Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Birlikler/Genel

Başlatan lastgunmobster, 21 Ağustos 2020, 14:06:35
Okunma sayısı 3004 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
Ynt: Birlikler/Genel
« Yanıtla #30 : 21 Ağustos 2020, 16:20:47 »
Gotti dönemi sonrası mafyası zaten işlerini eskisi gibi herkesin gözü önünde yürütmez. Mafya eski siyasi ve manevi gücünü kaybetti. Yani bir çeteleşme bölgesine girip doğrudan üstünlük kurmayı deniyorsanız baştan kaybedersiniz. Günümüzde mafya-çete fark etmeksizin birlikler arasındaki rolleri doğrudan ego tatmini maksadında ben senden üstünüm şeklinde yapanlar hiçbir şekilde kazanamaz. Kazanmak için karşılıklı saygınlığı roller ile arttırmanız gerekir. Ne zaman ki karşılıklı saygınlığınız diplomasi masasında artar, o zaman üstün hale gelirsiniz. Yoksa mafya çeteden üstün, onaylı birlik onaysız birlikten üstün mantığı pek doğru değil. Aşağıda biraz daha detaylı değineceğim zaten.

Bunlar harici değinilen konular genel olarak birlik yönetiminin düzeltemeyeceği birlik liderleri tarafından yapılan hatalar olmuş. Bu hatalardan yola çıkılarak bir birlik yöneticisi el kılavuzu hazırlanabilir aslında, rehber maksadında. Bu lar haricinde yönetime sunduğumuz öneriler onay ve admin birliği yönünde olmuş. Onay konusu için şu an sistem onayı zaten bir şey ifade etmiyor, sadece 15 kişiden daha fazla üye alabiliyorsunuz. Bunun haricinde sistem onayının bir artısı yok, yani onaysız birlikler onaylı birliklere haraç versin muhabbetinin tamamen bir fiyasko olduğunu düşünüyorum. Adam belki onaysız birlik ve suç ailesi rolü yapıyor, belki onaylı birlik ve crew rolü yapıyor. Bir crewin suç ailesinden haraç kesmesi ne kadar mantıklı? Bence onay hakkında yapılacak değişim varsa öncelikle sistem onayının değerli bir hale getirilmesi olmalı. Bu değişiklik de bir önceki postudma belirttiğim küçükten büyüğe birlik şeması önerisinde yatıyor. Admin birliği konusunda fikirlerimi zaten belirttiğim için tekrar aynı şeyleri yazmıyorum.
Birliğin hızına bağlı olarak onay almak için genede şehirde birazcık vakit geçirmen gerekiyor ve dedinki yeni başlayan birinin crew olarak bayadır bulunan birininde suç ailesi olarak devam etmemesinin daha mantıklı olacağını söyledin ozaman onaylı bir birliğin crew rolu yapması saçma oluyor.Sistem onayını değerli şekile getirmek derken en fazla destek falan verirsin yada silah alma fiyatlarını düşürürsün ozamanda vip almanın bir anlamı kalmaz ve onay çok hızlı şekilde alınıyor zaten.Onaylı hood olan birlikler haraç keser diyelim ozamanda çeteler gene üstünlükte biz burda mafya organizasyonlarının az olmasını tartışıyoruz.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #31 : 21 Ağustos 2020, 16:29:11 »
Gotti dönemi sonrası mafyası zaten işlerini eskisi gibi herkesin gözü önünde yürütmez. Mafya eski siyasi ve manevi gücünü kaybetti. Yani bir çeteleşme bölgesine girip doğrudan üstünlük kurmayı deniyorsanız baştan kaybedersiniz. Günümüzde mafya-çete fark etmeksizin birlikler arasındaki rolleri doğrudan ego tatmini maksadında ben senden üstünüm şeklinde yapanlar hiçbir şekilde kazanamaz. Kazanmak için karşılıklı saygınlığı roller ile arttırmanız gerekir. Ne zaman ki karşılıklı saygınlığınız diplomasi masasında artar, o zaman üstün hale gelirsiniz. Yoksa mafya çeteden üstün, onaylı birlik onaysız birlikten üstün mantığı pek doğru değil. Aşağıda biraz daha detaylı değineceğim zaten.

Bunlar harici değinilen konular genel olarak birlik yönetiminin düzeltemeyeceği birlik liderleri tarafından yapılan hatalar olmuş. Bu hatalardan yola çıkılarak bir birlik yöneticisi el kılavuzu hazırlanabilir aslında, rehber maksadında. Bu lar haricinde yönetime sunduğumuz öneriler onay ve admin birliği yönünde olmuş. Onay konusu için şu an sistem onayı zaten bir şey ifade etmiyor, sadece 15 kişiden daha fazla üye alabiliyorsunuz. Bunun haricinde sistem onayının bir artısı yok, yani onaysız birlikler onaylı birliklere haraç versin muhabbetinin tamamen bir fiyasko olduğunu düşünüyorum. Adam belki onaysız birlik ve suç ailesi rolü yapıyor, belki onaylı birlik ve crew rolü yapıyor. Bir crewin suç ailesinden haraç kesmesi ne kadar mantıklı? Bence onay hakkında yapılacak değişim varsa öncelikle sistem onayının değerli bir hale getirilmesi olmalı. Bu değişiklik de bir önceki postudma belirttiğim küçükten büyüğe birlik şeması önerisinde yatıyor. Admin birliği konusunda fikirlerimi zaten belirttiğim için tekrar aynı şeyleri yazmıyorum.

Açıkçası crew, mobster, ya da crime organization olayı pek fark etmiyor. Bana kalsa bunlar birer şov malzemesi gibi duruyor belli bir yerde. Yeterli ekibi olmayan bir kişi bu rollere kalkışsa bile fayda vermemeli. Adam aristokratik bir karakter rolü yaparken 2 kişi, diğer kişi ise mob rolü yaparken 20 kişiyse diğerine tabii olmasında bir mantık yok. Gerekli ekibi toplamayan zaten böyle rollere kalkışmamalı. Neticede kişinin verdiği bir üstünlük hep olmalı. Onaylı birlikte bu istikrarı korumak için çaba sarf etmeli. O kadar kişiyi bir araya getirmeye çalışıyorsunuz bırakın da bi zahmet ne rolü yaparsa yapsın üstün olsun. Mafya kapsamına giriyorsa konsept içi büyümede değişecek isim açıkçası role play ortamını pek fazla değiştirmeyecektir. Çünkü zaten bu halde bile çok fazla kapsamlı rollere girişilmiyor. Çok detay isteyen bir durum. Ek olarak onaysızların onaylılara haraç verme olayı paranın çokluğundan öte diplomasi rolünün zaruriyetini doğurması açısından önem arz ediyor. Yoksa böyle bir rol için diplomasiyi isteyen birisi bana gelse 5 10 bin versede benim için sorun olmaz. Önemli olan o rolün teşvikini arttırmak. Bu da belli zaruriyetler inşa ederek olan bir şey. Yoksa insanlar hadi ben diplomasi yapayım diye kuru kuruna diplomasi yapmıyor. Onay için diplomasi rolü yapıyor ama diplomasi rolünden bir sonuç elde edilse daha fazla istek ve motivasyon doğar.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #32 : 21 Ağustos 2020, 16:31:59 »
Amaç kimsenin parasını eksiltmek falan değil elbette birazcık getirisi olacak ama okadar çok olmaz muhtemelen.Sadece mafya rolune teşviki arttırmak için he onaysız birlikleri kısıtlıyor diyorsanızda bir admin birlik açar herkes ona haraç verir ozaman herkesin rolu kısıtlanır bana göre doğru bir sistem çünkü onaylı birlik olunca şehirde en azından adın oluyor.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #33 : 21 Ağustos 2020, 16:33:51 »
Soru veya öneri yapmak isteyen arkadaşlar buradan yazabilirler. Elimden geldiğince hepsini inceleyip, dönüş yapacağım. Ne gibi bir yazılarla karşılacağımı merak etmiyor değilim açıkcası.
Kesinlikle birlik başvurusu artık getirilmeli. Doğru düzgün kültürünü yansıtabilenler, gerekli bilgiyi sağlayanlar kabul edilmeli. Kendi kültürünü oluşturacaksa sağlam bi hikayeye ihtiyaç olmalı. Kültürü iyi bilen kişiler bulun, onlar başvurulara bakar. Abugat gibi adamları sakın kaçırmayın. Bulursanız çekinde, bi şeyler öğretsinler.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Aralık 2020, 21:12
Toplam oynama: 44 gün, 4 saat
« Yanıtla #34 : 21 Ağustos 2020, 16:39:00 »
Admin birliği bence de olmalı ama oyuncular girememeli. Birlik yetkilileri ve bence beşi geçmeyecek yardımcıları olarak açılabilir, ayrıca diğer birliklerle gece gündüz rol mantığı değil veya diğer birliklerin o birliğe ziyaretı tarzı bi şey olmayacak. Bi hoodu vs. Aynı Lombardi gibi ama daha aktifi, Wander'in alt klasmanı gibi. Wander gibi olması için silah ve uyuşturucunun sistemi değil, sevkiyatı olmalı ama o da çok zor. Sadece gerekli müdahale ve düzeni sağlayacak şekilde birlik yekilileri ve beş kişilik hatta daha da az olabilir, bir birlik olabilir. Oyuncular katılamayacak ve o
birliktekiler istemediği sürece ziyarete geldik şeklinde diğer birlikler tarafından yalanmazlar. Şehirin hakimiyeti o birlikte olur. Atıyorum Wander gibi.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #35 : 21 Ağustos 2020, 16:43:58 »
Admin birliği bence de olmalı ama oyuncular girememeli. Birlik yetkilileri ve bence beşi geçmeyecek yardımcıları olarak açılabilir, ayrıca diğer birliklerle gece gündüz rol mantığı değil veya diğer birliklerin o birliğe ziyaretı tarzı bi şey olmayacak. Bi hoodu vs. Aynı Lombardi gibi ama daha aktifi, Wander'in alt klasmanı gibi. Wander gibi olması için silah ve uyuşturucunun sistemi değil, sevkiyatı olmalı ama o da çok zor. Sadece gerekli müdahale ve düzeni sağlayacak şekilde birlik yekilileri ve beş kişilik hatta daha da az olabilir, bir birlik olabilir. Oyuncular katılamayacak ve o
birliktekiler istemediği sürece ziyarete geldik şeklinde diğer birlikler tarafından yalanmazlar. Şehirin hakimiyeti o birlikte olur. Atıyorum Wander gibi.
Oyunculara rol imkanı sağlayacak bağımsız bir birlik benim dediğim şehirin hakimi falan olmayacak mafya rolunu bilmeyen katılmak isteyen insanları şirkete alacak hem kariyer hem rütbe kazandırıcak.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #36 : 21 Ağustos 2020, 16:54:10 »
Oyunculara rol imkanı sağlayacak bağımsız bir birlik benim dediğim şehirin hakimi falan olmayacak mafya rolunu bilmeyen katılmak isteyen insanları şirkete alacak hem kariyer hem rütbe kazandırıcak.

Dediğin olayı zaten normal açılan birlikler de yapabilir, dediğimle dediğin aynı şey değil kanka :)

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #37 : 21 Ağustos 2020, 17:09:06 »

Dediğin olayı zaten normal açılan birlikler de yapabilir, dediğimle dediğin aynı şey değil kanka :)
Birlik tanıtımlarındaki alım şartlarına bakarsan %90 katılmak için rol bilgisini şart tutuyor, ayrıca bunu mafya konseptini iyi bilen birinin yapması gerekiyor.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #38 : 21 Ağustos 2020, 17:12:00 »

Birlik tanıtımlarındaki alım şartlarına bakarsan %90 katılmak için rol bilgisini şart tutuyor, ayrıca bunu mafya konseptini iyi bilen birinin yapması gerekiyor.

Yoo genellikle rol bilmeyen kişilere rol öğretip kişi sayılarını arttırıyorlar.

Çevrimdışı LilPeep

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:12
Toplam oynama: 18 gün, 22 saat
Köken: Rus
Son giriş: 23 Şubat 2025, 04:27
Toplam oynama: 179 gün, 11 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Mart 2025, 22:33
Toplam oynama: 33 gün, 15 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:05
Toplam oynama: 27 gün, 23 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #39 : 21 Ağustos 2020, 17:13:38 »
DİPLOMASİ ROLLERİ NEDEN YOK?

Önce diplomasiyi basit anlamıyla tanımlayayım. Bir kazanç elde etmek için yapmış olduğunuz ufak çaplı bir diyalog ya da girişim olarak nitelenebilir. Diplomasinin mantığında bir sonuç elde etmek vardır. Yani bir kazancınız vardır. İşte bu kazancın boyutu da diplomasinin olup olmayacağını belirler. Şimdi diplomasi neden yok ve olması için ne gerekli ona bakalım. Gereksiz ağırlık rolü yapmaya çalışanların rollerini götürmek için gerekli motivasyondan yoksun olduğunu ve ne yapacakları konusunda kararsızlık yaşadığını düşündüğüm için diplomasiye yönelmediklerini düşünüyorum. İşte bu kararsızlığı biraz ortadan kaldıralım hep birlikte.

Silah onayı mafyalara, uyuşturucu onayı çetelere verilmeli. Silah isteyen mafyayla diplomasi yapar, zırh isteyen çeteyle diplomasi yapar. Herkesi birbirine muhtaç etmedikten sonra diplomasinin olmasını beklemek de biraz zor açıkçası. Tamam rolü bilen yine diplomasisini yapar da biraz da bilmeyenleri teşvik amaçlı diplomasinin önü açılmalı. Hem bu sayede diplomasi bilmeyenler neden diplomasi yapılır ve yapılması gerekir konusunda daha net ve açıklayıcı cevaplar elde edebilirler. Şimdi ben işyerimi açmışım, düzenimi kurmuşum, dostlarımı belirlemişim, gücümü sağlamışım, silahım ve uyuşturucum da zaten ordan burdan kolayca geliyor. Niye birileri güçlensin diye onlarla diplomasi yapayım ki? İhtiyaç açısından diplomasinin tek getirdiği olayı şöyle arz edebilirim. Birliğimde aşırı derecede diplomatik bir süreç güdüyorum. Bana katkısı şu, düşmanım yok denecek kadar az. Daha kolay para kazanıyorum, hatta nispet gibi olmasın ama birliği açtığımdan beri birkaç milyonu sadece rolle kazandım. Bunda diplomasinin katkısını asla geri plana atamam. Bir açılışta daha fazla insan toplayabiliyorum, oyundan soğumuyorum, dmye uğrama ihtimalim daha da düşüyor. Fakat ekip içerisinde DM, silah sıkmak ya da daha gerilimli roller arayanlar olabiliyor. Her zaman o motivasyonu vermeniz zor olabiliyor. İşte bu yüzden o zaruriyeti doğurucu etkenleri birlik moderatörlüğü sağlamalı. Mesela uyuşturucuyu a çetesi ürettiği için herkes onunla iyi geçinmek zorunda. Silahı da b mafyası üretse herkeste onunla iyi geçinmek zorunda kalır. Yani bazı maddi odaklar belirli yerlerde toplanmalı ki anlaştığında insan bir şeyler hissetmeli ve motivasyonu doğmalı. Bu zaruriyet belki diplomasi rollerini daha da teşvik edebilir. Onay sürecinde verilen ödüllendirmelere eklentiler yapılabilir. Yönetici birliği meselesine bende katılmıyorum. Bence de olmamalı. Ama yöneticiler story rollerde katılarak oyuncuların motivasyonlarını arttırıcı rollerin içine girebilir. Maske taksın ya da kendi adıyla gelsin rolü motive edip gitsin yani. Bu zor bir şey değil vakti olduğunda her birliğe uğrayabilir. Bu bile gidişat için önemli bir faktör. Diplomasi içinse maddi imkanlar ve olanaklar arttırılarak diplomasi rolleri teşvik edilebilir.
Peki bu maddi odaklar neler olabilir? Bazılarını zaten yapıyorsunuz.

-Uyuşturucu Onayı (Çeteye)
-Silah Onayı (Mafyaya)
-Araç Getirme Onayı (Haftalık sınırı olmak kaydıyla çok ucuza araç üretip 2.el olarak belli bir kmde farzımisal 500kmde şehre getirip piyasaya sürebilir. Ucuz aracı kaçak yollarla almak isteyen illegal birlikler için rol alanı açabilecek bir onay olabilir.)
-Hood Onayı (Bütün İllegal Birlikler, belli bir güç odağı zaten veriyor.)
-İşyeri Hood Onayı (İşyerini En Çok aktif tutan birliklere verilebilir. Onay olduğu takdirde bu mekanlarda toplanma ve diplomasi rolleri artabilir.)
-Kumarhane İşletme İzni (Sadece Düşmanı olmayan birliklere verilebilir.)
-Armatörlük İzni (Gemiyle Farzı misal bir sevkiyat rolü yapılacak sadece bu izne sahip birlikler yapabilir. Bunların sistemsel para kazancı olabilir.)
-Gümrük Rollerini İşletebilme İzni (Örneğin Lojistiği olmayan böyle roller için bir birlikten izin almalı. Onunla diplomasi gerekliliği doğar. Bunların sistemsel para kazancı olabilir.)
-Onaysız Mafyaların Onaylı Mafyalara, Onaysız Çetelerin Onaylı Çetelere Haraç Verme Zorunluluğu (Örneğin bu rolü yapıp atmayanlar onaylı durumuna geçmemeli. Belli koşullar olmalı, o koşulları doldurması gerekebilir. Bu şekilde diplomasi zaruriyeti de doğar. Amaç sadece rol ssi atmak olduğunda STORY rp ve kendi aralarında yapılan rollerle içine kapanık roller doğuyor. Ancak karşı tarafla role girme zaruriyeti belli bir salahiyet elde edebilmek için gelebilir.)
Verilen onay örnekleri çok sınırlı kalmış ayrıca haraç işlemi gelirse ya suistimal edilir yada insanlar birlik açmaktan vazgeçer diğer gümrüktür kaçak arabadır gibi olaylar için mantıklı fakat polislerin tırlara devriye atması gerek orasına pd müdahale etmezse bir anda herkes ellini kolunu sallaya sallaya gümrükten kaçak mal sokar bunlar biraz daha ilk düşünmede hoş gelen fakat sıkıntıları bulunan sistemler kumarhane işinde her yeni birlik bir aday olabilir şehirdeki bar sıklığı gibi her yer kumarhane olabilir buda bir sıkıntı olur. Bana kalırsa diğer şehirler aktif hale getirilerek özellikle mafya rollerine çok büyük katkı sağlanabilir çünkü Los Santos direk olarak zenci çetelere uygun bir şehir ama San Fierro da ise Mafyalara uygun daha çok yer var biz Drei Farben'i açmadan önce 1-2 gün boyunca Birlik yerini aradık diğer şehirler özellikle San Fierro daha aktif hale gelirse Mafyalar rahatlar roller genişler hem çok uzak diye ne troll ne dm ci gider o şehire böylece birliklerde rahat bir nefes alır.