Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Cleetus McDaniels [ Sivilde doktorluk yapma sorunu]

Başlatan OBEZ., 26 Ağustos 2020, 06:19:29
Okunma sayısı 1005 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Cleetus McDaniels [ Sivilde doktorluk yapma sorunu]
« Yanıtla #30 : 26 Ağustos 2020, 20:25:33 »
adama olduğu yerde açık ameliyat mı yapacaksın niye kastın bu kadar? aynı ilk yardım eğitimini o da almış ve orada yapabilir, o kargaşa arasında niye doktorum diye gelen birini ciddiye alsın?

ayrıca senin karakterin silah alıp polisin işine karışamaz çünkü silahı bir polis kadar iyi kullanamaz, gereken eğitimi almadı. aradaki fark bu.

Spoiler:
İlk yardım yapmayı bütün polis memurları biliyor zaten, oturup orada ameliyat yapamayacağına göre sivil bir doktora ihtiyaçları yok. Ambulans gelene kadar yaralı kişiye ilk yardım yapıp durumunu stabil hale getirmek için doktor olmanıza gerek yok.
Peki kardeşim bir doktor varken polis memurunun ilk yardım yapması mantıklı mı? Ben elime silah alıp polis memurlarının işine karışıyor muyum?

Evet mantıklı. Senin işin görev başında iken hayat kurtarmak, görev başında olan bir memur sivil birisine ilk yardım yaptıramaz. İlk yardımda yapılanlar ve o an yanınızda bulunabilecek ekipmanlarda belli zaten. Temel ilk yardım eğitimi olan bir memur kolaylıkla müdahale edebilir yaralı kişiye, öncede söylediğim gibi sivil bir doktora ihtiyacı yok.
Biz bir roleplay uygulamak zorundayız, gerçek hayatta bir sivil yerdeyken bir doktor ilk yardimda bulunuyor bir polis memurunun doktora sen çekil ben eğitimini aldım diyebilirmi yani?

Söylediklerim ile yazdığının bir alakası yok. Sanırım sivil olmak ile görev başında olmak arasındaki farkı anlayamadın.
Görev başında kişi değilken bilgi birikimini unutuyor mu? :D Gerekli ekipmanlar falan yok dersen, polisler nasıl yapıyor gerekli ekipman olmadan?
İkisi de aynı ilk yardımı yapmıyor mu? Niye bu kadar uzattınız?
biz de onu diyoruz ya, ikisi de aynı ilk yardımı yapıyorken görev başında ve ilk yardım eğitimini düzgünce almış bir memur sivile niye güvensin?

Çevrimdışı bartug

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Anwar Wakim Lv.28
Köken: Arap
Son giriş: 22 Haziran 2024, 01:02
Toplam oynama: 166 gün, 16 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #31 : 26 Ağustos 2020, 20:30:50 »
PD yetkilileri de gelsin konuşalım diye bekliyor zaten, destek.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
« Yanıtla #32 : 26 Ağustos 2020, 20:43:40 »
Spoiler:
adama olduğu yerde açık ameliyat mı yapacaksın niye kastın bu kadar? aynı ilk yardım eğitimini o da almış ve orada yapabilir, o kargaşa arasında niye doktorum diye gelen birini ciddiye alsın?

ayrıca senin karakterin silah alıp polisin işine karışamaz çünkü silahı bir polis kadar iyi kullanamaz, gereken eğitimi almadı. aradaki fark bu.

Spoiler:
İlk yardım yapmayı bütün polis memurları biliyor zaten, oturup orada ameliyat yapamayacağına göre sivil bir doktora ihtiyaçları yok. Ambulans gelene kadar yaralı kişiye ilk yardım yapıp durumunu stabil hale getirmek için doktor olmanıza gerek yok.
Peki kardeşim bir doktor varken polis memurunun ilk yardım yapması mantıklı mı? Ben elime silah alıp polis memurlarının işine karışıyor muyum?

Evet mantıklı. Senin işin görev başında iken hayat kurtarmak, görev başında olan bir memur sivil birisine ilk yardım yaptıramaz. İlk yardımda yapılanlar ve o an yanınızda bulunabilecek ekipmanlarda belli zaten. Temel ilk yardım eğitimi olan bir memur kolaylıkla müdahale edebilir yaralı kişiye, öncede söylediğim gibi sivil bir doktora ihtiyacı yok.
Biz bir roleplay uygulamak zorundayız, gerçek hayatta bir sivil yerdeyken bir doktor ilk yardimda bulunuyor bir polis memurunun doktora sen çekil ben eğitimini aldım diyebilirmi yani?

Söylediklerim ile yazdığının bir alakası yok. Sanırım sivil olmak ile görev başında olmak arasındaki farkı anlayamadın.
Görev başında kişi değilken bilgi birikimini unutuyor mu? :D Gerekli ekipmanlar falan yok dersen, polisler nasıl yapıyor gerekli ekipman olmadan?
İkisi de aynı ilk yardımı yapmıyor mu? Niye bu kadar uzattınız?
biz de onu diyoruz ya, ikisi de aynı ilk yardımı yapıyorken görev başında ve ilk yardım eğitimini düzgünce almış bir memur sivile niye güvensin?

Anlatmak istediğim tam olarak bu. Arkadaş kısa bir şekilde güzelce özetlemiş konuyu.

Çevrimdışı Fender

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsviçreli
Son giriş: 23 Haziran 2022, 21:32
Toplam oynama: 105 gün, 12 saat
« Yanıtla #33 : 26 Ağustos 2020, 20:55:47 »
Arkadaşım sen doktorsun görevin hastanedeki yaralı siviler ile ilgilenmek, eğer cidden ağır yaralı biri varsa LSFD'den EMT birimi talep edilir.. Üzerine çoğu memurunda az çok ilk yardım bilgisi var bence gereksiz.

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Janne Niemi Lv.23
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #34 : 26 Ağustos 2020, 22:51:58 »
Dedektif ve çavuşlar harici, polislerde sivildeyken rozet açıp destek vs. isteyemiyorlar. Sizinde 'görevim bu' diyerek sivilde her gördüğünüz yaralıya ilk yardım uygulamanız zaten saçma. Bölgeye gelen polis ekipleri zaten ilk yardım yapmayı biliyorlar, sizin aynı ekipmanla onların yapamayacağı bir şey yapmanız mümkün değil.

FD de hangi rütbe yanında rozet taşıma yetkisine sahip bilmiyorum, ama o yetkiye ulaştığınız zaman rozetinizi yakanıza takıp ilk yardım için bölgeye giriş yapabilirsiniz. Aksi durumlarda sadece ilk yardım bilen bir sivilden başka bir şey olmuyorsunuz.

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #35 : 26 Ağustos 2020, 23:01:35 »
Buraya değil LSFD argesine atıcaktın ama destek

Çevrimdışı arminus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Eylül 2023, 22:34
Toplam oynama: 79 gün, 10 saat
« Yanıtla #36 : 26 Ağustos 2020, 23:01:52 »
öyle deme rol yapmaktan kacıp /do yaralı rolü fast rp /do + yazmak ıcın oyle yapmıyorlar

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #37 : 26 Ağustos 2020, 23:19:48 »
öyle deme rol yapmaktan kacıp /do yaralı rolü fast rp /do + yazmak ıcın oyle yapmıyorlar
O rolden kaçmak değil ameliyat rollerinin öğretilmemesi uygulanmaması

Çevrimdışı GANDİ AMCAS

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 01 Ağustos 2022, 00:25
Toplam oynama: 19 gün, 7 saat
« Yanıtla #38 : 26 Ağustos 2020, 23:22:26 »
Dedektif ve çavuşlar harici, polislerde sivildeyken rozet açıp destek vs. isteyemiyorlar. Sizinde 'görevim bu' diyerek sivilde her gördüğünüz yaralıya ilk yardım uygulamanız zaten saçma. Bölgeye gelen polis ekipleri zaten ilk yardım yapmayı biliyorlar, sizin aynı ekipmanla onların yapamayacağı bir şey yapmanız mümkün değil.

FD de hangi rütbe yanında rozet taşıma yetkisine sahip bilmiyorum, ama o yetkiye ulaştığınız zaman rozetinizi yakanıza takıp ilk yardım için bölgeye giriş yapabilirsiniz. Aksi durumlarda sadece ilk yardım bilen bir sivilden başka bir şey olmuyorsunuz.

Çevrimdışı Puck

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 01 Nisan 2022, 14:07
Toplam oynama: 37 gün, 8 saat
« Yanıtla #39 : 26 Ağustos 2020, 23:24:22 »

İlk yardımı yeterli öğrenemiyorlar demekki çatışmanın ortasında kalmış bir sivildim. Polis yaralıya hiç bir müdahale yapmıyor. Ufak bir mermi sıyrığı bile olsa tramva bandajı ile sarabilecekken hemen destek istiyor. İlk yardım hayat kurtarır madem biliyor ilk yardımı yapsın o zaman.