Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

"Dominic" Rina-RP Önerilerim ve Eksikleri

Başlatan Dominic_Hector, 14 Ekim 2020, 00:28:00
Okunma sayısı 3123 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Eylül 2022, 21:58
Toplam oynama: 64 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)
"Dominic" Rina-RP Önerilerim ve Eksikleri
« : 14 Ekim 2020, 00:28:00 »
Karakter Adınız: DOMİNİC
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): OyUn
AR-GE Fikrinizi açıklayın: (  :P )

Benim Görüşüm:
  • Vali, Belediye Başkanı tekrar gelsin, yakıta veya gişelere zam geldiğinde harekete geçerdik eylemler yapardık, eğlenceli bir rol yapılırdı.
  • Avukat'lar tekrar gelsin, hani şunu söylüyorsunuz rol yapılmıyor vs. High Senior Admin ve Senior Admin rütbesi taşıyanlar ne iş yapıyor? (Bence hiç bir şey) Rol uyumluğu için hazırlasınlar bir şeyler polislere veriyorsunuz bilmem yasalarını okuyorum diye...
  • Araç fiyatları yükselsin (veya yükselmesin), herkes son derece zengin ve Easy bir rol sunucusudur, ancak bu kadar Easy sunucu olmamalı. Gerekirse Rina Medium-RP olmalı.
  • Lisans için el koyma olmalı düzenli araç süremeyenler tekrar Lisans satın alacak. Ayrı lisanslar olacak. (Hava, Kara, Deniz)
  • Düzenleme, NC atmak yerine, IC sicil temizleme veya 4 ayda 1 kere aff gelmelidir.
  • Polis ve FBI; ev baskınları düzenlemeli. Geçen yıl bir birliğe katıldım ve baskın yaptılar. Çok beğendim! Bunu yapmaları lazım Bütün evler için.

Hapis (OOC,IC):
  • (IC)Hapis süreleri çok uzun! Pek çok oyuncu, hapis cezasının süresini ne zaman biteceğini bekleyeceği konusunda endişelenen Yasadışı Hukuk rolünden kaçıyor! Hırsız Polisi, server'da bu kadar hapis süresi bulunmuyor.
  • OOC hapis yerine sınırlı ama uzun bir süre için BAN vermek daha iyidir. Kötü bir PC'ye sahip olanlar için sunucudaki oyuncunun fazla sayısı daha kasılma sorunları yaşıyor. (Benim ki dahil herkesin bilgisayarı iyi değil)

Eklenmesi Gerekenler:
  • Daha fazla meslek, hepsinin seviyeli kazancı olmalı. (Taşımacılık ve Tırcılık'ta olduğu gibi) ve ayrıca Seviyesine (20-30-40 seviye) göre araç yapabileceği meslek.
  • Banka, işyeri, ev gibi yerlerde küçük $1.000-$5.000 miktarda soygunu yapabilmeliyiz.
  • BAR rolleri yeterince güzel yapılmıyor. Açılan bar'ların yüzde 90'ı boş barları sevebilecekleri bir işlev yapılması gerekiyor.
  • Silah taşıma belgesi satın alabilmeliyiz (IC para) her model silah için ayrı ve sureleri olmalı tazeleme gibi tarife suren bitti yenisini atmalısın telefonda olduğu gibi. Fiyatları yüksek olmalı özellikle 30k ve yüksek olsun.
  • IC hapis'te olanları ziyaret etmek. Hapise düşen kişiyi ziyaret edebilmeliyiz.

Sıkıcı Rol yapılış Nedeni:
  • Hastane ve itfaiyeci rolleri çok pasif! Alım yapıyorsunuz ama yeterli ROL yapamıyorlar. Yeni güncellemede var ama daha fazlası lazım.
  • Polislerin dokunulmazlığı kaldırılmamalıdır TANRI gibiler; Sürükleyemiyoruz, CK, Gasp edemiyoruz / yapamıyoruz.
  • Polislerin TeamSpeak üzerine konuşmasından ve onların toplanmasına neden olmasından nefret ediyorum, özellikle biz siviller polis/polisler tarafından kovalarken komutlar veya yardım mesajları gönderemiyoruz götümüze girmiş oluyorlar yazmaya çalıştığımızda /destek komutu Birlikler içinde gelmeli ve Polisler bizim gibi oyun chat ekranından yazışmalı yani bizim gibi olmalı !
  • Bence 911 komutu kaldırılmalı. Neden? Son derece gereksiz! Haber veriyoruz, ihbar veriyoruz Allah'ın bir kulu yok! Ama polis bir silahlı adam görürse, 15 veya daha fazla polis bir kişiye hemen uçuyor.
  • Genel olarak IC cezaevini düştüğümüzde, hiçbiri rol yapmıyor bir birlerini döverek yaralı duruma düşürmekte hepsi.

Birlik:
  • Genel olarak birlik için ihtiyaç duyulan birçok sistem var.
  • Legal + IL-Legal Birliklerin çok az avantajları ve sistemleri var gelişmesi lazım bir çok hakları yok. Liderler Araç düzeltemiyor mesela sadece buda değil daha fazlası.
  • Birlik liderlerinin Onaylı ve Onaysız (2 yer) bir araya geleceği özel yerler olmalı, bu şekilde daha fazla rol almalı, görüşme yapacaklar Kendi aralarında iyi ve kötü anlaşmalar yapabilirler.

Meslekler, Mekanik:
  • Çekici (Tow Truck); araçlar için çalışma yapılmalı, taxi gibi arayalım onlarda gelsin izin verdiğimde aracimi ceksin.
  • Otobüsler (Bus); duraklar olmalı Şehir içi ve Şehir dışı duraklar olsun hepsinde (taşımacılıkta olduğu gibi) kırmızı İcon'lar o güzergahları takip etsin.
  • Mekanik; Düz Kontak ve Kilit Kır süreleri düşürülmeli. Sheriffs var mekanik mesleği çöp artık.

Los Santos'a Geri Dönüyor:
  • Los Santos ve bir, iki kasaba çok mu küçük geldi bu oyunculara? Las Venturas ve San Francisco (ve kasabaları) herkesin Los Santos'a çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Los Santos şehri boş roller pasif Red Country gibi Los Santos'a yakın kasabalar var şeriflerde orayı idare eder yeterince.

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.: (yOk)

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
Ynt: "Dominic" Rina-RP Önerilerim ve Eksikleri
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2020, 00:42:01 »
çoğu söylediğin şey zaten konuşulmuş ve reddedilmiş bir şey tek tek söylemesem de söylediklerinden en az biri sunucu gelmeli

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2020, 00:56:51 »
eylem demişsin yaptığınız tek rol FUCK LSPD diyerek bağırmak
avukatlar yolda zaten, ayrıca kaç hsa-sa gördün?
araç fiyatları yeterince pahalı, easy rp mi ?D
lisans el koyma olayı geldi zaten hava-kara olarak ayırmak pek gerekli değil
yapıyorlar zaten, baskın var
---
bölümü var forumda ( TIKLA )
ooc hapiste niye ban yesin, bilgisayarla ne alakası var? orada sadece sen varsın 100 kişi arasında değilsin
daha fazla meslek? ne mesleği?
soyguna katılmıyorum, işyeri haraçları serbest zaten
sen bir bar aç o halde?
hapis ziyaretine gerek yok
---
başvuran adam olmadıktan sonra zorlamı birliğe alsınlar?
hayatında kaç kez polis gasp ettin? ck edilebiliyor diye biliyorum
ts3 olayını desteklemiyorum
911 komutu kaldırılsın mı???
sen rol yap, döverse şikayet aç?
---
araç düzeltemiyor ne demek? daha fazlası diyorsun ama bir şey söylememişsin
evleri var herhalde, nasıl olsa birlik liderleri gidip yapabilirler
---
çekici olayını anlamadım
otobüs birliği yok, mesleği geleceksede şehir içinde sokaklarda çarpa çarpa giden otobüs görmek istemiyorum şehir dışında olacaksa olabilir ancak mesleğe dökmeye gerek yok rolsel olarak yapar adam onu
mekanik zorla yapan yok seni, olmayabilirsin
---
los santosta satılık ev yok dikkat edersen

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Eylül 2022, 21:58
Toplam oynama: 64 gün, 13 saat
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2020, 01:43:35 »
eylem demişsin yaptığınız tek rol FUCK LSPD diyerek bağırmak
avukatlar yolda zaten, ayrıca kaç hsa-sa gördün?
araç fiyatları yeterince pahalı, easy rp mi ?D
lisans el koyma olayı geldi zaten hava-kara olarak ayırmak pek gerekli değil
yapıyorlar zaten, baskın var
eylem yapanlar biri yakalandığında eylem yapılıyor mesela yabancı dizi veya film ile aran yok sanırım
yolda yolda ne zaman gelecek yakın mı pek zannetmiyorum
bence değil
ayrı olması daha iyi olur daha çok para harcar en azından ayrı ayrı.
çok, çok ve o kadar çok nadir olan baskınlardan mı bahsediyorsun

bölümü var forumda ( TIKLA )
ooc hapiste niye ban yesin, bilgisayarla ne alakası var? orada sadece sen varsın 100 kişi arasında değilsin
daha fazla meslek? ne mesleği?
soyguna katılmıyorum, işyeri haraçları serbest zaten
sen bir bar aç o halde?
hapis ziyaretine gerek yok
bunu boş bir cevap olarak aldım

başvuran adam olmadıktan sonra zorlamı birliğe alsınlar?
hayatında kaç kez polis gasp ettin? ck edilebiliyor diye biliyorum
ts3 olayını desteklemiyorum
911 komutu kaldırılsın mı???
sen rol yap, döverse şikayet aç?
nasıl başvuru yok yeterince başvuru yapanlar var
gasp ederken bütün her şeyi sömürmek değil sivillerin bir birine yaptığı gibi para anlamında
gereksiz gibi geliyor ilgi yok çünkü artık kaldırılsın bence 911 numarası
* şikayet açmak artık sıkıcı geliyor zaten oyunda az hizmet yapıyorlar forumda hiç çekilmez görevliler

araç düzeltemiyor ne demek? daha fazlası diyorsun ama bir şey söylememişsin
evleri var herhalde, nasıl olsa birlik liderleri gidip yapabilirler
ev toplantısı olmaması ayıp birşey ama genel bir merkez alanları olabilir her birlik sahibi kendi Rcon girişini gosterislerini yapar

çekici olayını anlamadım
otobüs birliği yok, mesleği geleceksede şehir içinde sokaklarda çarpa çarpa giden otobüs görmek istemiyorum şehir dışında olacaksa olabilir ancak mesleğe dökmeye gerek yok rolsel olarak yapar adam onu
mekanik zorla yapan yok seni, olmayabilirsin
otobüs meslek olarak şöyle kişisel olarak satın alınor zaten bunu değerlendirmek için duraklar olmalı insanlar gideceği yerde otobüs bekler gerçekcilik açısından
ayrıca
çarpmadan sen nasıl süreceksin bize öğret o halde !
Mekanik mesleği çok kısıtlandı demek istediğim iyileştirme yapılsın

los santosta satılık ev yok dikkat edersen
https://www.rina-roleplay.com/forum/emlak
ben her gün inceliyorum nasıl ev yok anlamıyorum ? kapıları gezmeyi düşündün mü telefon noları var ara! zor birşey yok bu konuda
Santos sınırında bulunan kasabalar devam etsin diğer şehir sınırında bulunan kasabalar pasif olsun

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Ekim 2020, 15:39
Toplam oynama: 1 gün, 20 saat
« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2020, 08:41:28 »
-GOV açılmayacak, birlik tanıtımlarına bakarsan Nathea'nın bürosunu görebilirsin.
-Sunucu Medium-rp, fiyatların yükselmesine gerek yok, oyuna yeni başlayan oyuncuların zengin olma oranı%25 felan, 7/24 meslek kasmak için değil rol yapmak için geliyoruz buraya.
-Lisans olayı geldi zaten, el konulduğu zaman tekrar sınava giriyorsun.
-Gerçek hayatta sicil asla silinmez, hatta şirketlere felan da girememen lazım.
-Çok uğraşılır,sunucuda çok fazla kendini il-legal sana insan var.Ayrıca ihlal yapılır bir şey kaybetmemek için.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Bekleme süreleri hiçte uzun değil, ** roleplay'de silah bulundurmak ve cana kast suçundan 10.000 dakika yedim.
-OOC hapiste nasıl kasabilir? kastıracak bir şey yok, ooc hapis kişinin ihlal yapmaması ve bu oalydan ders çıkarıp bir şey öğrenmesi için yapılıyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Mesleklerin rollerini yapabilirsin, sisteme gerek yok, roleplay sunucusundayız.
-Soygun rolleri yapabilirsiniz.
-Buna bir şey diyemezsin, kişi para vererek açtırıyor, sen açıp daha iyisini insanlara gösterebilirsin.
-Silah taşıma belgesi gelmeyecek, defalarca söylendi.Çok fazla ihlal edilir.
-Sunucuda oynayan insanların %75'nin rol seviyesi bu tarz rolleri yapabilecek kadar iyi değil, aşı vurdururken sıra kapmak için birbirini yaralıya düşürenler vardı, sen düşün.

-Bu tarz roller için oluşum yetkilileri ile anlaşmalı roller istediğin zaman yapabilirsin, birkaç ay önceki birlik toplantısında söylenmişti.
-Polislerin dokunulmaz olmasının nedeni sunucuda çok fazla ihlal yapanını olması, dokunulmaz olmaları daha iyi.
-Buna yapabileceğin bir şey yok, yönetim karar veriyor.
-Sunucuda çok fazla kural ihlali yapan insanlar var, buna alışmalısın.

-Sunucuda en fazla önem verilen şeyler birlikler zaten, daha fazla sisteme gerek yok.
-Rina Roleplay birlikler discordu var zaten.

-Olabilir.
-Bu da olabilir.
-Evet, süreler biraz düşürülse iyi olur.

-Gerek yok.

Çevrimdışı sizofreni

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 04 Mart 2021, 14:48
Toplam oynama: 111 gün, 1 saat
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2020, 08:59:52 »
Öncelikle haklı olduğun yerler var ama ben özellikle bir iki yere değineyim.
Biz PD ve SD eğer TS3'den konuşmazsak, silah için taşıma belgesi gelirse neler olur düşünmek bile imkansız. Sunucu kıyameti yaşar, durmadan PD ve SD düşer ve KOD0 bildirene kadar hastaneye gidier bile. Zaten şu anda çok farklı olmuyor. Hileyi açan PD ya da SD sıkıyor. Herkes birbirine DM atmayı çoğaltmış, PD gelirse zaten direk düşürüp kaçıyorlar PD ya da SD çağrı bile başlatamıyor. Başka sunucularda yazarak PD ve SD rolü yapılıyor ancak oralarda 100 kişi oynuyor ve DM atmak yerine rol yapmayı tercih edenler çok fazla. Ayrıca şu an devriye odalarında mikrofon kapalı, sadece taktiksel frekans odaları yani kovalamaca ya da çatışma gibi durumlarda oraya toplanılıyor ve aktif olarak fazlasıyla rol döndürülüyor. Bunu LSSD ve LSPD birlik tanıtımlarına bakarak anlayabilirsin.

Ayıca IC hapis süreli bence yeterli, zaten çoğu il-legal giriyor ve 10 dakika sonra kefalet ödüyor, üstünde en az 200-300k oluyor çoğunun. Şu an bile memura sıkan ve AK47 bulunduran biri "maksimum" 600 dakika yiyebiliyor. Bu 600 dakikayı gece VDS ya da AFK atıp bekliyor ve ertesi gün yine gelip sıkıyor. 2-3 gün içerisinde 2-3 kere aynı suçtan tutuklansada gelebiliyorken süreler azaltılırsa bir günde aynı kişi 2 kere bize sıkar ve bu da en iyi ihtimalle bile bizden 10-15 dakika çalar.

İhbara gelinmeme sebebi çok açıklandı ama tekrar açıklıyorum. DM atmak için ihbar atıyorlar, sicili yok ama arkadaşı için çekiyor. Bizi oyalamak için atıyor, ya da ihbarların çoğu şehir içi olduğu için LSSD gelemiyor, LSPD ise fazlasıyla meşgul. Genellikle LSPD ve LSSD DM yemek ile uğraşıyoruz. Flatbedlerin attığı CR'ler ile, yapılan Retarded RP'ler ile ve daha fazlası ile tuzu biberi. Zaten atılan ihbarlar OOC kural ihlali için atılıyor;
- CJ Attı aracımı çaldı.
Ya da taksi gibi ihbarlar atılıyor;
- Aracım bozuldu tamirciye bırakır mısınız?
Yani bunlardan bahsediyorsanız gitmiyoruz.

Yani aslında dışardan görüldüğü gibi LSPD ya da LSSD keyfinden TS3'den konuşuyor, ihbarlara canı sıkıldığı için gelmiyor, çatışmak için adam arıyor gibi görünebilir ama rahatça rol yapmak için San Fierro'nun en ucuna gidiyoruz. Yani LSPD ve LSSD TS3'den konuşmasın, ihbarlara gelsin süreler azaltılsın şu olsun bu olsun yerine önce oyunculara rol öğretilse ve DM atanlara 800-1500 dakika Jail yerine ban atılsa nasıl olur?

Çevrimdışı bergy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Nisan 2024, 00:12
Toplam oynama: 99 gün, 10 saat
« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2020, 10:01:08 »
* Vali veya Belediye Başkanı rolleri için şu anlık bir planımız yok.
* Avukatlar yavaş yavaş geliyor. Şimdiden özel avukatlar mevcut.
* Araç fiyatları yükselmeyecektir.
* Bahsettiğiniz el koyma durumu 1.9.2 ile düzeltildi. El koyulduktan sonra artık sınava giriliyor.
* IC sicil affı radikal kanun değişikliklerinde ve belirsiz olarak senede 1 kere duruma bağlı olarak gelebiliyor.
* Baskın konusunda dikkate alacağız. Silahları saklayın!

* IC hapis süreleri hayır çok uzun değil. Gayet yerinde emin olabilirsiniz.
* OOC hapis yerine sınırlı ban cezası sadece tatil anlamı ifade ediyor. Bir ceza hükmü olmuyor ihlaller için. "Ama insanlar hileden geçici ban yiyor!" derseniz de onlar o süreli banın yanı sıra bir sürü görev ve mülk el koyulmasına maruz kalıyorlar.

* Daha fazla meslek eklenmeli düzgün bir AR-GE değil, ne eklenmesi gerektiğini AR-GE olarak oluşturabilirsiniz.
* Soygun rolleri şu an için pasif.
* BAR rolleri adına işyeri sistemi için bir çok geliştirme yapıldı. Artık iş oyunculara düşüyor.
* Silah ruhsatı oyunculara verilmeyecek.
* Hapise düşen kişiyi ziyaret edemezsiniz fakat çok özlediyseniz kefaletini ödeyebilirsiniz :P

* Hastane konusu için: bkz 1.9.2
* Polisin dokunulmazlığını kaldırmayı düşünmüyoruz. Dokunulmazlık üniformalı iken var.
* PDTS konusunda çokça açıklama yaptım. Lütfen geçmiş iletilerimi veya konu ile ilgili AR-GE'leri takip edin.
* 911 konusunda haklısınız. Gerekli bilgilendirmeleri yapacağım.
* IC hapiste rol yapılmaması konusunda bir kaç etkinlik düzenleyebiliriz. Geçmiş dönemde gardiyan olarak ara sıra rolü canlandırmıştık.