Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Xuneity - ARGE bölümü hk.

Başlatan LORDXUNEITY, 13 Eylül 2020, 10:13:06
Okunma sayısı 374 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Xuneity - ARGE bölümü hk.
« : 13 Eylül 2020, 10:13:06 »
Karakter Adınız: (James Wolmarj)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Forum)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:
1- ARGE bölümündeki form saçmalığı kaldırılmalı. Zaten formu kullanan oyuncuların sayısı fazlasıyla az. Form ek olarak göz yoruyor. Eğer form kaldırılmayacaksa değiştirilmeli ve kullanmayanların ARGE'si direkt reddedilmeli.
2- ARGE bölümüne kurallar eklenmeli. Bunlar;
2.1- Öneri bulundurmayan konular tespit edilip direkt olarak arşivlenmeli. Herif sunucuda çok fazla DM var diye ARGE açıyor. O kadar. Çözüm önerisi sunulmuyor. Konu isyandan ibaret. Öneri, fikir sunulmadan nasıl ARGE olacak?
Faydası: Gereksiz konular bölümde aktif olarak bulunmayacak ve yöneticilerin ARGE'leri incelemesi kolaylaşacak.
2.2- Saçma ve bir RP sunucusu için imkansız öneriler yasaklanmalı. (bkz: arınma gecesi qwe)
Faydası: Gereksiz konular aynı şekilde aktif olmayacak, yöneticiler ARGE incelerken zorlanmayacak.
2.3- Daha önce gelmeyeceği "kesin" olarak belirtilen öneriler yasaklanmalı. (bkz: kredi çekme vb.)
Faydası: Zaten gelmeyecek olan bir konu boşuna aktif olarak bölümde durmayacak. ARGE sayfaları azalacak ve önemli ARGE'lerin incelenmesi kolaylaşacak.
2.4- Aynı ARGE konusundan aktif olarak iki tane bulunması yasaklanmalı. Kullanıcılar ARGE açmadan önce bölümdeki konulara bakmalı ve aynı konu açılmışsa yeniden bir konu açmak yerine açık olan konuda fikirlerini paylaşmalı.
Faydası: Fikirler tek bir konuda birleşirse çok daha faydalı olacaktır, iki veya daha fazla konu inceleme zorluğu getirir.
2.5- Toplu ARGE'ler yasaklanmalı. Eğer bir konu hakkında birden fazla öneri yapılacaksa (mesela şu an okuduğunuz konu) bu öneriler tek bir ARGE'de yapılabilir fakat farklı farklı konular (mesela 1. madde banka sistemiyle ilgiliyken 2. madde araç sistemi ile ilgili) tek bir ARGE'de yapılmamalı.
Faydası: Her bir öneri kendi çapında detaylıca incelenmelidir. Eğer konular ayrı ayrı açılırsa kullanıcılar konu başlığına göre konuyu okuyup fikir paylaşabilir, bu da daha çok fikir sunulması demektir.
2.6- Yazılan iletilerde de fikir bulundurma zorunluluğu getirilmeli. 15 tane iletiden 14'ü destekliyorum-desteklemiyorum. ARGE bölümü fikir sunmak ve bunu geliştirmek için var. Sadece destekliyorum-desteklemiyorum yazılması bir fikir içermiyor. ARGE konularına sadece fikri olanlar ileti atmalı, diğer iletiler kaldırılmalı ve gerekirse ceza uygulanmalı.
Faydası: Konuyu inceleyen yöneticiler boş yorumlar arasında kaybolmayacak. Fikirlere daha rahat ulaşabilecek. Şu an ARGE'ler incelenirken bu boş yorumlae yüzünden konularda paylaşılan fikirler incelenmiyor, direkt konu inceleniyor.
2.7- 2.6 ile bağıntılı olarak sadece alıntıdan oluşan mesajlar yasaklanmalı. Aynı şekilde bu mesajlar da herhangi bir fikir içermiyor. Alıntıladığın içerikte zaten fikir sunulmuş, tekrar alıntılayıp göze sokmana gerek yok.
Faydası: Bir üstteki ile aynı şekilde boş yorumlar önlenecek ve fikirlere daha kolay ulaşılacak.
3- ARGE bölümüne biri admin kadrosundan ikisi forum görevlisi kadrosundan olmak üzere üç tane moderatör atanacak. Bu moderatörler ARGE'leri incelemeyecekler, üstteki kurallara uygun olmayan içerikleri tespit edip yaptırım uygulayacaklar.
4- Sadece ARGE bölümüne özel beğenme sistemi eklenmeli. Bir fikri destekleyenler, herhangi bir ek fikri olmayanlar destekliyorum yazmak-fikri alıntılamak yerine ilgili postu beğenebilir. Neden desteklemiyorum için buton gelmiyor diyenler olur elbette; dediğim gibi ARGE fikir sunma ve geliştirme yeri. Desteklemiyorsanız neden desteklemediğinizi detaylıca yazmalısınız.

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.:

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Ynt: Xuneity - ARGE bölümü hk.
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2020, 10:13:51 »
Sabahın köründe mobilden yazdım, imla hataları ve anlatım bozukları için kusura bakmayın. Akşama doğru güncellerim.
Son maddede destekliyorum butonu gelecekse desteklemiyorum da gelmeli. Araştırma ve geliştirme demişsin doğru ama kaç kişi destekler kaç kişi desteklemez bu görülürse argenin talep dengesi açısından yöneticilerin oy dengesini görme imkanı olur. Desteklemeyenler de destekleyenler de fikirlerini ekstra olarak konuya yazabilir.
2.6 ve 2.7 üzerinden desteklenmeyeceğini biliyordum, bu yüzden rezerve post aldım.
Arkadaşlar, yapmayın. İleti kasınca elinize bir şey geçmiyor. Araştırma ve geliştirme bölümü; bir öneri sunulur ve bazı fikirler ile bu öneri geliştirilerek duruma göre uygulamaya geçilmesi sağlanır. Destekliyorum yazdığımız zaman bunun ARGE'nin gidişatına herhangi bir etkisi olmuyor. Yazdığınız bu iletiler yüzünden fikirler sayfalar arasında kayboluyor.
Zaten "destek" durumu tamamen kalksın demiyorum. 4. maddeyi okursanız; ARGE bölümüne özel "beğenme" sistemi gelecek ve bir öneriyi/fikri destekliyorsanız destekliyorum yazmak/fikri alıntılamak yerine o postu beğeneceksiniz. Bu sayede konuların altında sadece fikirler bulunacak ve yöneticiler, ARGE'leri bu fikirleri de okuyarak değerlendirebilecek.
Desteklememe konusu için de tamamen kaldırılsın demedim; desteklemiyorum yazan kişilerin neden desteklemediğini belirtmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirttim ki bir önerinin dezavantajı varsa bunu avantaja çevirecek fikirler kullanıcılar tarafından üretildin ve bölüm daha faydalı bir hale gelsin.

Konu altında bile destekliyorum/desteklemiyorum yazanlar görüyorum. Lütfen fikirlerinizi sunarak bu konuya ileti atın. 2.6 ve 2.7'yi neden desteklemiyorsunuz? Açıklarsanız konuyu "araştırıp geliştirebiliriz".

Çevrimdışı Little Spooky

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 20 Eylül 2020, 11:21
Toplam oynama: 2 gün, 22 saat
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2020, 10:16:17 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı Stadler

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 22 Ocak 2025, 13:49
Toplam oynama: 99 gün, 7 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Haziran 2024, 16:51
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2020, 10:24:27 »

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2020, 10:25:07 »
2.7 hariç destek.

Çevrimdışı arhet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Kasım 2022, 22:34
Toplam oynama: 117 gün, 0 saat
« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2020, 11:56:21 »
2.7/2.6 hariç destekliyorum.

Çevrimdışı mvo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jairo Inoue Lv.19
Son giriş: 11 Ağustos 2022, 23:07
Toplam oynama: 58 gün, 11 saat
Birlik: ****** *ANG
« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2020, 11:59:45 »
destekliyorum

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2020, 12:31:08 »
ya tek tek yazıyordumda bunların hepsine destek kardesim

ama şu destekliyorum yazmama olayına destek yok .d

Çevrimdışı Zosgne

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Nisan 2021, 23:43
Toplam oynama: 105 gün, 6 saat
« Yanıtla #8 : 13 Eylül 2020, 12:55:48 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #9 : 13 Eylül 2020, 12:56:01 »
Güzel düşünmüşsün Boran, eline sağlık. Destekledim :) Sisteme gerek var rolü yapılamaz.