Bunun AR-GE ile çözüm bulacağını sanmıyorum, bazen sert olabiliyorlar ki haklılar. 1 yılı geçik bu sunucuda Departmanda görev yapıyorum 4 senedirde PD rolü farklı sunucularda yaptım. Hep karşılaştığım düşünce yapısı lastik yakayım PD'ye küfür sallayayım. İnsanlar bunlarla karşılaştığında bir zaman sonra samimiyeti kesiyor, gelenlere sert davranmasından bahsetmiyorum. Gelip adamın arkasından PD! PD! diye koşarsan o adam durur sonra gider, o an söylemeni bekler. Bu kişi yapısına göre değişiyor, ben genelde sert oluyorum bazen ise yumuşak oluyorum dönem dönem başvurunun yoğunluğuna aldığımız sorumluluktan yorgunluğa bunlar değişiyor hep. Yani resmi olması doğal ama çok resmi neyle karşılaştın onu anlamadım. Gereksiz samimiyet ve konuşmalardan sonra insanlar hep kendini arkadaş olarak tanımlayıp el kol şakası, hakaretler, küfürlü konuşma, geyik muhabbetine dönüyor. Bu olaydan çok artık sivillerle yerinde konuşmaya çalışıyorum. Şahsen bana el kol yapan adamı ben takar kelepçeyi götürürüm nezarette tutarım akıllanana kadar. Ama tam olarak neyle karşılaştığını söylersen bunu yönetim fark eder ve sorununa direk çözüm bulmaya çalışır. Samimi olması daha sıcak yaklaşması beklenebilir, örneklediğim gibi gereksiz samimiyette hep zararla oturulmuştur. Ben sadece PD için konuştum SD benim alanım değil beni ilgilendirmiyor.