Bu sadece restoran için değil tüm işletmelerde hatta farklı sunucularda ve hatta farklı oyunlarda bile olan bir durum. Sanalika'da oynarken kim 3 kişilik kafeye giriyordu? Kim Pumana (dogruz yazdim ins) dışındaki adaları seçiyordu? İnsanlar bu oyunlara eğlenceli vakit geçirmeye, online bir oyunun doğası olarak kalabalık ortamlarda rol yapmaya giriyorlar. Doğal olarak kimsenin olmadığı yerde durmak istemiyorlar. Yani bir restoran değil, gece kulübü de açsanız aynı sorunu yaşayacaksınız (asıl yakındığınız şeyin insanlar neden restoran gibi bir yerde kalabalıklık bekliyor olduğunu biliyorum, buna sonra değineceğim)
Üstte yapılan bir öneri olmuş. İş yerlerinin kısıtlanması adına. Bu tip bir şeyin olması mümkün değil, oyuncuları çeşitli rollere zorlayarak yapmak istedikleri rollerden mahrum bırakamazlar. Herkes kendi hür iradesi ile yapmak istediği rolü yapmalıdır. Pasif iş yerleri zaten siliniyor. İş yerlerinin isimlerinden bahsedilmiş, tamamen yanlış bir düşünce. Lombardi'nin ekibinde rol yaparken Alhambra'yı doldurabilmemizin sebebi iş yeri adının bilindik olması değildi. Kulüp açılışından önce özel davetlileri kulübünüze alırsınız, bu sayede kulübünüz dolu gözükür. Daha sonrasında reklamları verirsiniz ve reklamdan gelenler de kulübü dolu görünce kulüpten çıkmazlar, kulüp daha dolu gözükür. Hatta Gnocchi'yi işlettğim dönemde özel davetli bulamadığım zaman çalışablardan bazılarının yetkisini alır ve onlardan müşteriymiş gibi eğlenmelerini isterdim, bu sayede kulüp yine dolu gözükür ve gelenler kaçmazdı. Kısacası kimse gelmiyor sorununa türlü türlü çözüm var.
Restoranda niye doluluk bekleniyor sorusuna basit bir yanıt var. Oyunculae iş yeri kültürlerinden haberdar değiller. Gece kulübü kültürünü bile bilen çok az oyuncu var, millet gece kulübüne karı kız tavlamaya veya rap müzik dinlemeye geliyor. Restoran kültürünün bilinmesini beklemeniz manasız. Oyunculae doluluk bekliyorsa onlara beklediklerini vermebiz dışında maalesef yapabileceğiniz bir şey yok.
Kanka işyeri yönetim tarafından desteklenmediğinde herşey zor ilk gün 80 kişiye yakın adam geldi 2.gün 10 kişi geldi 3.gün 3 kişi 4.gün 15k lık ödüllü yarışma yaptık ona bile 15 kişi falan geldi ilk gün yönetim desteği verilebiliyor sonrasında çok çalışman gerek
Pardon. Yönetim nasıl bir destek versin? Adamlar iş yeri reklam sistemi eklediler sokaktan sesler mantığıyla işleyen. Herhalde iş yerlerine girmelerini ve get1 diye başlayıp tüm oyuncuları çekmelerini beklemiyorsunuzdur.