Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rascalova Organizatsya - Baba Katili mi Eroin Karteli mi?

Başlatan Elif, 09 Temmuz 2020, 13:07:00
Okunma sayısı 257219 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23
Köken: Çinli
Son giriş: 05 Nisan 2022, 16:32
Toplam oynama: 153 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23

Çevrimdışı Suchashame

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Yuan Wu Lv.23

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Bilgilendirme: Bazı arkadaşlar neden storydeki rolleri movie sunucuda yapmadığımızı maskeli olarak yaptığımızı falan sormuşlar buna bir izahat getirmek istiyorum. Umarım bu mesajımdan sonra da seviyesizce bir tartışma ortamı çıkmaz.

-Birliğimizin kurulduğu aşamadan beri sürdürdüğü bir gelenek olarak devam ediyor. En basitinden benim aklımda bir story rp örneği olduğunda bu rolde esas aldığım durum her zaman bütün birlik üyelerinin bu hikayeye bir şekilde bağlanabilmesidir. Birisi vuran birisi vurulan birisi şoför birisi başka bir teknik eleman birisi başka görevi yapacak biri olabilir. Ama en temel amacımız Rina Role Play platformu içerisinde bu rollerimizi bütün birlik üyelerini kullanarak gerçekleştirmektir, kaliteli görüntü vererek film çektik demek değil. Çünkü Role Play mantığından kopan bir pencereye taşıdığını düşünüyorum o durumun. Tabii ki güzel rol örneği çıkartırsınız fakat oyun içerisinde olmadığında kısa sürede sıkılmanıza yol açabilir. Örnek veriyorum bizde nasıl oluyor, bir sevkiyat rolü tertip edilecek, o anda aktif olan bütün birlik üyeleri kullanılır ve ben dahil orada ayak takımı karakteri oynayabilirim. Amacım bu noktada bütün üyelerin hangi rollerde yetenekli olduğunu görüp onlara o rolü devredebilmek. Dolayısıyla başka sunucularda ya da sistematik görüntü oyunlarıyla bireysel rol yaparak rol yaptık demek istemiyoruz. Bütün ekibimin rol içerisine Rina RP çerçevesinde dahil olmasını istiyorum.
Kesinlikle yanlışlar olacaktır, kaliteli olmayan rolcüler de olacaktır, olmaya da meyillidir fakat ben birlik denilen şeyin birlikte rol çıkarıldığında güzel meyve verdiğine inanıyorum. Kimseyi aşağılamamak gerek.

-İkinci bir sebebi maske kullanırken herkes rolün genel hattı planlandıktan sonra doğaçlama bir şekilde rolünü sürdürür. Kimsenin rollerine karışmam, bir rol fikri üretmek isteyen kişi için de o rolü story rp haline getirir yine bütün ekibi dahil ederek rolün daha kaliteli ve büyük çerçevede ilerlemesini sağlarız. Ancak rol aşırı saçmalanırsa müdahale ederim. Eğer biz orada isimleri tek tek belirtiyor olsak rolün doğal akışı engellenir, bazı arkadaşlarımızın da heyecanı oluyor tabii ki. Baştan aşağı rolü kontrol ettiğimiz zaman insanların rol alanlarını kısmış oluyoruz ve bu hiç tercih ettiğim bir metot değil. Ciddi ve sürdürülebilir hikayeler gözüme çarptığında mutlaka birliğe dahil ediyorum bu konuda asla önyargılı birisi değilim. Ayrıca bu metotu yaklaşık 1.5 2 senedir uyguluyorum yeni bir şey değil. Bazı arkadaşlar movie sunucu kullanıyor diye biz de aynı metodu kullanmak zorunda değiliz. Ya da yıl 2021 oldu diye bir kaide yok.

-Benim ve bu birliğin anlayışında birlik ve üyeleri her role bir şekilde dahil olmalı mantığı yatar. O yüzden patron karakterimde bile aşırı emri vaki hareket eden bir role girmem. Tamamıyla OOC düşündüğünüzde birlikteki insanlar rolden çabuk sıkılıp birliğinizi işlevsiz hale getirebiliyor. Dolayısıyla sorunlar dinlenir, yapılacak en iyi rol belirlenir ve ona göre ortak şekilde yürütülür. Hatalı olsun olmasın birlikte eğlendiğimiz için güzel vakit geçirmiş oluruz.

Bu mesajı hem birlik üyelerimiz hem katılacaklar hem de eleştirenler hem de örnek alacaklar görsün diye atıyorum. Bireysel yapılan rollerin sürükleyici ve uzun ömürlü olmayacağı kanaatinde olduğum için hikaye rollerimizi de bu şekilde yapıyoruz. Seviyeli yazılacak her türlü eleştiriye açığız, aksine polemik yaratmadan cevap da verebilirim. Ama çirkefçe yapılan yorumlar karşılığını bulamayacaktır.

Sevgiler arkadaşlar, iyi forumlar.
1

Çevrimdışı Nooz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Hugo Espiga Lv.33
Köken: Meksikan
Son giriş: 03 Aralık 2023, 14:24
Toplam oynama: 258 gün, 14 saat
Birlik: *JNG
Köken: İspanyol
Son giriş: 03 Aralık 2023, 14:50
Toplam oynama: 21 gün, 22 saat
Birlik: *JNG
abla bosver sen kimseyi aldırma herseyin en iyisini sen yapiyorsun seni cok seviyom abla <3
1

Çevrimdışı Sylvar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Nisan 2022, 03:19
Toplam oynama: 9 gün, 9 saat
o kadar yazı okuyacak olsam kitap okurum biraz daha göze hitap edecek şekilde yapabilirsiniz.
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kasumi Yato Lv.14
Köken: Japon
Son giriş: 03 Eylül 2022, 02:33
Toplam oynama: 34 gün, 20 saat
o kadar yazı okuyacak olsam kitap okurum biraz daha göze hitap edecek şekilde yapabilirsiniz.
sen hayırdır olum milleti eleştiriyorsun boş yere, o kadar önemli bir eleştiri yapmıyorsan benim gibi, ileti at !!!