Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Araçlara dair;

Başlatan Mr_Nobody, 18 Haziran 2018, 13:13:14
Okunma sayısı 547 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mr_Nobody

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 15 Mayıs 2023, 01:57
Toplam oynama: 94 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Araçlara dair;
« : 18 Haziran 2018, 13:13:14 »
Motor satın almak:

Bildiğiniz üzere aracın kilometresi ne kadar çoksa o kadar uzun sürüyor motorun çalışması. Bunun için bir önerim var. Yeni bir motor satın alınması. Böylelikle aracı aldığımızdaki kilometrenin önemi daha da artacak, daha fazla dikkat verilecek. Zaten Bullet, Infernus gibi hızlı araçların kilometrelerinin bir şekilde daha hızlı arttığının belki birkaç kişi farkına varmıştır. Benim önerim, aracın %30 veya %35'i fiyatına yeni bir motor satın alıp, kilometresini sıfırlamamız. Böylelikle realizmin artacığını düşünüyorum şahsen, çünkü iki hafta önce ailem böyle bir şey yaptı.

Tamircilik ve modifiye dükkanları:

Doğrusu şahsi fikrim şimdiki modifiye dükkanlarının geliştirilebileceği yönünde. Belki de ayrıcakişiselleştirilebileceğinin. Şöyle olabilir; tamircilik yapmak isteyen kişi işyeri başvurusunda bulunacak, bir modifiye garajı interioru alacak. İşyeri başvurusu kabul edilirse interior verilecek, kişi rollerini yapmaya başlayabilecek. Azami fiyatlar kurallarda belirlenecek, ancak onun dışındakiler rekabete göre değişecek. Aracına ekleme yapmak isteyenler bu iş yerlerine gidecek, talebini belirtecek, fiyatta anlaşacak, anlaşamayacak kavga çıkacak, dost olmaya çalışıp sonraki işlerini ucuza getirmeye çalışacak, belki haraçlar kesilecek, belki insanlar polise sığınacak, insanlar birbirlerine "Şurası daha ucuz, şurası daha iyi" gibi tavsiyeler verecek vesaire. Bunun yanında dükkanlara tamir kiti, benzin galonu gibi şeyler /satinal komutuna yerleştirilecek şekilde getirilebilir. Şimdiki modifiye dükkanları ise ya kapatılacak, ya da yetenekleri kısıtlanacak, yalnızca boyatmak gibi.

Vergiler

Yalnızca kullandığım araçların ve bir iki tane daha aracın saatlik vergisini biliyorum, ancak bildiklerim, saatlik vergilerin fahiş derecede olduğunu söylememe yol açıyor. Oyuncular arası bir toplantı yapılıp hangi araçların vergilerinin düşürülmesi gerektiğine dair bir fikir alınabilir. Veya, bir konu açılabilir, yorumlarda araçlar ile önerilen saatlik verginin yazılması istenilebilir. "Örn; Huntley - 3" Bunun dışında elbette yükseltilmesi gereken vergiler de bulunuyordur eminim, saatlik $2-$3 gibi.

Beğendiğiniz noktaları, beğenmediğiniz noktaları, eksik veya fazla gördüğünüz noktaları yorum olarak belirtirseniz, öneride bulunursanız sevinirim.

Çevrimdışı Maurader1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 20 Aralık 2019, 23:32
Toplam oynama: 39 gün, 19 saat
Ynt: Araçlara dair;
« Yanıtla #1 : 18 Haziran 2018, 16:21:19 »
Modifiye fikrini destekliyorum bildigimiz gibi sokak yarışçıları artık birlikler kurmaya başladılar bu insanların birliklerine verilebilecek bir yetki olabilir hem uygun hem rol ortamını geliştirir.Başka önemli bir konu da  araba parçalarının fiyatları dikkatlice yapılmalı ki diger kişilere oranda çok fazla üstünlük kazanmasın ve serverin ekonomisini kötü etkilemesin çünki ekonomide olan para bir şekilde servera da gitmeli yani genel olarak oyuncuların elinden çıkmalı ki ekonomi dengelensin.

Çevrimdışı Nigg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Sasha Moris Lv.16
Köken: İngiliz
Son giriş: 17 Temmuz 2023, 21:26
Toplam oynama: 56 gün, 18 saat
« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2018, 16:42:41 »
Motor sisteminde yaptığın tartışmayı kesinlikle ama kesinlikle Destekliyorum,Ama fiyatı bence çok pahalı olmalı 40 bin papel gibi.

Çevrimdışı Martinos

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Ocak 2020, 01:32
Toplam oynama: 30 gün, 14 saat
« Yanıtla #3 : 18 Haziran 2018, 20:21:23 »
Desteklemiyorum

Çevrimdışı Escobar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Mayıs 2021, 01:19
Toplam oynama: 35 gün, 8 saat
« Yanıtla #4 : 18 Haziran 2018, 21:30:19 »
Destek+1

Çevrimdışı Akamai

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Eylül 2022, 21:49
Toplam oynama: 130 gün, 3 saat
Aaron Senor Lv.23
Köken: İspanyol
Son giriş: 21 Eylül 2022, 19:19
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #5 : 18 Haziran 2018, 22:12:07 »
Destekliyorum

Çevrimdışı Mr_Nobody

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Mayıs 2023, 01:57
Toplam oynama: 94 gün, 9 saat
« Yanıtla #6 : 18 Haziran 2018, 23:09:40 »
10.000$ dolar sabit ücretli motor yenileme mantıklı olabilir.

Belirttiğiniz meblağ kolaylıkla elde edilebilir. Diğer arkadaşın  dediği  gibi 40.000 olabilir, benim fikrim ise aracın Grotti fiyatı ile orantılı olması, yüzde olması. Şahsen 100 binlik fiyata ve 30 binlik fiyata sahip iki aracında motorunun aynı edere sahip olduğunu düşünmüyorum, gerçek hayattan bakın, Ford Crown ile Ford Shelby GT500 aynı parça fiyatına sahip olamaz.

Çevrimdışı lox2nn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tom Haugston Lv.13
Köken: İspanyol
Son giriş: 26 Haziran 2023, 16:14
Toplam oynama: 37 gün, 8 saat
« Yanıtla #7 : 18 Haziran 2018, 23:19:45 »
Sunucu bu ekonomideyken böyle bir şey imkansız gibi yada saçma olur çünkü serverde Sultan'dan aşağı arabası olan yok modifiye zaten çok ucuz isteyen her istediğini takıyor bu yazdıkların serverin en başında olsaymış güzel olabilirdi ekonomi gereksiz fazla ve para kasmak çok kolay bu ekonomi hakkında bir düzenleme getirilse fena olmaz şehirde hızlı araçlar görmekten sıkılan bir tek kişi ben değilim diye biliyorum..

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #8 : 19 Haziran 2018, 09:24:51 »
Önerilerden tekini bile desteklemiyorum. Vergi konusunu hiç uzatmadan şunu ekliyorum, sunucuda "Para kazanmak kolay, elinde tutmak zor."  İstersen bir göz at şuna.

Tamircilik ve modifiye dükkanları önerileri açılıp açılıp red ediliyor fakat ısrarla açıyorsunuzç. Saçma bir sisteme çevirilir eğer bu tür bir şey gelirse.