Spoiler :
Emotelerde Mixing ve Metagaming'den cezalandırılma zaten mevcut. Bunu politiklarda; "emotenize şunu yazarsanız mixing olur." biçiminde açıklamasına gerek yok. Oyuncular, emotelerin IC bir şey olduğunu biliyor olmalı ve ona göre hareket etmeli. Mixing tanımında, IC ve OOC'yi yanlış kullanmak IC bir şey üzerinden OOC konuşmak vb. şeklinde açıklanmış zaten. Dediğim gibi cezalandırma mevcut. Eğer şikayet açıp kanıtlara şöyle bir ss sunarsan; " * kardeşim refuse-rp yapma admin geliyor, devam edersen şikayet açacağım. ( Louisa Roux ) " " * üstümü emotesiz arayamazsın admin çağırdım. ( Louisa Roux ) " Hatta ve hatta, " * /do ooc konuşma kanalı değildir. Rol bölmeyin devam edin. ( Louisa Roux ) " Bu da dahil olacak şekilde hepsi mixing üzerinden cezalandırılır. Son örnekte ne kadar ihlali uyarmak için yapılmış bir şey bile olsa, kendisinin yaptığı da bir ihlaldir bu sebepten dolayı şikayet açıldığı taktirde o da cezalandırılır. Ayrıca benzetmeler emoteyi detaylandırmak için yapılır, abartıya kaçılmadığı sürece yani; " * Louisa Roux Recep İvedik gibi güler. " ( saçma bir örnek oldu da anlatmaya çalıştığımı anlamışsınızdır aklıma örnek gelmedi. ) Şeklinde emoteler haricinde bir problem olmuyor. Aynı zamanda da, " * Karnı acıkmıştır. ( Louisa Roux )" emotesi şikayet açıldığı taktirde zaten Metagaming olarak cezalandırılıyor. Kısacası ben tam olarak ne istediğini anlamadım. Zaten cezası uygulanıyor. Ayrıca cezalandırmalar da kişinin leveline ve daha önceki sicillerine bağlı doğrultuda süre artışı veya insiyatif şeklinde değerlendiriliyor. Eğer senin isteğin politikalarda bunun yazılması ise, tabi olabilir. İnsanlar biraz daha bilgilenir fakat sanmıyorum yani bir fark olacağını. Anlayan kişi gayet açık bir şekilde anlayabilir. Emotelerin IC bir chat olduğunu ve OOC konuşmaması gerektiğini, karşısındakinin anlayamadığı şeyleri /do ile belirtmemesi gerektiğini anlayabileceğini düşünüyorum.Yanlış anladığım, kaçırdığım veya benim düşünceme ters olan bir düşünceniz var ise beni etiketleyerek belirtirseniz bu konu üzerinde biraz daha tartışmak isterim. @WaueQx FG'lik yaptığım dönemde bizzat Lonnely emote kanallarının IC veya OOC bir kanal olarak sayılmadığını söyleyerek beni uyarmıştı ve amacı dışında kullanımların Non RP kapsamında cezalandırılması gerektiğini söylemişti. Yani /do'dan role devam et vb. şeyler yazılırsa mixing olarak sayılmıyor, Non RP'den cezalandırılıyor. ARGE içerisinde son dönemlerde artan emote şikayetlerinden dolayı bu tip durumlara netlik kazandırılması gerektiğini, yeni bir politika oluşturularak emoteun ne olduğunun tanımlanması ve tanıma uymayan tüm emoteların cezalandırılması gerektiğini belirttim.
Emoteda metagaming dediğiniz gibi yasak, bunu zaten ARGE'de belirtiyorum. Fakat;
* James Wolmark aklından Nicholas'ın nasıl bir asalak olduğunu geçirir. - Bu emote MG kapsamında cezalandırılırken,
* Başı ağrıyor. (( James Wolmark )) - Bu emote de MG kapsamına girmesine rağmen role etki etmediği için uyarılıyor. Çünkü sicilde böyle önemsiz bir olay için MG gibi ciddi bir sicil ve gereksiz bir uzun süre bulunacak.
ARGE'de MG için rollerin gidişatına etki edebilecek veya karşı tarafı kışkırtmaya yönelik emoteların MG kapsamında cezalandırılmaya devam etmesi gerektiğini belirttim. İkinci örnekteki gibi soyut, karakter gözü ile görülemeyecek emotelar ise şikayet edilen karakterin seviyesine bağlı olarak ya uyarılacak ya da emote hatası olarak cezalandırılacak. Emote hatası gibi siciller pek önemsenen siciller olmaz. Dolayısıyla her ikisinin MG olarak cezaladırılması hoş olmaz. Böyle bir şeyin yapılma şeyi de en temelde hatalı emote gibi bir kuralın tanıma uymayan tüm hatalı emoteları engelleyecek olmasından kaynaklı.
Verdiğim maddeler yalnızca örnek ihlaller. Tanıma uymayan tüm emotelara işlem uygulanacak. Sadece madde olarak belirttiklerim yasak olmayacak. Geçmiş zaman emote şeklini kullanmak çok sorun yaratmaz, rol gidişatını değiştirmediği sürece. Bunu zaten belirttim, kendi başınıza story rp vb. çevirirken tabii kullanırsınız. Fakat ne olursa olsun bir kişiye karşı rolde kullanırsanız bu öncelikle tanıma uymayan bir emote (emotelerin anlık durumları belirtmesi gerekirken geçmiş/gelecek zamanı belirtiyor) iken ek olarak da büyük ihtimalle PG ihlaline neden olacak emote hataları doğuracaktır.