Bazı durumlar da bilgisayarının özellikleri ortalama bir dereceye sahip olsa bile CPU çok tüketir.
Sorun bilgisayar kaynaklı değil, bazı durumlarda bilgisayar kaynaklı olabiliyor fakat durum Windows sürümü ile alakalı.
Son zamanlar da sürekli flash ve İSO dosyaları ile Windows sürümü değiştiriyorum.Windows 7 kullanıyorsan İSO dosyaları ile flash bellekten format atmayı öğren ya da bir bilgisayarcıya götür.Eski sürüm Windows 7 kurduğunda sorun çözülecektir.
Güncellenmiş veya en son sürüm Windowslarda bilgisayarın özellikleri artıyor ve ekstra CPU tüketiyor, işlemciyi , Rami fazla kullanıyor.Ben buna şahit oldum diyebilirim.Bilgisayarın güncelleme yapmaması lazım.Windows'un eski sürümlerini indir ve Home Premium ya da Pro kullan.Bilgisayarın hızlanacaktır ve CPU tüketimi azalacaktır, eski sürümlerde Windows 7'de saçma şeyler olmaz.Yeni sürüm Windows 7'lerde saçma sapan programlar yükler, örneğin ESET Antivirüs tarzı.Bu tür şeyleri kapatsan bile sürekli bilgisayarını yorar.
Eski sürüm bir Windows kullanıyorum, saçma sapan hiç birşey yok, ESET , Avast tarzı programlar da yok.Eski bir sürüm Windows'a geç.
Bilgisayar kaynaklı ise termal macunu yenile, işlemci fanının değiştir.İşlemci fanının işlemciyi yeterince soğutup soğutmadığını kontrol et, yüksek değer bir fan al.
Antivirüs programı indirip virüs temizliği yapmaya çalışma.Eğer bilgisayarına virüs bulaşmış olsa bu tarz değil daha farklı hatalar alırsın. Örneğin bilgisayarın durduk yere kapatılıyor atması, oyunların farklı sebeplerden açmaması, bilgisayar üzerine farklı programlar yüklenmesi vs. vs.
Antivirüs programı yerine direkt olarak format at, bilgisayar sıfırdan kendine gelsin.Kullanmayacağın programlarıda yükleme.