Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

"Grotti" Sistemi | Araç alım-satımlarına yeni bir dönem !

Başlatan Bishere, 21 Haziran 2018, 00:32:01
Okunma sayısı 1081 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı UnknownCMD

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Kanadalı
Son giriş: 23 Temmuz 2022, 16:47
Toplam oynama: 190 gün, 14 saat
Ynt: "Grotti" Sistemi | Araç alım-satımlarına yeni bir dönem !
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2018, 17:03:44 »
Çetelerde, mafyalarda lüks araç görme olayı birazda birliklerin belirledikleri konsept ve rol planlarına bağlı. İki veya dört kapılı klasik araçlar, sanchez vb motorlar ile çeteleri görmek daha realistik ve güzel olur elbette. Ancak bunlar kişilerin kendi kararlarına, rol zevklerine kalmış bir durum. Paranız varsa eğer, istediğiniz şeyi almakta özgürsünüzdür.
  Grotti kapanma olayına gelecek olursak, eğer 2. el alım - satım yapan bir oluşum açılırsa bir dükkan / garaj alıp, gayet güzel roller çıkabilirdi. Kişiler 2. ellere araçlarını verirlerdi, galerilerde araçları ön planda tutup satarlardı. Hem galerici, hem oyuncu kazanırdı. Ancak henüz böyle bir durum olmadığından, Grotti'nin belli sürelerle kapatılıp, sayılı miktarda araç satılması olayı mantıksız geliyor.
  Burada öne attığınız fikirlerin birçoğu sunucu ekonomisi ile çakışıyor. Çete üyesi NRG alabiliyorsa, sunucu ekonimisinin normalin üst düzeyinde olmasıdır ki payday oldukça az geliyor bana göre.

Ar-Ge 'yi
desteklemiyorum.

Çevrimdışı Martinos

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Ocak 2020, 01:32
Toplam oynama: 30 gün, 14 saat
« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2018, 23:39:06 »
Çetelerde, mafyalarda lüks araç görme olayı birazda birliklerin belirledikleri konsept ve rol planlarına bağlı. İki veya dört kapılı klasik araçlar, sanchez vb motorlar ile çeteleri görmek daha realistik ve güzel olur elbette. Ancak bunlar kişilerin kendi kararlarına, rol zevklerine kalmış bir durum. Paranız varsa eğer, istediğiniz şeyi almakta özgürsünüzdür.
  Grotti kapanma olayına gelecek olursak, eğer 2. el alım - satım yapan bir oluşum açılırsa bir dükkan / garaj alıp, gayet güzel roller çıkabilirdi. Kişiler 2. ellere araçlarını verirlerdi, galerilerde araçları ön planda tutup satarlardı. Hem galerici, hem oyuncu kazanırdı. Ancak henüz böyle bir durum olmadığından, Grotti'nin belli sürelerle kapatılıp, sayılı miktarda araç satılması olayı mantıksız geliyor.
  Burada öne attığınız fikirlerin birçoğu sunucu ekonomisi ile çakışıyor. Çete üyesi NRG alabiliyorsa, sunucu ekonimisinin normalin üst düzeyinde olmasıdır ki payday oldukça az geliyor bana göre.

Ar-Ge 'yi
desteklemiyorum.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #12 : 22 Haziran 2018, 00:23:45 »
Zaten rolsel çerçevede bunlar yapılabilir, buna bir sistem zorunluluğu getirilmesi gibi bir durum söz konusu olamaz ki.

Grotti kapanırsa bir kaç kişi toplanıp çevresindeki araçları toplar ve bir galeri açar. Gerisi de çorap söküğü gibi gelir zaten.

Çevrimdışı !Vidanjör

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 23:55
Toplam oynama: 196 gün, 17 saat
Birlik: *** ******les
« Yanıtla #13 : 26 Haziran 2018, 00:18:52 »
Desteklemiyorum oyuna yeni başlayan kişiler para biriktirip cheetah nrg ye parası yetmeye bilir/yetmez adam 0 Km araç istiyor ancak grotti kapalı olduğu için alamıyor ve bu sistem yüzünden oyunu birakiyor olumsuz yönleri bunlar aslında daha çok var....

Bir de bilgisayarı camdan fırlatıp intihar ediyor bro, bunu unutmuşsun sen.

Görüşümü belirttim herkesin senin görüşünde olmasını beklememen gerektiğini düşünüyorum ve saygı duyman gerekiyor....

Çevrimdışı Quenso

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Aralık 2024, 22:03
Toplam oynama: 252 gün, 20 saat
Son giriş: 20 Mart 2024, 22:06
Toplam oynama: 4 gün, 19 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:15
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Son giriş: 21 Mart 2024, 22:46
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Chan Baranov Lv.29
Köken: Rus
Son giriş: 19 Mart 2024, 21:41
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #14 : 26 Haziran 2018, 17:59:03 »
Öncelikle herkese selamlar, fazla uzatmadan direkt konuya geçiceğim.

Bildiğiniz üzere sunucunun belirli bir ekonomisi var, sunucu açıldığında bu ekonomi gayet yerinde ve çok hoş ilerliyordu. Fakat şimdi gel gelelim ki ne yazık ki çete rolü yapanların altında bile NRG görüyorum. Idlewood lüks araç dolu, herkesin altında mutlaka bir "Infernus, Cheetah, NRG" gibi birbirinden lüks araçlar görüyorsunuz. Tamam iyi hoş çalışıp bir para kazanılmış ve satın alınmış, vergileri de ödeniyor ama cidden can sıkıcı bir durum.

Şimdi önerim şu olucak; sunucuda bulunan "Grotti" isimli herkesin aracını satın aldığı bu bayi belirli aralıklarla kapanıp açılacak ve bu aralıklarda belirli limitte araç satıcak. Örnek veriyorum, grotti bu gün kapatıldı ve 3 ay sonra açılacak. Açılınca sadece 5 gün açık kalıcak ve bu süreç içerisinde sadece 35 araç alımına izin verilecek türden bir sistem olabilir. Tabii ki otomatik bir sistem olucak demiyorum fakat yapılırsa hoş olur, yapılmazsa yetkililer tarafından belirlenen bir sürede yine galeri yetkililer tarafından açılır.

Ve şunu da eklemek istiyorum, "Her oyuncu, sahip olduğu aracı "Grotti" bayisine aracın %50 fiyatına geri satabilecek."

B.Eğer ki bu sistem gelirse sunucuya ne kazandırıcak ?

Arkadaşlar, bu sistem gelirse %100 oran ile sunucudaki oyuncular arasında araç alım-satım ticaretleri artış göstericek ve herkesin altında bulunup dolaştığı Infernus'lar artık sık görülemeyecek. Fiyatları yeri geldiğinde birden artışa geçicek ve değerlenecek, Grotti kapalı olunca araç bulamayanlar başka oyunculardan araç almak zorunda kalıcak.

Ve böylece sunucunun ekonomisede tam bir düzene oturtulacak. Bakın, burada kast etmek istediğim şey "Oyuncuları araçsız bırakın da mağdur olsunlar." değil. Sadece oyunda artık ekonomi biraz bozulmaya başlıyor ve bu can sıkıyor. Artık sabah çete rolü yapıp akşam NRG'yle gezen veya altından Cheetah, Infernus eksik olmayan mafyalar istemiyorum.

Desteklemiyorum.

Çevrimdışı Xâires

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Nisan 2020, 23:03
Toplam oynama: 136 gün, 3 saat
« Yanıtla #15 : 28 Haziran 2018, 12:21:14 »
Desteklemiyorum, bence çok saçma ve gereksiz bir şey.

Çevrimdışı spectre

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 18 Temmuz 2020, 02:40
Toplam oynama: 67 gün, 3 saat
Birlik: * * * O S
« Yanıtla #16 : 28 Haziran 2018, 15:06:22 »
Desteklemiyorum parası olan istediği araca biner

Çevrimdışı Yönetmen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 20 Ekim 2021, 21:47
Toplam oynama: 131 gün, 23 saat
« Yanıtla #17 : 02 Eylül 2018, 17:43:16 »
Rolleri desteklemek amacıyla güzel noktalara değinmişsin fakat grottinin kapanması söz konusu olamaz, araç fiyatları artırılabilir evet fakat kapatılamaz, aynı zamanda sunucudaki aracı sisteme belirli bir miktar karışılığında satmak zaten mevcut. Bu yüzden desteklemiyorum.

Çevrimdışı MafyaSatır

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Mia Coffrey Lv.13
Köken: İskandinav
Son giriş: 05 Ağustos 2021, 23:52
Toplam oynama: 34 gün, 10 saat
« Yanıtla #18 : 02 Eylül 2018, 22:44:48 »
Desteklemiyorum diyenleri anlayamıyorum.Neyse ben destekliyorum daha önce bir sunucuda görmüştüm ve gerçekten gerekli bir sistem.Yorumları okudum yeni başlayan 0 km istiyor diyorsunuz da günümüz Türkiyesinde amerikayı bilemem ama kimse kolay kolay 0 km araç almıyor.Piyasada ölücüler dolu zaten bi infernus alağız adam 360 k.Herneyse destekliyorum sonuna kadar