"Anlamı 'yönetici' olan bu kelimenin karşılığını hangi yetkilide bulabiliriz veya bu sorumluluğu başarılı bir şekilde üstlenip görevlerini yerine getiren yetkililer kimlerdir?" şeklinde bir soru sorulmuş.
Öncelikle soruyu beğendiğimi dile getirmek istiyorum. Fakat cevap herkes için tatmin edici olmayabilir;
İşini en iyi şekilde yapan yetkili (oyuncu kontrol ve cezalandırma işlemleri, ticket/şikayet değerlendirmeleri vb. görevlere sahip kişi) kimdir diye sorulsaydı belki bir cevabı olabilirdi. Fakat 'yöneticilik' gibi bir sıfatı taşıyabilecek bir yetkili olduğunu sanmıyorum. Ticket, şikayet, oyuncu kontrolü gibi birçok şey temel sunucu ve forum görevleridir; rol sunucusu görevi sayılamaz. İyi bir rol sunucusu yöneticisinin görevlerinin temel maddesi roldür. Yaklaşık bir haftadır basit bir evrak rolü için gittiğimiz, değişik bir rol sunmak istediğimiz ve kimseyi bulamadığımız; bulduğumuz/yakaladığımız kişilerin de son derece isteksiz ve rolden kaçma eğiliminde olan, tüm gün polis aracıyla çete üyelerini kovalamaktan başka polislik rolü öğrenememiş (veya başka bir rol yapmayı tercih etmeyen) kişilerle dolu olan (sadece bir örnek) polis departmanının ya da buna benzer 'yetkili destekli' büyük oluşumların (PD, FD, GOV, City Hall, SABI, ASGH, bazı yasa dışı roller yapan birlikler vb.) yönetim ekibinde olmak 'yönetici' sıfatını kazanmak için maalesef ki yeterli değildir. 'Yönetici' sıfatını bir yetkiliye ancak oyuncu çoğunluğu verebilir. Burası bir rol sunucusu olduğundan dolayı böyle bir oylamada da ancak 'rol için oynayan' oyuncuların söz hakkı/oy hakkı olur. Ben oyumu boş atıyorum; şu an için yönetici olarak gördüğüm kimse yok.
"Yetkili olarak işini iyi bir şekilde yapan kimler var? " sorusuna da cevap vereyim; birçok yetkili var.