Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Önemli Bir Teknik Bilgisayar Konusu

Başlatan Carl_Johnson_950, 10 Ekim 2020, 03:01:28
Okunma sayısı 731 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Köken: Amerikan
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
Ynt: Önemli Bir Teknik Bilgisayar Konusu
« Yanıtla #20 : 11 Ekim 2020, 05:14:34 »
O işlemci ve ekran kartının oyunu açması, işletim sisteminin açılması bile bence mucize.
Sistemine göre yediğin droplar gayet normal.

Çevrimdışı srestha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Aralık 2021, 17:47
Toplam oynama: 211 gün, 5 saat
« Yanıtla #21 : 11 Ekim 2020, 06:13:03 »
3 bin tl civarında bütçen varsa şu sistem önerimdir https://www.gamegaraj.com/urun/pollux-3tn-b/ rami de
16gb yaparsan 4 bin tl gibi bir şey oluyor fiyat, düşük bütçen varsa bunu tavsiye ederim
ayrıca site güvenilir ve siparişleri 3 gün içinde kargoya veriyorlar, istanbul civarında yaşıyorsan kargon eline 1 gün içinde ulaşır reis

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Carl McRae Lv.18
Son giriş: 24 Temmuz 2022, 01:29
Toplam oynama: 56 gün, 22 saat
« Yanıtla #22 : 11 Ekim 2020, 21:03:58 »
  Merhaba,
 Anladığım kadarıyla son zamanlarda fps sorunu yaşamaya başlamışsınız. Bu bazı nedenlerden dolayı olabilir.
 Bunlardan biri, en son ne zaman kasa temizliği yaptınız? (fan vb. toz temizliği)
 İkincisi, termal macun yenilemeyi denediniz mi veya en son ne zaman değiştiniz?
 Üçüncüsü, windows 10'a geçtim demişsiniz. Geçtikten sonra mı fps sorunu yaşamaya başladınız?
 Dördüncüsü, başka oyunlarda da fps drop sorunu yaşıyor musunuz?
 Beşincisi, biraz zor görünüyor ancak sisteminiz ile aynı veya benzer - yakın seviyedeki sistemlerin benchmark sonuçlarına bakarak kendinize bir benchmark testi uygulayın. Değerler arasında fark varsa donanımsal sorun olabilir.

1- PC değil Laptop kullanıyorum ve haliyle iç parçalarını temizleyebilmeyi becerdiğim söylenemez. Hassas bir iş olduğu için pek dokunmuyorum.
2- Termal macun kullanmadım.
3- Ya başka oyunlarda da haliyle oluyordu. Özelliklerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat geçmeden önce Windows 7'de daha az olurdu fps droplar diyelim. Yoktu diyemem. Windows 10'un RAM'i kapladığını düşünüyorum çünkü bu sorun yüzünden artık eskiden açılan Minecraft bile açılmıyor.
4- Evet. Yeni nesil oyunlarda yaşamam zaten doğal. Eski nesillerde yine idare ediyor düşük grafikte.
5- Benchmark testi kavramını ilk kez duyuyorum. Daha denemedim.

Ek olarak zaten temizliğini yapsam bile öyle bir laptop için anlamsız olacaktır. 8 senelik bir laptop sonuçta ve artık yenisine gerçekten ihtiyacım var. Klavyeleri bile bozulmaya başladı. Mesela sırf M tuşu, üst ve alt yön tuşları takılmaya başladığı için yeni klavye almak zorunda kalmıştım. O laptopun artık zamanı geliyor. Temizlesem de bir anlamı olmayacaktır.

3 bin tl civarında bütçen varsa şu sistem önerimdir https://www.gamegaraj.com/urun/pollux-3tn-b/ rami de
16gb yaparsan 4 bin tl gibi bir şey oluyor fiyat, düşük bütçen varsa bunu tavsiye ederim
ayrıca site güvenilir ve siparişleri 3 gün içinde kargoya veriyorlar, istanbul civarında yaşıyorsan kargon eline 1 gün içinde ulaşır reis
Siteyi önermen bile yeterdi reis teşekkürler. Bir gün imkanım olduğunda o siteden inceleme yapabilirim. Corona süreci bittiğinde İzmir'e üniversite okumak için geçiş yapıcam çünkü. O ara para biriktirdiğimde bakarız.

Çevrimdışı viteD

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Şubat 2024, 20:13
Toplam oynama: 53 gün, 3 saat
Birlik: ********tal
« Yanıtla #23 : 11 Ekim 2020, 23:19:33 »
windows 7 dön

Çevrimdışı sweiss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 10 Mayıs 2023, 01:09
Toplam oynama: 160 gün, 21 saat
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #24 : 12 Ekim 2020, 00:19:25 »
Yeni sistem alacaksan bütçe belirtirseniz güzel olur.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Carl McRae Lv.18
« Yanıtla #25 : 12 Ekim 2020, 19:59:07 »
windows 7 dön

Windows 7 dönmüş olsam bile bilgisayar sistemi çok kötü olduğu için bu durum, droplardan kurtulacağımı göstermez. Ben biraz daha köklü bir çözüme başvurup yeni bir bilgisayar alma planı yapmaya başladım bile bu yüzden. Zaten bilgisayar artık 8 senelik oldu ve o ihtiyarın değişme zamanı gelmişti.

Yeni sistem alacaksan bütçe belirtirseniz güzel olur.
O işlemci ve ekran kartının oyunu açması, işletim sisteminin açılması bile bence mucize.
Sistemine göre yediğin droplar gayet normal.
Aynen. 2012'den beri kullandığım bir bilgisayar zaten. Önerebileceğin bir bilgisayar var mı? Özellikle 3000 lira bütçede falan?

Çevrimdışı akabeste

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 26 Haziran 2022, 00:50
Toplam oynama: 33 gün, 8 saat

Çevrimdışı Forsaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Juan Miguel Lv.24
Son giriş: 25 Mayıs 2023, 01:26
Toplam oynama: 132 gün, 9 saat
« Yanıtla #27 : 13 Ekim 2020, 05:16:23 »
Toplayabilirsen Athlon3000g işlemci, 4+4 ddr4 ram ve a320 anakart alarak uygun fiyata AM4 ve DDR4 bir sistem toplayabilirsin, ekran kartına gerek yok çünkü apu bir işlemci. Youtube'a Athlon3000g game test yazarak ne kadar güçlü bir işlemci olduğunu görebilirsin. Ben toplam 1355 TL'ye topladım. Güzel yanı ileride param olursa (Yani şu bir kaç ay içinde) RX590 + Ryzen 5 3600 alarak upgrade etmeyi düşünüyorum. Umarım herkesin dilediği oyunları oynayabileceği güzel bir bilgisayarı olur. İyi eğlenceler!

Çevrimdışı Asilean

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 09 Eylül 2022, 00:45
Toplam oynama: 63 gün, 14 saat
« Yanıtla #28 : 13 Ekim 2020, 12:34:52 »
xp kullanmalısın

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Carl McRae Lv.18
« Yanıtla #29 : 14 Ekim 2020, 20:08:09 »
https://www.vatanbilgisayar.com/intel-10400f-asus-dual-rtx2060-evo-oc-prime-b460m-k-samsung-500gb-ssd-16gb-ram.html
al bunu kasmaz

Öneri için teşekkürler ama pahalı geldi be reis. O kadar paramız yok.  ;D

Toplayabilirsen Athlon3000g işlemci, 4+4 ddr4 ram ve a320 anakart alarak uygun fiyata AM4 ve DDR4 bir sistem toplayabilirsin, ekran kartına gerek yok çünkü apu bir işlemci. Youtube'a Athlon3000g game test yazarak ne kadar güçlü bir işlemci olduğunu görebilirsin. Ben toplam 1355 TL'ye topladım. Güzel yanı ileride param olursa (Yani şu bir kaç ay içinde) RX590 + Ryzen 5 3600 alarak upgrade etmeyi düşünüyorum. Umarım herkesin dilediği oyunları oynayabileceği güzel bir bilgisayarı olur. İyi eğlenceler!
Tavsiye için teşekkürler.  ;D

xp kullanmalısın
Windows XP kullan.
Windows XP'de hiç bir şey indirmen mümkün değil gezginler, saglamindir gibi siteleri kaldırmıyor kaldırsa bile onların verdiği indirme link sitelerini kaldırmıyor ben gta sa indirmek için 8 gün araştırma yaptım indirdim rus sitelerinden anca

Windows Xp gerçekten kötü bunu ben de biliyorum. Geçmişte yaşadığımdan bilirim.