Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

rOl

Başlatan sorry for my bed england, 06 Ağustos 2020, 19:26:37
Okunma sayısı 986 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: rOl
« Yanıtla #20 : 08 Ağustos 2020, 09:20:34 »
Roleplay sunucusunu DM sunucusuna çevirmeye çalışıp sadece savaş ve dm için oyuna giren kişilere gerçekten ağır yaptırımlar uygulansa en azından biraz daha rol kitlesi oluşur diye düşünüyorum.
Olay ağır cezalar ile bitmiyor. Pek çok roleplay sunucusunda bulundum, inanın en yüksek jail süreleri Rina'da. Poşet 25 kuruş oldu diye millet poşet kullanmayı mı bıraktı? Bu mantıktan düşünün, bir insanın kafasını değiştirmedikçe ona yaptırım uygulamak bir şeyi değiştirmez.
Ne hikmetse bende başka rp sunucularında bulundum, DM suçunun cezası genelde direk perma ban oluyor fakat burada herif 250 dakika jail'in ardından çıkıp tekrardan DM atabiliyor. Üstelik hile kullanan bir şahıs 15 günün ardından tekrardan oyuna giriş yapıyor, ceza sisteminin pek savunulacak bir yanı yok.
Ceza sisteminin desteklemediğim tek yanı yasaklama sistemi ki üstteki yazdığım yazıda zaten ceza sürelerini savunmuştum. Bahsettiğimiz sunucularda 4-5 yılımı öldürdüm, hiçbir sunucuda Rina gibi 300'den başlayıp 2000'li dakikalara kadar abartılı DM cezası uygulandığını görmedim.
Spoiler:
Bahsettiğiniz perma ban olayı maalesef direkt uygulanmıyor. Bu tip cezaların tüm kaydı tutuluyor ve aşırı derecede aynı ihlal uygulanıyorsa süresiz yasaklama uygulanıyor. Zaten Rina içerisinde de sürekli sicil kapsamında 5000-6000 dakika jailler veya sicillerin büyük kısmı silinecek kadar uzun süreli yasaklama uygulanıyor. Tek fark yasaklama sisteminin süresiz olmaması ki üstte belirttiğim gibi yasaklama sistemini zaten desteklemiyorum.

Asıl konuya gelelim, bu noktada değişmesi gereken şey ceza sistemi değildir. Ceza süreleri gayet yüksel ve caydırıcı zaten, genelde 3-4 cezadan sonra maksimum cezalar hatta yönetici denk gelirse minimum bin dakika üzerinden ceza veriliyor. Asıl sorun DM'ye yatkın birlik yöneticilerinde ve birlik sisteminde. Bu sunucuya bir günde onlarca yeni oyuncu başlıyor ve bir birliğe giriyor. Girdikleri birliğin liderinde 4-5 DM sicili varsa, icraat videoları çekiyorsa maalesef bu oyuncular da DM'ye yatkın bir hal alıyor. Çünkü yeni başlayan oyuncular bulundukları ortam nasıl bir ortamsa o ortama ayak uydurur, oyunu ona göre öğrenir. 2018 yılında Rina için bu kadar "DM, freeroam sunucusu" muhabbeti dönüyor muydu? Dönmüyordu çünkü o zamanlar DM'ye yatkın birlik liderleri yoktu, bir oyuncu birliğe girdiğinde genelde DM atmak yerine rol yapmayı öğreniyordu. Uzun süre birlik yönettim, bir birlikten sistem onayının alınması için bile birlik yönetimindeki oyuncuların birkaç tane sicil alması gerekiyor. Oysa bir birlik lideri en ufak bir flaming cezası veya ciddi bir ceza aldığında birliklerin direkt olaeak kapatılması gerekli. Bu yapılmıyor. Demiyorum ki birlik sistemi önceden iyiydi; birlik sistemi önceden de aynıydı hatta daha kötüydü. Şu an en azından konsept yetersizliğinde, sürekli sicilde vb. direkf kapatma yaptırımı; flame durumunda da tanıtım kilit cezası vb. veriliyor. Önceden bu yoktu, sadece oyuncu sayısı bugüne oranla çok daha az olan Rina'da kaliteli oyuncular birlik açıyordu.

Değişmesi gereken şey ceza sistemi değil birlik sistemidir. Mobilden yazıyorum; anlamsız ve devrik, yanlış anlatım, imla hatalaeı varsa kusura bakmayın. Yazıyı iki kez okuyamadım çünkü.

Çevrimdışı clexy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Şubat 2023, 21:13
Toplam oynama: 8 gün, 20 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 31 Ocak 2023, 22:56
Toplam oynama: 151 gün, 20 saat
« Yanıtla #21 : 08 Ağustos 2020, 12:37:01 »
ambulans çevıren delı rolu yaptık jaıl yedık asker rpsı yaptık jaıl yedık turk pıknık rpsı yaptık kıck yedık trollıngmıs hahaha hakkını arayan ıscıler olduk zencıler bızı kalabalık gorunce brawla gırdı analarını aglattık dusen kalkan gene vurdu bu sefer jaıl yemedık, asker ıscı bırlestık hukumete eylem yaptık uyarı aldık,
SOYLESENE KARDESIM BEN NE YAPAYIM

Çevrimdışı clexy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #22 : 08 Ağustos 2020, 12:40:03 »
ambulans çevıren delı rolu yaptık jaıl yedık asker rpsı yaptık jaıl yedık turk pıknık rpsı yaptık kıck yedık trollıngmıs hahaha hakkını arayan ıscıler olduk zencıler bızı kalabalık gorunce brawla gırdı analarını aglattık dusen kalkan gene vurdu bu sefer jaıl yemedık, asker ıscı bırlestık hukumete eylem yaptık uyarı aldık,

bu rollerı yaparken yedıgım jaıller yanına çizgi atılan jaıllerdır

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat
« Yanıtla #23 : 08 Ağustos 2020, 12:59:03 »

çok eğlenceliydi

Çevrimdışı clexy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #24 : 08 Ağustos 2020, 13:20:36 »

çok eğlenceliydi
dedemle ıckı ıcıp kaybeetmekte cok eglencelıydı 8) 8) 8) 8) 8)