Selamlar öncelikle, herkesin bildiği gibi sunucuda "Bitcoin" sistemi mevcut.Bu sistem sayesinde belirli bir miktarda paramızı bitcoine yatırıp çok uzun bir süre zarfından sonra tekrardan o parayı ancak bir kaç bin kâr ile geri alıyoruz.
Biraz gerçekçi olarak düşünelim.
Elbette bitcoin sistemi yeri geldiğinde kâr sağlayan bir sistem olsa da bitcoin belkide 1-2 ayda ancak yüz-iki yüz dolar düşüp yükseliyor.Siz gerçek hayatta bir bitcoin satın alın ve neler olduğunu görün.Aniden batıp yine aniden çok yükselen bir sanal para birimidir, Bitcoin.Bu sebepten dolayı buna da müdahale edilmesi lazım.Ya da aciliyetle bir el atılması lazım, şayet ben gidip 70.000 $'ımı bitcoine yatırdıktan sonra o paradan yararlanamayacağım ve ancak 1-2-3 ay sonra bu paraya göre çok az bir kâr ile geri dönüş alıcağım.Bunlara hiç gerek yok, heves kırmaya da gerek yok.Kendim şahit oldum ki, sunucuyu bir kaç ay önce bırakan bir arkadaş geri döndüğünde internet paketi alıp bitcoinin fiyatına baktı.Arkadaşın bana direkt olarak sorduğu, "Sistem in-aktif mi oldu?" sorusu oldu.Bende yerinde olsaydım bu soruyu sorardım, çünkü şu anda aktif-in aktif arasında hiç bir fark yok.
Fakat dediğim şu değil; örnek vermek gerekirse 1-2 gün içerisinde bin dolar düşüp bin dolar yükselmesi gibi değil de çok fazla olmayacak ama çok az da olmayacak bir zaman dilimi içerisinde olması.