PD için sesli konuşmaya yönelik önerinize yönelik konuşuyorum. Sesli konuşmayı benim de sevmediğimi ve rolü önemli ölçüde etkilediğini düşündüğümü önden belirteyim. Fakat davulun sesi dışardan hoş geliyor:
Bu açıklamayı daha önce yapmıştım, sayısız kez tekrarladım ve yine belirteyim..
Discorddan "INDIR INDIR 1-2-3" diye bağırıp PD'ye ateş açıp; Mixing ve DM'i rol kılıfına,
PD'den kaçarken ESC bug kullanan ve bunu da ping / packetloss kılıfına,
PD'nin tutuklama rolü sırasında kendine crash attırıp memurları bekletirken Mix yolu ile arkadaşlarını çağırıp polisleri düşüren ve bunu da "TESADÜF/RASTLANTI" kılıfına,
uyduran topluluklarımız olduğu sürece hiç bir PD üyesine "Sen LAPD memurusun, adamlar seni indirsin sen yine de telsizden yazmakla uğraş." gibi bir haksızlık yapmayacağız.
Bu algıları ve yönelimleri değiştirebildiğimiz gün bana forumdan PM atın sesli konuşmayı beraber kaldıralım.
Kolluk kuvvetlerinin sesli iletişim kullanmasının temel sebebi de tepkimeye dayalı olaylardır:
1- olay: PD üyesi olayı gördüğünde yazmakla uğraşmak yerine sesli bir şekilde belirtirse olayı yaratan kişilerle eşit olarak role tepki verebilir.
2- müdahale: PD üyesine veya bir sivile ateş açıldığında müdahale etmek için anında karşılık vermesi gerekiyor. Sesli iletişim olmasaydı bu müdahaleyi yapıp destek çağrısı isteyemez, veya destek çağrısı isteyip müdahale edemezdi. Sesli iletişim yoluyla her ikisini de yapabiliyor.
3- durum: PD üyesi sürekli devriye halindedir. Devriye halinde partnerine veya diğer birimleri bildirmesi gereken ve aynı zamanda müdahalesi gereken bir durumla karşılaşırsa bunu yazmaya uğraşana ve aynı zamanda müdahale edene kadar bu durum biter/geçer. Sesli iletişim yoluyla iki yönden de tepki verebilir.
4- update: PD ts / sesli iletişim olmayan sunucularda partnerler telsiz üzerinden update veriyor. Tüm birimler araç sürerken aktif olarak chati takip etmek ve partnerin de tüm dikkatini telsize vermesi gerekiyor. Ayrıca LINCOLN birimlerin (tekli birimlerin) update vermesinin nasıl bir zulüm olacağını da hatırlatmakta fayda var. Aksine sesli iletişimde polis hem update verip hem de sürüşüne ve rollerine dikkat edebilir.