Şimdi dostum, ben bu sene mezun senemdeydim. Henüz yeniyim yani :O
Şu an var olan düşüncemle avukat olmayı planlıyorum. Hakim, Savcı pek bana göre değil gibi..
Her meslek için böyle ama Hukukta sürekli okuman, kendini geliştirmen gerekiyor.
Şu an 12. Sınıftasın anladığım kadarıyla, eğer hatalıysam düzelt.. Eğer hedefinde bu varsa kesinlikle üstüne git.
Ben 10. Sınıfta alan seçiminden bu zamana kadar sürekli Eşit ağırlık seçip Hukuk Fakültesi kazanmak istiyordum fakat ailemin ön yargısı-Sayısal seç, sayısalda birçok seçeneğin var.- sebebiyle sayısaldan devam ettim ve pişman oldum. Mezun senemde Eşit ağırlığa geçtim ve yine çok çalışmamama rağmen orta düzeyde bir puan aldım. Şu an Medipol Ünv, Hukuk Fakültesi'ndeyim, %50 burs ile.
Yani demem o ki Hukuk veya başka bir meslek fark etmez, hedefine ne koyduysan kesinlikle onu yap ve vazgeçme.
Bir de kendimden örnek vereyim; Ben insanlarla sürekli iletişim halinde olmayı, uğraşmayı seven biriyim. Konuşkan bir yapıya sahibim. Hani derler ya kimin neye ilgisi, yeteneği varsa onu yapsın. İşte ben de avukatlık için kendimi uygun görüyorum ve aşırı mutluyum açıkçası.
Haftaya hazırlık muafiyet sınavım var, eğer geçer de bölüme başlarsam sana direk aktaracağım deneyimlerimi..