Superonline CGN IP kullanıyor, telefonla arayıp söylersen belki değiştirebilirler. Genel olarak sebebi bu internetinin stabil olmamasının, ping ve anlık hız düşümü yaşıyorsan. Speedtest gibi hız ölçümü yaptığın sitelerde tam hızı almana rağmen bir indirme yaptığında hız dalganıyorsa(Aslında Speedteste de dalgalanıyor, görev yöneticisinden fark edebiliyor). İki ayrı interneti de kullandım, Türk telekom çok daha iyi. Ek olarak internetin gelişi de önemli. Ancak diğer internet sağlayıcılarında da aynı durum varsa, bölgenle ilgili bir problem olabilir. Örneğin fiber alt yapın yoktur(Fiber alman önemli değil), yoğun kullanımlarda problem yaşarsın. Verdikleri modemde de problem olabilir. Türk Telekom ve Superonline kullanmış biriyim. Superonline'de çok sıkıntı çektim. Türk Telekom sıkıntısız kullanıyorum, istediğim hızı da stabilde alabiliyorum. Şu an Türk Telekomun 100 MBPS kullanıyorum, kendi modemleri ile bile Wifi'den 100 MBPS alabiliyorum.
Kaç hopta google.com'a ulaştığına bakabilirsin. CMD'den tracert
www.google.com yazarak erişebilirsin. Oradan anlayabilirsin bir problem olduğunu. Orada ping değerleri bile gösterilir.