanayi gelişmemiş.Buda doğal olarak dışa bağımlığı getiriyor.

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
« Yanıtla #69 : 25 Ekim 2020, 20:18:50 »

Jilet Ahmet sevdiğimiz bir abimizdi, muhafazakar adamdı. Adabı, forumu kullanmayı, çok iyi bilirdi, mesela ben bilmem. Çok savunurdu, ben savunmam. Konuyu açan arkadaş, abi ekonomi kötü dediğinde, sırtını dönerdi. Ben dönmem. Berat abi ben kura bakmıyorum dediğinde, dalga geçerdi. Ben geçmem. Jilet Ahmet sevdiğimiz bir abimizdi, ama ekonomiyi de bir tuhaf yorumlardı. Ne varsa elinde, yine döner dolaşır onun elinde kalırdı. Benim kalmaz. Bizde fikirler masaya konur. Herkes ihtiyacı kadarını alır. Jilet abim yorumlarını gençlik kollarından alırdı, ben yorumlarımı saklamam.
ASDLJKNASVJHASNDYCOGASKUGDHCAUSDJGHBDASKJDHBHUASŞJIHC*ASMDYGCASODIASNGOMLKHDNASKDHAKSJDNASIUDHASUIDJHSAIPODLKJHSAOILASPKSAPFKPOSAIJOFSUHAFSAFIPJASJNAFSUOASJDHANPSJDACSOKSHDOASDHJANSKDJMASKMDNJASDNJKASHDJASKHDJASKNHSJNHDASLDNMKASLOJIDKLNMAKSJŞPFNSIDPKJASV AOSIDPUIASĞ9D0IUOACDASHMFOAIHSADASDHADSHASDHASDYUGFIASHSFNHIAFSHIAFGTUOSAIJBHASDBASKN ASASDN ASDASDSADADSABSHBJADSGVYASFGAO8YSFIUOLJ