şimdi diyenler olacak neden sürekli illegaller var buralarda diye. Buna açıklık getirmek istiyorum ki tam da güzel bir işyeri açtıracağım bir açık arayan geliyor ve benim ceza almamı sağlıyor neyse şöyle söyleyeyim;
Öncelikle Rina Yönetimi'nin buraya bakmasını özellikle rica ediyorum. Şimdi bir A kişisi var, bir de B kişisi var. Atıyorum A kişisi çok pasif kalmış, işyeri açacak fakat rol konusunda eksiği var ve bunun yanında sürekli olarak AFK durumunda. Bir de B kişisi var, bu kişi rol konusunda birkaç hatası var ve oyunda çok aktif. Bu B kişisinin neden bilmiyorum fakat bu sunucudaki malum tuhaf kitle tarafından sürekli açığı aranıyor, sürekli ceza aldırtılmaya çalışıyor. Nedeni ise IC roldeki memnuniyetsizlik, bu adamlar gelip PM'den dalga geçiyor ve işte B kişisini sinirlendiriyor. B kişisi bunlara dayanamayıp tehdit namında bir şeyler söylüyor ve şikayetini oluşturuyor sonrasında ise B kişisi ve açık arayan taraf ceza alıyor. Eee açık arayan tarafın herhangi bir rolde yükselme, arayı iyi tutma gibi bir hedefi olmadığı için ceza onun için artık bir sinek ısırığı haline dönüşüyor.
Şimdi, B kişisi de ceza alıyor. B kişisinin işyeri açıp orayı iyi bir şekilde işletme gibi bir planları var. Bu kişinin bütün rol planları birkaç açık arayan kişiler tarafından mahvolup gidiyor. Sonra da sırf bir hiç uğruna attırılan cezanın sicilden temizlenmesi için 1 ay bekliyor. Bu durumda da kimse hevesli olduğu rol planını 1 ay kadar ertelemek istemeyeceği için muhtemelen B kişisi de oyunu bırakmış oluyor. A kişisi ise pasif kaldığı ve böylelikle açığı aranmadığı için kötü bir rol bilgisiyle işyerini açtırıyor ve sanki o çok iyi yapabiliyormuş diğeri DM'ci imiş gibi bu oyunculara gösteriliyor.
KISA ÖZET
Sayın Rina Yönetimi, lütfen milletin açığını arayan ve ceza attırarak mutlu olan insanların yüzünü güldürtmeyin. Rol konusunda ciddi planları olan insanları tek bir cezaya göre veya tek bir yasaklamaya göre yargılamayın. Tek bir Ortak Nezaket cezasının olması veya tek bir sicilde ceza/probation/ban olması onun rollerinin kötü olduğunu göstermez. Kendisine hatalarından ders çıkartmak için bir fırsatı olduğunu gösterir. Şimdi, siz bu adama Ortak Nezaket cezası verdiniz; bu adamın 1 ay sonra okulu başlayacak veya başka bir işi olacak oyundaki aktifliği düşecek? Bu 1 aylık durumda işyeri de açamayacak, LSPD de giremeyecek veya eğer varsa öyle bir kural LSFD de giremeyecek. Olay bundan ibaret, bu bir öneri değildir; sadece soruların cevabını verdim. İyi günler dilerim.