Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Dolar 7tl yi geçti 8'e dayandı.

Başlatan Togii, 05 Ağustos 2020, 23:16:13
Okunma sayısı 10454 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Dolar 7tl yi geçti
« Yanıtla #320 : 08 Ağustos 2020, 02:20:48 »
ülke işlerinde dinin karıştırılmaması gerekiyor. Şeriat falan yalan arkadaşlar, ülke batar. Zaten şu zamana kadar kimse adam gibi şeriatı yaşayamadı. En büyük örneği arabistan, her hafta şeriat kanunları değişiyo la ülkede. En iyisi ülkeyi Atatürkçü olarak yönetmek, başka çare yok. Herkes özgür yaşamalı, kimse kimsenin dinine karışmamalı. Hatta kimliklerdeki din kısmıda kalkmalı. Sizene istediğime inanırım, kimse karışamaz buna Allah dışında.
Şeriat senin dinine karışmıyor
Şeriat kanunları uygulanmadan adalet gelmez
Şeriati istemeyen dinden çıkıyor
şeriat uygulanmadan adalet gelmez mi? çok komiksin dostum. Biz insanız, aklımız var, düşünebiliyoruz. Bu kanunları kendimiz sağlayabiliriz, çok zor değil. Ayrıca istediğim dine mensup olurum, seni ilgilendirmez. Şeriat ile yönetilen ülke zaten İslam dinini kabul eder, ona göre yaşar. Kitapta her suçun cezası yazıyor mu?
Bak bir örnek verecem ben gelip seni öldürüyorum 10 yıl giriyorum hapise çıkıyorum sonra noluyor senin yaşamını ellinden alıyorum ve ellimi kolumu sallayarak yaşıyorum
Şeriat olsaydı seni öldürdüğüm için benide öldürürdü adaleti en iyi şekilde sağlardı
-
Berfin'in yüzüne kezzap atıldı, adam hapis cezası aldı kızın hayatını karartı, Şeriat olsaydı o adamında yüzüne kezzap atılırdı
-
Hırsızlık yapan birinin ellini keseler, tecavvüzcüyü idam etseler çok güzel adalet sağlanmaz mı?
Ben senin dinine karışmıyorum, bir kişinin dinine karışmak kimsenin haddine değil
şeriat hakkında pek bir bilgiya sahip değilim ama şeriat olsaydı o adamın yüzünede kezzap atılırdı gibi bir cümle kullandığın zaman bu şeriat olmaz bu dediğin şey talion yasası kısasa kısas dişe diş kana kan eğer ki bunun doğru bir şey olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun temelde bu islamın evrensel değil bir zamana kadar doğru olduğunu gösterir

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #321 : 08 Ağustos 2020, 02:23:07 »
tanrının şahısa nimet vermediği için ve aç kaldığı için hırsızlık yapıyor ve bunun sonucunda eli kesiliyor bu durumdaysa sence bu hırsızlık yapanın eli kesilmelidir doğrumudur? bir insan aç ve ölmek üzereyken bunu yaptığı için (büyük bir çalıntı) söz konusu olmadığı sürece eli kesilmemelidir ki bu bir iftira olsa o eli geri getirebilecek birileri varmıdır?

Çevrimdışı Zosgne

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 08 Nisan 2021, 23:43
Toplam oynama: 105 gün, 6 saat
« Yanıtla #322 : 08 Ağustos 2020, 02:36:30 »
ülke işlerinde dinin karıştırılmaması gerekiyor. Şeriat falan yalan arkadaşlar, ülke batar. Zaten şu zamana kadar kimse adam gibi şeriatı yaşayamadı. En büyük örneği arabistan, her hafta şeriat kanunları değişiyo la ülkede. En iyisi ülkeyi Atatürkçü olarak yönetmek, başka çare yok. Herkes özgür yaşamalı, kimse kimsenin dinine karışmamalı. Hatta kimliklerdeki din kısmıda kalkmalı. Sizene istediğime inanırım, kimse karışamaz buna Allah dışında.
şeriat uygulanmadan adalet gelmez mi? çok komiksin dostum. Biz insanız, aklımız var, düşünebiliyoruz. Bu kanunları kendimiz sağlayabiliriz, çok zor değil. Ayrıca istediğim dine mensup olurum, seni ilgilendirmez. Şeriat ile yönetilen ülke zaten İslam dinini kabul eder, ona göre yaşar. Kitapta her suçun cezası yazıyor mu?
Bak bir örnek verecem ben gelip seni öldürüyorum 10 yıl giriyorum hapise çıkıyorum sonra noluyor senin yaşamını ellinden alıyorum ve ellimi kolumu sallayarak yaşıyorum
Şeriat olsaydı seni öldürdüğüm için benide öldürürdü adaleti en iyi şekilde sağlardı
-
Berfin'in yüzüne kezzap atıldı, adam hapis cezası aldı kızın hayatını karartı, Şeriat olsaydı o adamında yüzüne kezzap atılırdı
-
Hırsızlık yapan birinin ellini keseler, tecavvüzcüyü idam etseler çok güzel adalet sağlanmaz mı?
Ben senin dinine karışmıyorum, bir kişinin dinine karışmak kimsenin haddine değil
İşte bu düşünce çok yanlış, kaçıncı yüzyılda olduğumuzun farkında mısın? Cidden cahil gibi konuşmayı bırakmalısın. İftiralar sonucu bir çok insan ölecek, bunun hesabını kim verecek?
İstiklal Mahkemesini bir araştır bakalım
İstiklâl mahkemesi, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında ayaklanma çıkaran ve yağmaya girişenleri, bozguncuları, orduya ait silah ve mühimmatı çalanları, casusları, asker kaçaklarını ve bağımsızlık hareketini engelleme amacıyla propaganda yapanları yargılamak için, çıkarılan özel bir kanunla ilk olarak 18 Eylül 1920 tarihinde kurulan mahkemelerdir. :d?

Çevrimdışı tetrapin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Haziran 2022, 11:29
Toplam oynama: 194 gün, 9 saat
« Yanıtla #323 : 08 Ağustos 2020, 02:44:15 »
HEEEY! Neden şeriatı konuşuyoruz? Türkiye lirası değer kaybetmeye devam ediyor!

Çevrimdışı tetrapin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Haziran 2022, 11:29
Toplam oynama: 194 gün, 9 saat
« Yanıtla #324 : 08 Ağustos 2020, 02:45:13 »
İDAM bir ceza değildir! Kimsenin yaşam hakkı elinden alınamaz!

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
« Yanıtla #325 : 08 Ağustos 2020, 07:09:57 »

Çevrimdışı Jilet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Ağustos 2023, 20:12
Toplam oynama: 197 gün, 11 saat
« Yanıtla #326 : 08 Ağustos 2020, 11:20:21 »
-
-
İşte bu düşünce çok yanlış, kaçıncı yüzyılda olduğumuzun farkında mısın? Cidden cahil gibi konuşmayı bırakmalısın. İftiralar sonucu bir çok insan ölecek, bunun hesabını kim verecek?
İstiklal Mahkemesini bir araştır bakalım
İstiklâl mahkemesi, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında ayaklanma çıkaran ve yağmaya girişenleri, bozguncuları, orduya ait silah ve mühimmatı çalanları, casusları, asker kaçaklarını ve bağımsızlık hareketini engelleme amacıyla propaganda yapanları yargılamak için, çıkarılan özel bir kanunla ilk olarak 18 Eylül 1920 tarihinde kurulan mahkemelerdir. :d?
Doğrularını öğren bence.

Çevrimdışı Jilet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #327 : 08 Ağustos 2020, 11:21:29 »
İDAM bir ceza değildir! Kimsenin yaşam hakkı elinden alınamaz!
Herkes İDAM olacak diye birşey yok
sadece tecavvüzcüler için adamı atıyorlar 20 yıl hapiste otel gibi kalıyor sonra çıkıyor

Çevrimdışı Jilet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #328 : 08 Ağustos 2020, 11:22:30 »
-
-
şeriat hakkında pek bir bilgiya sahip değilim ama şeriat olsaydı o adamın yüzünede kezzap atılırdı gibi bir cümle kullandığın zaman bu şeriat olmaz bu dediğin şey talion yasası kısasa kısas dişe diş kana kan eğer ki bunun doğru bir şey olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun temelde bu islamın evrensel değil bir zamana kadar doğru olduğunu gösterir
Şeriat kısasa kısas uygular ve bu kan davaları gibi durumların önüne geçer

Çevrimdışı r2x9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 28 Mart 2021, 02:04
Toplam oynama: 24 gün, 7 saat
« Yanıtla #329 : 08 Ağustos 2020, 12:04:24 »
Paragraf sorularında konu akışını bozan cümleler gibi siz de bu konunun akışını bozmaya elverişlisiniz. Dolar yedi lira olmuş. Ekonomik sorunu  parlak gençlerde çözülemesi, fikir alışverisi yapılaması elzemdir. Ama görüyoruz ki konu farklı bir  alanda tartışma yapılmış. Adamlar hala da şeriat muhabbetini yapıyorlar. Ekonomiyle şeriat arasında geçen bir bağ  ve yanıldığım bir durum varsa birisi bana mesaj atabilirse çok memnun olurum.