Sunucuda rol bulunabiliyor genel olarak rolü beklemek değilde senin role girmen lazım.Sonrasında zaten rol yaptıkça rol sana geliyor.
Onun haricinde bende yaşıyorum bu şeyleri.Sunucuda 500 kişi varsa 200'ü maskeli araçtan araca ya sultandalar ya huntleydeler ya Infernustalar.Neden maskeli gezdikleri hakkında tek bir fikrim yok geneli düşman edindiği için felan takıp geziyor.Bulunduğum birlik bir şirket, şirketin önünde 6-7 kişiyiz adam geliyor sanchezle "toz lazım mı" diyor ve bunu sadece 1 kişi değil toplam 4 kişi felan yaptı hepsininde kanıtı var.Yani ne bileyim 16 level adam var gelip yanımıza yok toz lazım mı diyor ya da troll yapıp duruyor.Şikayet açıyoruz açmasına ama adamın yediği 60 dakika jailden sonra bunu tekrarlayabiliyor.Bazıları geliyor şirketin önüne hiçbir düşmanlık vs. yok adamı tanımadan yok XXX GELİYOR, SANTOSUN SEFİRİ GELİYOR, BURAYI TERK ETMENİZ İÇİN 72 SAATİNİZ var tarzı şeyler diyor.Adamlarda 23 , 16 ve 18 Level adamlar.Yani bazen anlamıyorum 23 levele kadar kasılıp oynamışsın hala bu hareketleri yapabiliyorsun, cidden anlamıyorum.Sunucuda ya düzgün rol yapan adam az ya da bilerek yapılıyor.Sunucuda tabiki herkes kusursuz rol yapacak diye birşey yok ben bile çok iyi bir rolcü değilim fakat yani oynadığın sunucu realistic tabanlı bir RolePlay sunucusu bunu düşünerek şirket önüne gelip bağırman, toz lazım mı demen ve 18 , 16, 23 level olman.. Ne bileyim...
Sunucuda rol ile alakalı birşey yok istesen çok iyi roller çıkartabiliyorsun.Sorun rol kısmında değil bu tür insanlarda.Sunucununda en sevmediğim yanı bu kitle.Onun haricinde herşey çok iyi.
Trafik ise gerçekten çok düzensiz adamlar bilerek ters şeritten gidiyor, PD ve Swat bile millete ters şerit için 1 saat durdurup ceza kesiyorlar ama bir bakıyoruz adamlar otoyolda ters şeritten gidiyor, ters şeritten başkasını kovalıyor.. Tırları hiç açmama bile gerek yok adamlar düz şeritten değil full ters şeritten gidiyorlar.Gerçekten inanılmaz yani.Bunun sunucudaki araç fazlalığıyla felan alakası yok artık milletin kafasında başkaları düzgün sürmüyor ben sürsem ne olacak kafası var.Herkes salmış yani belli bir trafik düzeni yok.Adam gelmiş araca vuruyor Allahın yanına uçuyorum arkasına bile bakmadan ilerleyip gidiyor.Maskesinide takmış.Elimiz F8 tuşuna gitmeden adam gitmiş oluyor.
Birlik açıyorum mesela reklam veriyorum eleman için adam arıyor, selamlar diyemeden direk maaş ne kadar diyor.Maaşı söylüyorum düşük diyince "siktir git" "oruspu çocuğu" gibi şeyler söylüyor ve kapatıyor.Bir kişi bile rol için gelmiyor birliğe geneli paranın derdinde.Rol yapmak ve katılmak isteyen direk birlik hooduna geliyor...
Bazılarıda var ki adam bunny yaparak gidiyor, adamla role giriyorum sonra tersleyip tekrar bunny yaparak gidiyor.Bazıları rolü takmıyor bile direk bunny yaparak yoluna bakıyor.
Adamlar gerçekten freeroam oynar gibi oynuyorlar.Sunucuda rol sistemleri hakkında hiçbirşey yok, freeroam sunucusu felan da demeye çalışmıyorum.Sadece bir kitle var sunucu adını freeroam sunucusu olarak çıkartıyor, freeroam sunucusu gibi oynuyorlar.
Cidden bıktım bu durumlardan, keşke, cidden keşke toplu bir el atılsa.Çok isterdim hemde çok.