Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

%100 Legaller için Silah Ruhsatı (İlk çağda kalanlar yorum atmasın lütfen)

Başlatan FenerbahceLee, 16 Temmuz 2020, 19:14:54
Okunma sayısı 1950 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Köken: Amerikan
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
Karakter Adınız: Kerry Burton
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): Oyun
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:
Merhabalar,

Öncelikle şunun farkındayım, bu AR-GE projesi defalarca açıldı ve defalarca red yedi fakat tekrardan, daha detaylı bir proje ile bunu sizlere sunmak istiyorum.

Bu projeye "Suistimal edilir, gereksiz, şikayet aç." diyen arkadaşlar için:
- Projenin detaylarını okursanız eğer yukarıda yazdıklarınızın mantıksız olacağını düşüneceksiniz. Suistimal oranınını en az seviyeye indireceğiz ve biz de rahat nefesler alacağız.

Öncelikle bu olayın tamamen %100 yasal işler çeviren birliklere ya da işyerlerine sağlanması taraftarıyım. Bizim gibi yüzde yüz yasal roller oynayan en fazla 2-3 birlik mevcut. Legaller için zaten burada rol yapmanın zor olduğunu sadece legaller anlar. İllegaller gereksiz yazar, bu gerçektir.

Öncelikle silah ruhsatı çift taraflı işleyecek, OOC kuralları şu şekilde olacak:

- Silah ruhsatı alması için izin verilen oluşumlar, silah ruhsatını sağlayacak olduğu birlik üyelerini özenle seçmeli.
- Hiçbir şekilde silah ruhsatını gereksiz bir şekilde kullanmamalı, karşı taraftan size tehdit oluşturabilecek bir durum olmadıkça (Silah çekme gibi durumlar) silahı elinize almamalı,
- İşyerinde bir etkinlik ya da işyeri aktifken rol yapmadığınız sürelerde silahınızı aracınızın bagajında ya da evinizde saklamalı, yanınızda taşımamalı.

Gibi gibi, bu şekilde ilerliyor.

In Character taraf olarak düşüncem şu şekilde:

Silah ruhsat izni verilen birlikler, ki bu birlikler çok ince detaylarla seçilecek, Polis Departmanı'na başvuru yaparak, ilgili silah lisanslandırması ve ruhsatlandırması yapan memurlardan biriyle görüşerek silah ruhsatı alabilecekler. Silahlar iki türlü olabilir, Pistol ve Deagle.

Silahlar için ruhsat bedeli ödeyip işte atıyorum $5.000 silahı ise Ammunation gibi bir bölgeden artık $20.000 ya da uygun bir fiyata satın almalıyız. Aldığımız silah için otomatik olarak LSPD MDC sistemine kayıt girebilir. Polis üstümüzde silah gördüğü zaman direkt ateş etmek yerine uyarı geçer, rolsel olarak silahı yere bıraktığımızda da zaten öyle bir durum olursa MDC kayıtlarında gözükür.

Ek olarak, tabancamızı işyeri harici bir yerde kullanırsak polis gördüğü zaman ilk seferde uyarı cezası, ikinci seferde el koyma işlemi uygulayacak. Ya da OOC olarak yakalandığımızda ilk seferinde uyarı, ikinci seferinde uzun bir süre ruhsat engeli yiyeceğiz.

Silahı DM atmak amacıyla kullananlar SUNUCUDAN KALICI BİR ŞEKİLDE YASAKLANACAK.
Silahı gereksiz yere kullananlar (Küfür eden müşteriler) gibi sade sebepler yerine kullananların ruhsatına el koyulacak, uzun bir süre alamayacak.

Biliyorum şu anda gereksiz yazacaksınız fakat gerçekten bizim gibi legal rol yapanlar için çok aşırı zor oluyor. Karşınızda ki kişi bizim legal olduğumuzu bilip, silahsız olacağımız için en kötü kavga rolünde bile silahını çekip DM atıyor ya da rahat takılıyor. Bu proje sayesinden %30-35 oranında bu olaylarda hatta daha fazla bir azalma gerçekleşecek, eminim.

Şikayet aç diyen tayfa için, emin olun sabahtan akşama kadar rol yaptığınız bir mekanda en az 5-6 kişi çıksa her zaman şikayet açmak kolay olmuyor. Şikayet sınırı dahi 3 zaten. Yanıtlanana kadar öbürleri siliniyor, her zaman SS almakta mümkün değil.

Lütfen biraz özgün düşünün, okuyan varsa teşekkürler. :)

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.:
Rollerimizi inceleyebilir ve destekleyebilirsiniz:
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=114103.0 (Birlik Tanıtımı)
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=114412.0 (İşyeri Tanıtımı)
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=115318.0 (Website Tanıtımı)

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
En azından GERÇEKTEN LEGAL ROLLERE ÖZENEN, ROLLERİNİ GERÇEKLEŞTİREN seçili 2 birliğe verilmesi gerekiyor, gerçekten..

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Ya da sadece yönetim tarafından birlik olmasa dahi alabilecek oyunculara izin verilmesi gerekiyor komutu kullanabilmesi için vesayre..

Çevrimdışı son arzum

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Ocak 2024, 22:46
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Azim Quaruni Lv.25
Son giriş: 03 Temmuz 2021, 02:46
Toplam oynama: 183 gün, 18 saat
Son giriş: 21 Temmuz 2022, 04:39
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
her açıldığında desteklerim fakat bazı kitle "dm, dm atarlar" diye sayıkladığı için sistemi ileriye taşıyamadık. destekliyorum.

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
Yayın birliklerine verilmesin, asgh ve lsfdye verilirse ve belirli rütbe üstü kullanabilirse olabilir örnek olarak ASGH'De Surgeon rütbesi üstü. LSFD'de Fire Lieutenant rütbesi üstü

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
her açıldığında desteklerim fakat bazı kitle "dm, dm atarlar" diye sayıkladığı için sistemi ileriye taşıyamadık. destekliyorum.

Bugün durduk yere gelip asistanıma "Kadın kaç para?" dedi iki kişi maskeli. Ben de küfür etmeden kaybolun, gidin dedim. Onlar da tamam, kızma gibi dalga geçip beklediler. Ben de lütfen dedim, o sırada Annene benzetirim seni felan dedi. Ben de brawl rolüne girdim, kaçtılar araca binip. İki dakika altta AFK iken gelmişler, saldırdılar. Biz de 3 kişiydik. Oto brawl rolüne girdik, birini düşürdük diye diğeri hemen Deagle çekip vurdu. Artık sıkıldık. Hep oluyor bu. Bu sadece bugün yaşadığım....

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Yayın birliklerine verilmesin, asgh ve lsfdye verilirse ve belirli rütbe üstü kullanabilirse olabilir örnek olarak ASGH'De Surgeon rütbesi üstü. LSFD'de Fire Lieutenant rütbesi üstü

Hocam işte bakın sizin LEGAL birlikten anladığınız sadece LSFD, ASHG ve LSPD. Biz de legal birliğiz mesela. LEGALİZ yani.

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews

Hocam işte bakın sizin LEGAL birlikten anladığınız sadece LSFD, ASHG ve LSPD. Biz de legal birliğiz mesela. LEGALİZ yani.
Suistimal edileceği için böyle söyledim, DM oranı artar

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26

Suistimal edileceği için böyle söyledim, DM oranı artar

Okumadığınız o kadar belli ki. Seçili birliklere diyorum. Örneğin bize verseler DM atmayız. Sadece kendimizi savunuruz, kendimizi savunmak için aletimiz olsa bize atılan DM oranıda azalır. Anlatabiliyor muyum?

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Siz DM oranı artar derken biz sinir oluyoruz. DM oranı artar diyorsunuz, DM zaten tavan. Bırakın da kendimizi savunalım, o zaman bize karşı DM azalır. Siz o zaman bize de DM cisiniz diyorsunuz DM oranı artar demekle. Biz DM'ci değiliz.