Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

RolePlay | Detaylı AR-GE

Başlatan Luanvice, 16 Temmuz 2020, 19:43:45
Okunma sayısı 954 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
RolePlay | Detaylı AR-GE
« : 16 Temmuz 2020, 19:43:45 »
Karakter Adınız: (Nick Schwertner)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Oyun)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:

Yüz defa açıldı ve red edilen bir AR-GE fakat ben detaylı bir şekilde açma gereği duydum.

-AR-GE'ye ileti atmadan önce AR-GE'Yİ okursanız sevinirim.
-Okumaya üşenen arkadaşlar boş ileti atmazsa sevinirim.
-1000 Kere açıldığının farkındayım fakat ben KARAKTER BAŞVURUSU AR-GE'Sİ açmadım.

Şimdi Medium-RP bir RolePlay sunucusundayız.Bu sunucu herkese açık, client ile herkes giriş yapabiliyor.Şimdi, bir yeni oyuncu sunucuya girdiği zaman neye girdiği hakkında ve ne oynadığı hakkında hiçbir fikri olmuyor.Herkes genel olarak yeni bir oyun veya macera arayışında olduğu için farklı araştırmalar veya farklı şeyler ile bu sunucuyu buluyor.Client indiriyor, giriş yapıyor ve ama ne oynadığı hakkında hiçbir fikri olmuyor.Ben Karakter başvurusu açılsın demiyorum, ama en azından küçük bir quiz olabilir.Ama quiz nasıl bir quiz? Detaylı birşey olmayacak.Sunucuya giriş yapan otomatik foruma yönlendirilicek.Forum içerisinde RolePlay'in ne olduğu, ne yapması gerektiğini ve bazı terimlerin açıklaması yazmalı.Bu sunucuya nasıl alışabiliceği hakkında şeyler yazmalı.Şimdi bazı arkadaşlarımız REHBRELER bölümü var diyecek.Arkadaşlar REHBERLER bölümü oyuncuların açtığı şeyler var genel olarak.Adam bu rehberleri daha sunucunun ne sunucusu olduğu hakkında birşey bilmeden okumaz.Şahsen ben bu sunucuya başlarken aslında temel amacın ne olduğunu biliyordum, biraz gezdikten sonra alıştım ve rehberleri inceledim.Direk REHBERLER bölümüne girmedim veya internette RolePlay nedir diye araştırmadm.Adamın internetten RolePlay'i açıklaması yerine üst yönetimin yapacağı küçük veya büyük bir sistem ile oyuncu RolePlay hakkında herşeyi öğrenebilir.Quiz kısmına gelecek olursak, adamın karşısına ilk önce RolePlay'in ne olduğunu anlatan bir yazı çıkacak sonrasında bazı terimler çıkacak ve quize girecek.Quizde yok işte sokakta 50 adam gördün felan filan değil. Fear-RP nedir, Refuse RP nedir gibi kavramlar yazılacak ve A , B, C ile çözecek.Doğru yaptıktan sonra sunucuya tamamen erişimi olacak yani gidip adminnden onay beklemeyecek, direk giriş yapabilicek.

Bu sistemin neden eklenmesi gerektiğine gelecek olursak.Sunucuya hergün tam olarak bilmesemde en az 50 kişi kayıt oluyor diyelim, adamlar yeni katıldığı için sunucu hakkında hiçbirşey bilmiyor ve sunucu açılışında hiçbir bilgi vs. yok.Adam sanıyor ki Hırsız Polis sunucusuna girdi. /yardim komutu bir işe yaramıyor veya ne oynadığını öğretmiyor.İnsanların sunucuya girdikten sonra ne sunucusuna girdiğini anlayacak.Bazı adamlar var ki girip ne yaptığını ve ne oynadığını bile bilmiyor.Rol yapmayı bilmediği için bazı arkadaşların rolünü bölüyor, yok "Sa" , "Şunu nasıl yaparız" gibi şeyleri IC kanallara yazabiliyor.

Okumaya üşenenler ve 100 kelime hastalığı olan arkadaşlarımız bu kısmı okuyabilir;
Ya hadi quizi geçtim, en azından forumda sağ üst köşeye RolePlay terimleri ve RolePlay'in ne olduğunu açıklayan bir bölüm eklenebilir, hiç olmazsa sunucuya giriş yaparken bir tanıtım gelebilir.Bazı RolePlay sunucularında giriş yaptıktan sonra RP ve bu sunucu hakkında birşeyleri gösteriridi (Rina'da yıllar önce böyle bir sistem vardı sanırım yani tam bilmiyorum.Aklımda kalmış başka bir sunucuda olabilir) Bu sistem bu sunucuyada yapılabilir.En azından insanlar ne oynadığını öğrenir, ne yaptığını öğrenir.Öyle /destek'e sormakla olmuyor Herlperler zaten tek satırda herşeyi açıklayamazlar bile.Bence bu tür şeylerin sunucuya eklenmesi gerekiyor.Şahsen ben bu tür bir tanıtım veya şeyle karşılaşsam ilgimi çekerdi ve oyuna daha çok bağlı kalırdım.Ben kayıt olduğum zaman herşeyi kendi kendime öğrendim, araştırma yaptım.Ama ne oynadığı hakkında bir fikri olmayan adam gidipte detaylı detaylı RP hakkında araştırma yapmaz.Madem Medium-RP rol öğrenme demekse bu tür şeylerin eklenmesi gerekir.Sunucudaki ilgi artar ne bileyim işte.

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.: (Cevabınız)

Çevrimdışı Hata80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kisaki Sento Lv.26
Köken: Japon
Son giriş: 02 Haziran 2023, 23:04
Toplam oynama: 131 gün, 18 saat
Birlik: *** ***** *lub
Son giriş: 26 Ekim 2022, 22:43
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Marin Rei Lv.26
Son giriş: 18 Eylül 2022, 22:44
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Ynt: RolePlay | Detaylı AR-GE
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2020, 19:44:10 »
Desteklemiyorum 100 kelimeyi geçmiş

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2020, 19:47:14 »
hera bunu sevmedi

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2020, 19:51:35 »
Sistemi anlatmadan kısaca açıklayacak olursam; İnsanların bu sunucuya ilk kez girdiğinde oynadığı oyunun bilgisi verilsin.Ne oynadığı hakkında, ne yapması gerektiği hakkında vs. bilgi sahibi olsun.

Çevrimdışı Void

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Ocak 2025, 16:28
Toplam oynama: 193 gün, 4 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 26 Ocak 2025, 16:05
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #4 : 16 Temmuz 2020, 19:52:38 »
Desteklemiyorum 100 kelimeyi geçmiş

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #5 : 16 Temmuz 2020, 20:18:46 »
Bu eklense bile gerekli tanıtımı oluşturacak kapasite de biri göremiyorum. Eklenmez ondan. Olsa iyi olurdu.

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
« Yanıtla #6 : 16 Temmuz 2020, 20:25:55 »
Olsa iyi olur, ben ilk başladığımda roleplayle alakalı hiç bir şey bilmiyordum. Yeni oyuncular için yararlı olur.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 16 Temmuz 2020, 20:34:58 »
Bu eklense bile gerekli tanıtımı oluşturacak kapasite de biri göremiyorum. Eklenmez ondan. Olsa iyi olurdu.
Yani çok detaylı bir tanıtım eklenmesine pek gerek yok zaten.Kısaca RolePlay nedir, bu sunucu nedir, amaç ne, genel komutlar vs. vs.Üst yönetimin ekleyebiliceğini düşünüyorum en azından küçük bir tanıtım yapabilirler.

Olsa iyi olur, ben ilk başladığımda roleplayle alakalı hiç bir şey bilmiyordum. Yeni oyuncular için yararlı olur.
Aynen öyle aga.Ben /destek komutuyla, başka insanların rolleriyle vs. bakarak öğrendim.Şu zamana kadar birsürü insanın bilmeden rolünü bile böldüm.Sonralardan araştırma vs. yaparak öğrendim...

Çevrimdışı mvo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jairo Inoue Lv.19