Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

sadece soru

Başlatan SHARPSHOOTER, 31 Ağustos 2020, 15:51:14
Okunma sayısı 2925 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kanen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Kasım 2022, 02:14
Toplam oynama: 177 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: sadece soru
« Yanıtla #20 : 31 Ağustos 2020, 23:12:20 »

Defrinex, zamanın da çok tartıştığım, amacını anlamadığım bir insan.Oyunu bile oynamıyorken sunucu AR-GE'lerine laf yetiştirmeye çalışıyor, her iletisi iğneleyici bir laf var.Sunucuya çok büyük katkılar yaptığını idda ediyor ama ben göremedim pek.AR-GE'lere bile yönetim adına cevap veriyor.Banlanmasına sevindim.

Çevrimdışı vurkaç

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Haziran 2023, 23:13
Toplam oynama: 143 gün, 1 saat
« Yanıtla #21 : 01 Eylül 2020, 00:17:23 »
Spoiler:

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #22 : 01 Eylül 2020, 00:24:52 »
genel manada oyun içi yaşadıklarını yaşasaydınız sizde aynı cümleleri kurabilirdiniz ruh haline bağlı bir şey
Tamam yaşadıkları kötü olabilir, fakat böyle küfür ederek bir yere varamaz veya random atarak. İnsanca konuşsa daha iyi olabilir.
tatmin olma meselesi bende rina çok girmiyom ama forumda arada sallıyom birilerine

Çevrimdışı anonymous

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 28 Nisan 2024, 00:56
Toplam oynama: 593 gün, 4 saat
Nada Lazic Lv.51
Köken: Sırp
Son giriş: 22 Nisan 2024, 21:28
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #23 : 01 Eylül 2020, 00:25:41 »
kendinden kötü durumdakileri hiç düşünmeye, şükürsüz insan tipidir. adamı hasta ederler. "inşallah başına çok kötü bir şey gelmez de, bugünlerini aramazsın" diye dua ederim ben bunların ardından, işin enteresan tarafı, o kötü şey hep de gelir başlarına ama '' diyemem '' herkesin iyi kötü yanı vardır tabi her şeyden şikayetçi, sinir olmak baskı yaratmak.....
Önemli olan sunucu (yönetici) değil oyuncu kavramında sıkıntı olduğu kanaatındayım. Kendisini iyi tanıyorum selam olsun ve Allah sabır versin

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Aralık 2023, 00:36
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Devon Fonte Lv.24
Toplam oynama: 161 gün, 21 saat
« Yanıtla #24 : 01 Eylül 2020, 13:01:56 »

Defrinex, zamanın da çok tartıştığım, amacını anlamadığım bir insan.Oyunu bile oynamıyorken sunucu AR-GE'lerine laf yetiştirmeye çalışıyor, her iletisi iğneleyici bir laf var.Sunucuya çok büyük katkılar yaptığını idda ediyor ama ben göremedim pek.AR-GE'lere bile yönetim adına cevap veriyor.Banlanmasına sevindim.
Sunucunun tamamı eğer sobeit kullanamıyorsa, başta servera sallayan kişiler sayesinde oluyor bu bkz: benberk. İnsanı tanımadan etmeden hakkında bu kadar ileri geri konuşmanızı sadece acizliğinize veriyorum. Rina_AC'nin geliştirilme aşamasında Defrinex'in nasıl bir katkı yaptığını Hera da gayet iyi biliyor fakat o da siz oyuncular gibi nankör herifin teki; sunucuyu sadece para kazanmak için kullanmadığını söylüyor. Bronze vip %50zırh gold a %100 nedir? Vip sistemindeki insanların istediği silahı alabilmesi fakat rol yapan insanların belirli bir birlik sayısına ulaşmadığında silah alamamaları nedir peki? Sunucu sayısı düşdükten sonra vdsleri aktif hale getirmesini saymıyorum bile.
Biri de randomuna laf etmiş :D Ulan beyninizi bir kenara bırakıp klavye başına mı geçiyorsunuz anlamıyorum ki. Random atmadan önce sizden destur alacağım bundan sonra. İnsanları tanımadan etmeden boş muhabbetlere girmemeniz dileğiyle arkadaşlar :d hayatınızda bol şans

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #25 : 01 Eylül 2020, 15:07:57 »

Sunucunun tamamı eğer sobeit kullanamıyorsa, başta servera sallayan kişiler sayesinde oluyor bu bkz: benberk. İnsanı tanımadan etmeden hakkında bu kadar ileri geri konuşmanızı sadece acizliğinize veriyorum. Rina_AC'nin geliştirilme aşamasında Defrinex'in nasıl bir katkı yaptığını Hera da gayet iyi biliyor fakat o da siz oyuncular gibi nankör herifin teki; sunucuyu sadece para kazanmak için kullanmadığını söylüyor. Bronze vip %50zırh gold a %100 nedir? Vip sistemindeki insanların istediği silahı alabilmesi fakat rol yapan insanların belirli bir birlik sayısına ulaşmadığında silah alamamaları nedir peki? Sunucu sayısı düşdükten sonra vdsleri aktif hale getirmesini saymıyorum bile.
Biri de randomuna laf etmiş :D Ulan beyninizi bir kenara bırakıp klavye başına mı geçiyorsunuz anlamıyorum ki. Random atmadan önce sizden destur alacağım bundan sonra. İnsanları tanımadan etmeden boş muhabbetlere girmemeniz dileğiyle arkadaşlar :d hayatınızda bol şans
Avukat mısın acaba ona göre davranayım sonra sorun çıkmasın.Defrinexin sunucuya katkı sağlayıp sağlamaması beni ilgilendirmez ona ayrı muamele yapacak değilim.Ayrıca bu şeyleri buraya yazman ayrı bi trajikomik.Gidip bunları Hera'ya söyleyebilirsin, buraya yazman birşey değiştirmez.Hem oyunu oynamıyorsunuz hem salladığınız sunucunun forumun da geziyorsunuz, ayrıca salladığınız yer bile sunucunun forumu.Trajikomik.Avukatlık hayatın da başarılar dilerim.

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Devon Fonte Lv.24
« Yanıtla #26 : 01 Eylül 2020, 16:05:17 »

Avukat mısın acaba ona göre davranayım sonra sorun çıkmasın.Defrinexin sunucuya katkı sağlayıp sağlamaması beni ilgilendirmez ona ayrı muamele yapacak değilim.Ayrıca bu şeyleri buraya yazman ayrı bi trajikomik.Gidip bunları Hera'ya söyleyebilirsin, buraya yazman birşey değiştirmez.Hem oyunu oynamıyorsunuz hem salladığınız sunucunun forumun da geziyorsunuz, ayrıca salladığınız yer bile sunucunun forumu.Trajikomik.Avukatlık hayatın da başarılar dilerim.
Oynamıyor muyum?
Sizin gibi toxic insanlar yüzünden bir çok kez bıraktım bu sunucuyu haberin var mı? Oyuna son giriş tarihimden haberin var mı? Yaptığım rollerden yada? Hera'ya söylemedik mi sanıyorsun, zilyon kere anlatmaya çalıştık. Nerden yalayacağınızı şaşırmışsınız, yazık.

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Devon Fonte Lv.24
« Yanıtla #27 : 01 Eylül 2020, 16:10:38 »
daha iki kelimeyi yan yana getirip bir cümle oluşturamayan insanlar burda millete sallıyor :d şaka gibi

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #28 : 01 Eylül 2020, 16:36:57 »
Hera sunucuyu para kazanmak için kullanıyor veya kullanmıyor, bunu bilemeyiz. Sen çıkıp "hera para babası, sunucuya para lazım, para akışı önlenecek hera bey istemez" vb. yazarsan bu eleştiri değil sunucuya ve yönetime karşı tutum olur. Defrinex kimdir, tanımam etmem. Sunucuya kakısı varsa eyvallah. Fakat yazdığı yazıların çoğunun eleştiri değil tutum içerikli olduğunu biliyorum.

Eleştiri nedir? Nasıl yapılır? Bunu da bizzat Defrinex üzerinden açıklayalım.
Bir eleştiri yazısı objektif bakılarak nesnel veriler ile okur kişiye yol göstermek amacıyla yazılır. Defrinex, SMS onay sistemi geldiği zaman sisteme dair gayet güzel bir eleştiri yazmış; sunucu yönetimi de bunu dikkate alarak sistemle ilişkin bir koşul güncellemesi getirmişti. Yazı şu an gizli arşivde olduğu buraya alıntılayamayacağım fakat bu
yazının objektif düşünülerek nesnel verilerle (sms sisteminin kanuna aykırı olduğunun anlatılıp kanunun alıntılanması) ve okur kişiye yok göstermek amacıyla (problemin nasıl çözüleceğini de belirtmesi) yazdığını hatırlıyorum.

https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=121110.msg1414240#msg1414240
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=121384.msg1414208#msg1414208
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=121417.msg1414195#msg1414195
Ama Defrinex'in bu iletilerinin hiçbiri eleştiri niteliği taşımıyor. Hera'nın sunucuyu para kaynağı olarak gördüğünü nereden biliyorsun? Nasıl kanıtlıyorsun? Sunucunun para odaklı bir yapıda olmaması için önerilerin ne? Bunların hiçbiri yazıda yok. Yazı üslubuna da baktığımız zaman yazının tamamen tutum içerikli oluğunu anlamanız gerekiyor.

Defrinex'in sunucuya yaptığı katkılardan bahsedilmiş ve kişi savunulmuş. En başta belirttiğim gibi, kafkısı varsa teşekkürler ama katkıları onu savunulacak birisi yapmaz. Bu sunucunun belli başlı kuralları var, Hera bir sunucu yöneticisi. Sen bu sunucunun kurallarına karşı çıkarsan, propaganda yapıp oyuncuların aklını da çelersen yasaklanırsın. Hera'nın bu durumda ne yapmasını bekliyordunuz anlamıyorum. Defrinex'in iyi yönlü yaptığı şeyler de olsa yazdığı şeylerin %90'ı "hera sizi para kaynağı olarak görüyor, sunucudan kaçın aptal yerine koyuluyorsunuz" içerikliydi. Adam sırf geçmişte yaşanan şeyler için bu kullanıcıyı affedip yasaklamayarak oyuncu kaybına göz mü yumsun?

:D

Çevrimdışı akabeste

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 26 Haziran 2022, 00:50
Toplam oynama: 33 gün, 8 saat
« Yanıtla #29 : 01 Eylül 2020, 16:41:32 »
Defrinex'in mizacı ters olsada sevdiğim birisiydi nokta atışı eleştirilerine hastayım.

Genellikle iğneleyici ve aşağılayıcı bir biçimde eleştiri yapsada bu eleştiriyi işi gücü olmayıpta 40 satır detaylarla yazsa şu an burdaki yorumlar bambaşka olurdu, Defrinex ile çok kısa bir konuşma sürecimiz olsada kendisi artık birine bir şey açıklamakla uğraşmak istemediğinden bu şekilde yazdığını öngörüyorum, doğru mu? Tartışılır.