PD'deki üye sayısının sunucudaki oyuncu sayısına oranlı olması gerekiyor. Ve şu an polis sayısı sunucu sayısına gayet oranlı, iyi.
Ben de bir pursuite otuz ekibin katılmasını istemiyorum. Ama istememe nedenim PD'nin taktiksel üstünlük sağlaması değil ki PD zaten taktik ve ekipman olarak her zaman üstündür. Polis rolü yapan oyuncular taktiksel frekans zorunluluğundan rol yapamıyor. İhbarlar atılıyor oyuncu isyan ediyor neden ihbara polis bakmıyor diye. Tüm polislerin taktiksel frekansa dolmaması gerekiyor, sahadaki ekiplerin en fazla 3'te 1 veya 3'te 2'sinin taktiksel frekansta olması ve geriye kalanların rutin devriyeye devam etmesi gerekiyor. Kendi adıma bu sunucuda polis rolünü tercih etmeme nedenlerimden biri taktiksel frekans zorunluluğu. Şahsımca PD'ye giren oyuncuların azımsanmayacak bir kesiminin de bu yüzden çatışma ve pursuit durumları için girdiğini düşünüyorum. Daha çaylak rolü yapan bir karakterin her çıktığı devriyede en az 3 farklı taktiksel olaya gitmesi güzel rol ortamlarının oluşmasını engelliyor. Çaylak rolü yaparken sadece
@PercabethFanTr ile çıktığım devriyede herhangi bir taktiksel frekansa katılmamıştık, kendisime teşekkürlerimi sunarım.
Neyse, lafı fazla gevelemeden konu hakkındaki düşüncemi söyleywyim; isyan edilen pursuit ve çatışmalardaki aşırı doluluk konusu haklı ama çözüm önerisi bir hayli yanlış ve olması gereken gerçekçi işleyişe ters. Bunun yerine taktiksel frekanslarda düzenleme yapılması ve kısıtlama getirilmesi gerekli.
He bir de aklı olan bir kanunsuz için devlet üstün falan değildir. Yolsuzluk ve rüşvetin tavan yaptığı dönemlerde devletin üstün olabilmesi için bir tek karakterlerin sokakta terör estirmesi, tabiri caizse affediniz "mal" gibi hareket etmesi lazım ve rol yapma simülasyonlarına arcade oyun gibi yaklaşan kişi sayısı pek bir fazla olduğu için bu tip karakterler oldukça fazla. Devlet teknoloji, taktik, kişi sayısı olarak üstün olacak elbet ama yapacağı yasadışı rolleri bodoslama yapmak yerine planlı yapan bir karakter için devlet üstün değildir. Kendimi bildim bileli ufak aralar hariç yasadışı rol yaptım ve aldığım IC sicil sayısı sayılı. Onlarca karakter vurdum, vurdurdum, CK'ladım aylarca sicilim de olmadı. Klişeyi bırakıp gerçekçi rol yapmaya bakın.