Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

beanbag hakkında

Başlatan son arzum, 06 Ekim 2020, 19:07:05
Okunma sayısı 5201 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ward

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Ağustos 2024, 13:28
Toplam oynama: 234 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: beanbag hakkında
« Yanıtla #90 : 10 Ekim 2020, 23:09:28 »
Beanbag uzuvlara ve kafa bölgesine ateşlenmesi yasak bir silah türüdür. Ancak topallayarak yürüme gibi bir olay gelip, chatte şu tarz bir uyarı yazabilir:

[!]Beanbag tüfeği ile "Ad_Soyad" tarafından vuruldunuz. Bu süreçte "(Önerilen Süre)" boyunca koşma ve zıplama gibi eylemler karakteriniz için yasaktır. Topallayarak hareket edeceksiniz!

Tarzı birşey yazabilir diye düşünüyorum. Eğer ki yukarıdaki gibi bir sistem gelirse, ikinci kez beanbag ile vurulan oyuncunun yukarıdaki fotoğraftaki gibi ((Şuanki sistemle aynı şekilde)) hareket etme hadisesi geçici olarak kısıtlanabilir. Benim önerim de bu şekilde.

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
« Yanıtla #91 : 11 Ekim 2020, 04:51:05 »
Olaya realistik olarak baktığında 10-15 metre etkili mesafesi var.

Şimdi sen mesafesinin düşürülmesini istiyorsan bu yanlış. Etki mesafesi sabit kalmalı.
Eğer diyorsan ki direkt düşürmesin o da ayrı bir konu fakat beanbag ÖLÜMCÜL OLMAYAN GÜÇ prosedürlerinde uzun menzilli atış tüfeği. Her şeye realistik olarak bakamazsan IC ortama bağlı olarak beanbagın bu denli güçlü vurarak düşürmesi normaldir.

Ama bence de şöyle olmalı:
İlk atışta "Vücudunuza plastik mermi yediniz, .. saniye boyunca koşamazsınız!"
İkinci atışta ise bir önce ki sistem gibi karakterinizi direkt yere yatırmalı.

Böyle olacaksa #destekliyorum.

Çevrimdışı streawz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Ağustos 2021, 17:19
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #92 : 11 Ekim 2020, 15:07:02 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #93 : 11 Ekim 2020, 19:46:00 »
Spoiler:
Spoiler:
Beanbag 20-25 metreye kadar uzak mesafeye kadar ateşlenebiliyor. Zaten menzilinin bu kadar fazla olmasının olayı yakın mesafeden ateşlendiğinde less lethal özelliğini kaybetmesi. Kısacası yakın mesafeden ateşlenirse öldürücü olabilir. Eğer yakın mesafeden kullanıldığından yakınsanız anlarım ama yakındığınız konu o değil. Her durumda beanbag kullanımını tasvip etmediğimizi hatırlatmak isterim. Bu arada ilk vuruşta basit stun, ikinci vuruşta tamamen stun olayını destekliyorum.

Yakından sıkan bir polis yüzünden biri ölüyorsa o polis IC hapse girecek mi cinayet suçundan? Cevap hayır. Ondan bence realistik düşünmeden önce oyuna yönelik düşünmek gerekiyor. Realistik düşünmek gerekiyorsa PD'de realistik olmayan 100 tane şey sayabilirim ;)

Ön yargı çok kötü bir şey. Memurlar için de tutuklama rolleri yapılıyor. Daha önce hiç görmemiş olman, yapılmadığı anlamına gelmez. Yakından beanbag atılan hiç kimse CK rolü yapmadığı için hiçbir memur da bu yüzden hapse girmiyor.

Memur tutuklama rolleri şöyle oluyor, müebbet atıyorsunuz. Ama bir polis memuru birini öldürdü diye soruşturma başlamıyor ne yazık ki. Memurlar kadrodan bir şekilde ayrılırsa (atılma, kendi isteğiyle ayrılma) herhangi bir illegal olaya karıştığında müebbet atıyorsunuz. Ancak zaten o kişi artık memur olmuyor. Şu ana kadar birini öldürdü diye jaile giren memur Rina da görmedim, güç aşımından yaralanan ölen kişiler mevcut Rina'da kendi çevremde bile /ck çeken oldu silahsız birine silahla vurulduğu için ancak memura soruşturma başlatıldı ve hapse girmedi. Yani görev başında yaptığı şeyden dolayı hapse giren memur var mı bence yok. Olsa zaten kamuoyuna özür niyetinde duyuru yapılması gerekiyor LSPD tarafından ne yazık ki göremedik, çünkü görev başında yapmış olduğu hata itibar zedelenmesine yol açar bunun içinde kamuoyuna açıklama yapmak zorundadır. LSPD halkla ilişkiler bölümünün bir amacı da bu.

Hala PD'deki işleyişi sen yönetiyormuşsun gibi konuşmaya devam ediyorsun. Eğer bir polis memuru, bir sivili öldürürse (RK veya CK rolü) memurun hatalı ya da hatasız olması gözedilmeksizin her halükarda bunu yapan memura soruşturma dosyası açılır. Memur hatalı ise ceza alır. Aldığı ceza olayın büyüklüğüne göre tutuklanma, rozet askısı vb. gibi değişkenlik gösterir. Bir memurun hapse girdiğini sen neden göresin ki? Adam konvoyla dolaştırılıp bu polis hapse girecek diye herkese duyurulmuyor. Etraftan duyduğun, yok pd şöyle yok pd böyle gibi kulaktan dolma bilgilere inanıp burada yanlış bilgileri bana karşı argüman olarak kullanmamalısın. 1.5 yıl boyunca PD'de Captain III ve o rütbeye kadar olan her rütbeye eriştim. Dolayısıyla yazdığım şeyler etraftan duyulan bilgiler değil, bizzat kendi gözlerimle şahit olduğum, uyguladığım ve uygulattığım şeyler. Haksızlık ediyorsun. Aşağıda paylaştıklarım da bu soruşturmalardan bazıları. (Bilinçli olarak bir yılı geçmiş dosyaları paylaştım.) Ayrıca halkla ilişkiler birimi pasif olduğu için kamuoyuna açıklanmıyor. O zaman halkla ilişkileri aktif edin diyeceksin öyle değil mi? Her PD gören kişi arabasıyla pd araçlarının önüne kırıp, "memur dur" diye bağırırsa ya da rastgele geçerken küfür ederse, garip hareketler yapıp bunu rol diye nitelendirirse bu birim açılamaz değil mi? Herkesin öyle olmadığını savunacaksın, evet herkes öyle değil. Şevkin kırılması için birkaç kişi yetiyor. Halkla ilişkiler birimini bizzat 2 kere açmayı denedim. Sonuç hep aynı, hüsran.

https://prnt.sc/uwlevp
https://prnt.sc/uwleyf
https://prnt.sc/uwlf18
https://prnt.sc/uwlf3s

MEDIA, COMMUNITY & PUBLIC RELATIONS DIVISION boşa var sanırım? 9-1-1 arayınca geliyormuş. Ya Thor ya sen yanlış biliyorsun demek ki. Kimin yanlış bildiğini söylersen bizde aydınlanmış oluruz. Ayrıca attığın soruşturmalar konusunda bir şeyler derim de demiyorum sen zaten biliyorsun. ARGE burası ondan demiyorum.

ARGE'ye gelirsek, beanbag ilk basit stun, ikinci tam stun olabilir. Yakından sıkmak IC suç yerine OOC suç olarak kullanılabilir. IC soruşturmaları pek PD arkadaşlarımız önemsemiyor, amacı rol olmayan PD arkadaşlarımız diyelim.

Çevrimdışı clexy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Şubat 2023, 21:13
Toplam oynama: 8 gün, 20 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 31 Ocak 2023, 22:56
Toplam oynama: 151 gün, 20 saat
« Yanıtla #94 : 11 Ekim 2020, 20:07:41 »

Spoiler:
OnlyWord bir de bunu izlesin.

Adama attıkları beanbag'in haddi hesabı yok, o kadar çok yedi ki oturup saysan kafan karışacak. Atılan her beanbag her seferinde etkili mi oluyor? Rina RP'de beanbag yiyip koşmaya devam edebilen görmedim, oysa ki gerçeğe ayarlıymış... Bu adam neredeyse 15'ten fazla beanbag ile vuruluyor. Yetmiyor saldırmaya devam ediyor. Belki karşınızdaki kişi o an madde kullanmış olabilir, ama beanbag ile tek yiyor. Hem rolleri engelliyor hem de çok can sıkıcı bir durum, adamın videosuna bakın. Kapışıyorlar ama dibindeki mesafeden polisten beanbag yiyor, birisi çatıdan atlarken rambo gibi sıkıyor.

Yazdığımı hiç okumamışsın. "Bu arada ilk vuruşta basit stun, ikinci vuruşta tamamen stun olayını destekliyorum."

Ben zaten farklı tarz bir şey demedim. Her atılan beanbag %100 etki göstermiyor herkeste, bunun kademeli olarak arttırılabilmesi gerekir. Arttırılabilmesi derken yani, 3 polisten kaçıyorum. Üçünün de beanbag'i var, birincisi ateş etti ve ben sersemledim, ikincisi ateş etti ve canım acıyor, koşma yetimi 20 saniye kaybettim. Üçüncüsü beni etkisiz hale getiriyor, bir nevi yaralıyım. Ama her isabet bulan ilk beanbag atışlarının etkili olması bir çok şeyi etkiliyor.

Çevrimdışı tavanageldim

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
John Carr Lv.19