Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

PC çok CPU tüketiyor.

Başlatan Albin, 24 Ağustos 2020, 19:54:40
Okunma sayısı 1552 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: PC çok CPU tüketiyor.
« Yanıtla #30 : 29 Ağustos 2020, 00:33:56 »
Windows'un Mayıs güncellemesini yükleyin, güncellemeden mahrum kalmak CPU yu hayli zorlar.
Alakası yok bu arada.Güncellemeleri yapması asıl bilgisayarı daha da çok zorlar.Windows'a gelen yeni güncellemer ile yeni özellikler, uygulamalar bilgisayarın kasmasına ve donmasına sebebiyet verir.Eski sürümler de bu tarz özellikler, uygulamalar olmadığı için bilgisayar zorlanmaz, daha hızlı olur ve performans gösterir.

Bilgisayara güncelleme yapmayın, özellikle Windows 10 kullanıyorsanız.Bu intihar olur, ciddiyim.

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Köken: Kanadalı
Son giriş: 03 Mayıs 2025, 01:16
Toplam oynama: 202 gün, 23 saat
Nicola Moore Lv.29
Son giriş: 30 Nisan 2025, 19:50
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #31 : 29 Ağustos 2020, 11:59:16 »
Windows'un Mayıs güncellemesini yükleyin, güncellemeden mahrum kalmak CPU yu hayli zorlar.
Alakası yok bu arada.Güncellemeleri yapması asıl bilgisayarı daha da çok zorlar.Windows'a gelen yeni güncellemer ile yeni özellikler, uygulamalar bilgisayarın kasmasına ve donmasına sebebiyet verir.Eski sürümler de bu tarz özellikler, uygulamalar olmadığı için bilgisayar zorlanmaz, daha hızlı olur ve performans gösterir.

Bilgisayara güncelleme yapmayın, özellikle Windows 10 kullanıyorsanız.Bu intihar olur, ciddiyim.

Ram den yer o kadar fakat senkronize'yi hızlandırır. Güncellemeler kaliteli hizmet ve yüksek standratın yanında, bilgisayarı rahatlatır, işlemleri hızlandırır ve kolaylaştırır ayrıca %80 bu sebepten dolayı olduğuna eminim. Update almamış bir sistem yeniliklere ve olması gerekene ayak uyduramadığı için kendi performansından kaybeder, update götürdüğünden fazlasını getiriyor. Eğer Bilgisayarı öldürecekse neden update gelsin ki?

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #32 : 29 Ağustos 2020, 12:31:59 »

Ram den yer o kadar fakat senkronize'yi hızlandırır. Güncellemeler kaliteli hizmet ve yüksek standratın yanında, bilgisayarı rahatlatır, işlemleri hızlandırır ve kolaylaştırır ayrıca %80 bu sebepten dolayı olduğuna eminim. Update almamış bir sistem yeniliklere ve olması gerekene ayak uyduramadığı için kendi performansından kaybeder, update götürdüğünden fazlasını getiriyor. Eğer Bilgisayarı öldürecekse neden update gelsin ki?
Updateler siz daha rahat oyun oynayın diye getirilmiyor, oyunlar için felan da getirilmiyor.Update yapmak bilgisayar performansını arttırır fakat birçok gelen uygulamalar arka plan da çalıştığı için aynı anda oyunlar ile birlikte çalışır ve işlerse kasma/donma problemleri yaratır. Bazı insanlar ofiste veya kendi evinde çalışıyor, aktif olarak Microsoft kullanıyor, Windows'u en güncel haliyle aktif bir şekilde kullanıyor, verilerini Microsoft'a göre yapıyor.Gelen uygulamalar da genel olarak bazı programlar getiriyor ve birçok insana bu programlar yardım sağlıyor.(Örnek vermedim sen araştır internetten ne demek istediğimi anlarsın, programlar vs.)
Sen eğer oyun oynuyorsan bu güncellemeyi yapman çok sıkıntı olur.Gelen programlar, gelen ek özellikler sadece bilgisayar performansını arttırır ama bu performansı oyunlar da göremezsin.Sürekli Rina oynayıp, AFK bırakan biri arkadaki programlar, sürekli gelen güncellemeler ile bilgisayar baya yorulur, FPS farkı felan göremez sürekli drop yer.

Ha ben bilgisayar da oyun oynamayacağım diyen varsa full güncelleme update yapsın.PC Performansı artar ve gelen özellikler çok işinize yarar.Fakat Rina oynayan birinin bu güncellemeleri yapması bana göre bir intihar olur.Ayrıca Discord, TS3 gibi programları kullanıyorsa yapmamasını kesinlikle öneririm.

Ben sadece uyardım benim gözlemlerim bu sonucu çıkartıyor.İsteyen gidip full güncelleme yapabilir ve test edebilir.Ben sadece güncelleme yaptığım da başıma gelenleri, gözlemlerimi vs. paylaştım.Belki @Vile farklı bir sonuç çıkartmıştır, bilemem orasını.

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Nicola Moore Lv.29
« Yanıtla #33 : 29 Ağustos 2020, 12:37:12 »

Updateler siz daha rahat oyun oynayın diye getirilmiyor, oyunlar için felan da getirilmiyor.Update yapmak bilgisayar performansını arttırır fakat birçok gelen uygulamalar arka plan da çalıştığı için aynı anda oyunlar ile birlikte çalışır ve işlerse kasma/donma problemleri yaratır. Bazı insanlar ofiste veya kendi evinde çalışıyor, aktif olarak Microsoft kullanıyor, Windows'u en güncel haliyle aktif bir şekilde kullanıyor, verilerini Microsoft'a göre yapıyor.Gelen uygulamalar da genel olarak bazı programlar getiriyor ve birçok insana bu programlar yardım sağlıyor.(Örnek vermedim sen araştır internetten ne demek istediğimi anlarsın, programlar vs.)
Sen eğer oyun oynuyorsan bu güncellemeyi yapman çok sıkıntı olur.Gelen programlar, gelen ek özellikler sadece bilgisayar performansını arttırır ama bu performansı oyunlar da göremezsin.Sürekli Rina oynayıp, AFK bırakan biri arkadaki programlar, sürekli gelen güncellemeler ile bilgisayar baya yorulur, FPS farkı felan göremez sürekli drop yer.

Ha ben bilgisayar da oyun oynamayacağım diyen varsa full güncelleme update yapsın.PC Performansı artar ve gelen özellikler çok işinize yarar.Fakat Rina oynayan birinin bu güncellemeleri yapması bana göre bir intihar olur.Ayrıca Discord, TS3 gibi programları kullanıyorsa yapmamasını kesinlikle öneririm.

Ben sadece uyardım benim gözlemlerim bu sonucu çıkartıyor.İsteyen gidip full güncelleme yapabilir ve test edebilir.Ben sadece güncelleme yaptığım da başıma gelenleri, gözlemlerimi vs. paylaştım.Belki @Vile farklı bir sonuç çıkartmıştır, bilemem orasını.

Performansınızı olumsuz etkileyecek güncellemeleri kapayabilme özelliğine sahipsiniz, oyun oynamanızı rahatlaştıracak güncellemelerde var. SSD nin işleyişini gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Gelen her okuyucu güncellemesi ile işlemleriniz çok rahat olacaktır, sadece yanlış bilginizi düzeltiyorum. Sizin yaptığınız gözlemlerden ziyade nesnel gözlemler söz konusu. Burda bana sallamanıza gerek yok ^-^

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Nicola Moore Lv.29
« Yanıtla #34 : 29 Ağustos 2020, 12:46:19 »
Çoğu güncelleme ile birlikte SSD nizin okuma hızı artar, her güncelleme performanstan yemez. Performanstan çalan güncellemeleri kaldırabilirsiniz. Formatta dahi size özgürce nasıl güncellemeler istediğinize dair seçimler sunuyor.

Yani, Windows un Mayıs dönemi güncellemesi SSD/HDD nizi çok rahatlatacaktır, güncellemeleri intihardan ziyade iyi bir etken olabileceğini düşünerek takip edin, aksi taktirde bir dönemden sonra güncellemelerden daha hızlı ölecektir. Sadece Windows'un güncellemelerini değil, kendi ekran kartınızın güncellemelerini de yükleyin. Performansınızı arttıracaktır. Muhtemelen şu ana kadar dayandığına göre ekran kartınız hala güncelleme alıyordur, çünkü güncelleme ömrü uzatır. Bilgisayarın ömrünü kısaltan sizin kendi bilgisayarınızın sınırlarını zorlamanızdandır. ^-^

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Nicola Moore Lv.29
« Yanıtla #35 : 29 Ağustos 2020, 12:48:24 »
Gerçekten iyi bir performans istiyorsanız oturup işinize yaramayacak güncellemeleri kaldırın, ki attığınız Windows formatına da bağlıdır bu olay.

Yani performansı düşük bir bilgisayara Windows Pro atarsanız muhtemelen güncellemelerin çoğu sizin  işinize yaramayackatır. Home Basic ya da Home'u öneririm. Böylelikle güncellemeler muhtemelen sizin işinize gelecektir.

Bana güvenebilirsiniz. Yıllardır bu tarz şeyler ile ilgileniyorum ki aldığım bir sürü birincilik ve belge bulunmakta, sıradan bir kullanıcı olarak söylemiyorum. ^-^

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #36 : 29 Ağustos 2020, 13:02:57 »
Vile'nin dediğini yapıp test edebilirsiniz, ayrıca salladığım felan yok yanlış algı oluşmasın.

Bende yıllardır bu işin içerisindeyim, bilgisayar mühendisi bir abimin yanında 2 yıl boyunca çalıştım, hedefim de Bilgisayar mühendisliği.Şuana kadar birçok güncelleme yapıp bilgisayarı kafa yiyen çok kişi gördüm.

İsteyen gidip güncelleme yapabilir, bazı güncellemeleri kaldırabilir.İsteyen de benim attığım linkten eski bir sürüm olan Windows'u kurabilir.Şuanki kullandığım sürüm de ne kadar çok hata alsam da bu hataları çözdüm ve 2 GB Ram, Baya eski bir ekran kartı ile Rina'da 120FPS oynayabiliyorum.Bana göre bir Rina oyuncusunun güncelleme yapması bir hatadır.Yüksek performans almak istiyorsanız ki yapsanız bile çok büyük artış görmezsiniz; Güncellemelerin bir kısmını kaldırabilir, gelen uygulamaları tek tek kaldırabilir.Özellikle Windows 10 olan birisi güncelleme yaparsa işi daha da zorlaşacak.

Windows 7 kullananlar attığım linki deneyebilir ya da Home Premium sürümlerini deniyebilir.Onlar için ayrı iso dosyaları bulunmakta isteyen varsa özelden atabilirim.

Çoğu güncelleme ile birlikte SSD nizin okuma hızı artar, her güncelleme performanstan yemez. Performanstan çalan güncellemeleri kaldırabilirsiniz. Formatta dahi size özgürce nasıl güncellemeler istediğinize dair seçimler sunuyor.

Yani, Windows un Mayıs dönemi güncellemesi SSD/HDD nizi çok rahatlatacaktır, güncellemeleri intihardan ziyade iyi bir etken olabileceğini düşünerek takip edin, aksi taktirde bir dönemden sonra güncellemelerden daha hızlı ölecektir. Sadece Windows'un güncellemelerini değil, kendi ekran kartınızın güncellemelerini de yükleyin. Performansınızı arttıracaktır. Muhtemelen şu ana kadar dayandığına göre ekran kartınız hala güncelleme alıyordur, çünkü güncelleme ömrü uzatır. Bilgisayarın ömrünü kısaltan sizin kendi bilgisayarınızın sınırlarını zorlamanızdandır. ^-^

Ayrıca eklemek gerekirse; Bazı güncellemeler bilgisayarı yorar, bazı güncellemeler rahatlatır.Windows sık sık güncelleme getirdiği için her güncelleme de sürekli farklı birşeyle uğraşırsınız.

Çevrimdışı Lexter

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Isaac Ball Lv.35
Son giriş: 20 Kasım 2023, 14:35
Toplam oynama: 239 gün, 14 saat
« Yanıtla #37 : 21 Eylül 2020, 13:07:20 »
  • 3 gün boyunca yorum atılmayan tüm konular arşive kaldırılır.