Ufak bir rehber hazırlıyorum, hazır mısınız?
Türkiye'de Metal diyenlerin %80'i Poser'dır, havalı olduğunu düşünen özgüvensiz ergen tayfadan oluşur.
Metal müzikle alakası olmayıpta ortama karışmaya çalışan kekolar: Afedersiniz ama..
kafasıyla düşündükleri için metale başlayan (dinlediğini sanan), o kadınlardan da ret yedikleri zaman metalciler satanist pislikler diye ortada gezen insanlar.
17-21 yaş arasını Rock Barlar'da geçirmiş bir insan olarak samimi söyleyebilirim size bunu. Metal dinleyen tiplerin bir çoğu kendini filozof falan sanar, sohbet açıldığında okuduğu üç beş kitaptan ezberlediği cümleyle Edebiyat yaptığını sanan geneli gerizekalı adamlar/kadınlardır.
Nirvana, Metallica, AC/DC, Guns'n Roses bebeğim!: En bilindik klasikleşmiş Rock gruplarından üç beş şarkı bilen, Kurt Cobain, James Hetfield, Axl Rose kimdir bilmeyen, dinlediğini anlamadan insanlara hava atmak için t-shirtlerini giyip saçlarını uzatan poser tayfa vardır, gördüğünüz anda yolunuzu değiştirin. Bu insanların söylediği kelimelerin %99'luk bir bölümü yalandır, sıkı dost gibi görünüp imkanı olsa sevgilinizle ilişkiye girerler, ne yapıyorsun lan sen? " dediğinde ise kankaa devir değişti yiaaa rahat ol diyen gavatlardır.
Eline gitar alıp üç beş metal parça öğrenince kendini David Gilmour sananlar:Uzun saç, deri ceket, Nirvana t-shirt'ü, Harley Davidson botlar ve 3-5 aylık gitar tecrübesi, nereye kusalım?
Seks insan ihtiyacı yha.s : Kadınları da genel olarak gerizekalıdır bu arada, ortamlarda bar tuvaletlerinde cinsel ilişkiye girmeyi marifet sanarlar, metal müziğin arkasına saklanıp adını kaşara çıkarmamaya çalışırlar. Kızıl saçlar, tasma gibi kolyeler, piercingler dövmeler, uyuşturuclar herşey var. İlkel iç güdülerine sahip çıkamayan Homo-Habilis insana evrilememiş (adında) insan olanlar edep adap nedir bilmezler, her yerde sevişme potansiyellerine sahiptirler.
Bu arada edep adaptan kastım islamın şartları şu bu değil, abicim herkes sevişiyor ediyor da dört duvar arasında seviş yani neden insan içinde yapmaya çalışıyorsun? Yok yani neyin havasını atmaya çalışıyorsun? Kızıyorum, çok kızıyorum...
Kalan %20'lik insan dilimi ise genel olarak gerçek hayatta MC tayfalarında tanıdığım abilerimdir, dinledikleri müziği hakkıyla dinleyen, adam gibi adam olan, birbirleri için canını verecek olan abilerim. Onlarla oturup bira içip metal müzik dinlerken ettiğimiz sohbetin tadını, o sololarla birlikte yudumladığım biranın tadını asla unutmam.
Aşırı yüzeysel ve kısa kısa anlattım arkadaşlar, kendi halinde dinleyen poser olmayan insanlarda var elbet onlara bir şey diyemiyorum ama Türkiye'de Metal müzik ve ortamı genel olarak bu halde, biraz aklın varsa iki kitap okuyup iki albüm biliyorsan ve karı düşürmekse derdiniz, girin yani. Ama o ortamlardan bugüne hiçbir şey kalmaz size, benden size tavsiye.
Son sürpriz: Kaan Tangöze kim abi yhaaa dumanı seviyorum ben.