Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Mta(Multi theft Auto)

Başlatan eplusli, 07 Temmuz 2020, 14:08:18
Okunma sayısı 1724 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eplusli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Ekim 2023, 20:39
Toplam oynama: 60 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Mta(Multi theft Auto)
« Yanıtla #10 : 07 Temmuz 2020, 18:53:54 »
Olayın kitlede bittiğini düşünmüyorum. Keza MTA'nın da kitlesi aşırı profesyonel rolcülerden olsa ben yine SAMP oynardım. SAMP tercihimin en başta sebebi sadeleştirilmiş, kafa yormayan, çoğu panellerle uğraştırmayab basit sistemlerle kodlanmış olnası. Her şeyin sisteme dökülmesine gerek yok, aşırı gerçekçi olmaya çalışmak belli bir yerden sonra insanları kısıtlar ve oyunu oyun olmaktan çıkartır, bunaltıcı hale getirir.
Doğru bir yorum.

Çevrimdışı Jilet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Ağustos 2023, 20:12
Toplam oynama: 197 gün, 11 saat
« Yanıtla #11 : 07 Temmuz 2020, 18:55:41 »
Kuralları ve Politikaları çok boktan, adamlar 4 kişi egm yi basıyordu.Adam bir yere yerleşiyor sonra info çekiyor ic 30 koruma var böyle saçmalıkların olduğu yerde kimse durmak istemez, oynayanlarda şuan i**** t*** yada ş*** ta oynuyor o sunucular kapansa kimsenin mta da duracağını sanmam

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2020, 19:55:01 »
MTA'da değişik birşey var.Bilmiyorum sadece bende mi böyle.MTA girdiğim daha önce farklı farklı sunucularda 2-3 gün oynadım ne kadar güzel skinler, araçlar var, FPS genel olarak hep yüksek felan filan ama nedense bir türlü sarmıyor.MTA girdiğim zaman bilemiyorum içime sinmeyen bir oyun 2 dakika dönüp dolaştığımda tekrar SA:MP'a geliyorum.

Olayın kitlede bittiğini düşünmüyorum. Keza MTA'nın da kitlesi aşırı profesyonel rolcülerden olsa ben yine SAMP oynardım. SAMP tercihimin en başta sebebi sadeleştirilmiş, kafa yormayan, çoğu panellerle uğraştırmayab basit sistemlerle kodlanmış olnası. Her şeyin sisteme dökülmesine gerek yok, aşırı gerçekçi olmaya çalışmak belli bir yerden sonra insanları kısıtlar ve oyunu oyun olmaktan çıkartır, bunaltıcı hale getirir.

Kesinlikle.

Çevrimdışı eplusli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Ekim 2023, 20:39
Toplam oynama: 60 gün, 3 saat
« Yanıtla #13 : 07 Temmuz 2020, 20:27:33 »
MTA'da değişik birşey var.Bilmiyorum sadece bende mi böyle.MTA girdiğim daha önce farklı farklı sunucularda 2-3 gün oynadım ne kadar güzel skinler, araçlar var, FPS genel olarak hep yüksek felan filan ama nedense bir türlü sarmıyor.MTA girdiğim zaman bilemiyorum içime sinmeyen bir oyun 2 dakika dönüp dolaştığımda tekrar SA:MP'a geliyorum.

Kesinlikle.
Aynı sorunu yaşıyoruz. Hani bir oyunu sevmek isteyip sevemesin ya işte bu o.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 20:54
Toplam oynama: 151 gün, 4 saat
« Yanıtla #14 : 07 Temmuz 2020, 20:49:11 »
Kanser olmak icin bi mta gideceksin bir de idlewood

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
« Yanıtla #15 : 07 Temmuz 2020, 21:45:26 »
Kanser olmak icin bi mta gideceksin bir de idlewood

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
« Yanıtla #16 : 07 Temmuz 2020, 21:49:01 »
MTA'da bir Yabancı Roleplay sunucusunda Tofaş, Kartal gibi arabalar varken SA:MP'da sadece orjinal ve kastırmayan şeyler var. MTA daha çok easy roleplay sunucuları barındıran bir platform, nedeni ise MTA'nın daha çok dikkat çekmesi ve roleplay sevmeyen kitle. SA:MP'a ben genellikle Roleplay için girerim çünkü SA:MP'da roleplay daha güzel oluyor. MTA'da genellikle freeroam gibi sunuculara girmeyi daha çok uygun bulurum. MTA'daki Roleplay sunucularına Roleplay bile denmez, bir arabayı menüden yanına ışınlamanın nasıl bir mantığı olabilir anlamıyorum. Bir de günlük 2 hakla arabayı yanına spawnlama hakkı vermişler oyunculara, sonra da hard roleplay yazmışlar. Bu yüzden MTA'yı daha kolay ve rahat buluyorlar. Hard RP yapanlar her zaman SA:MP'da kalıyor bu da dolayısıyla çok bariz bir eşitsizlik durumları oluşturuyor.

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #17 : 07 Temmuz 2020, 22:01:49 »
Sampa alıştığımdan hoşuma gitmiyor.

Çevrimdışı mvo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jairo Inoue Lv.19
Son giriş: 11 Ağustos 2022, 23:07
Toplam oynama: 58 gün, 11 saat
Birlik: ****** *ANG
« Yanıtla #18 : 08 Temmuz 2020, 02:37:05 »
samp sade
bu yüzden
samp

Çevrimdışı Hattori

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Mart 2025, 17:42
Toplam oynama: 52 gün, 14 saat
« Yanıtla #19 : 08 Temmuz 2020, 02:39:34 »
mta kodlamasının kavranılması pek zor olmadığından ne yazık ki birbirinin kopyası onlarca sunucu var, role önem veren kitle mta'dan çoktan ayrıldı ve mta türkiye'nin yaş ortalaması düştü, 2017'den sonra bu bozulmalar başladı, öncesinde de oynuyordum ve gayet zevk alarak oynuyordum
yaş kitlesi düşünce doğal olarak sunucular arası birbirlerine çamur atmalar, sistem çalmalar gibi şeyler başladı. O sistem benim bunu ilk ben yaptım gibi şeyler çirkinleşme derecesinde çoğaldı. Yoksa portekizliler ruslar falan mta'yı çok iyi değerlendiriyor, birbirlerine sataşıp kavga edeceklerine rekabeti güçlendirmek adına daha yenilikçi sistemler yapıp ekliyorlar
mta türkiye'de rollere katkı sağlayacak ve ilk kez o sunucuda yapılmış hiçbir sistem tanıtımı bulamazsın. Üç sunucunun ikisinde Rina sağ alt hudu bulunuyor, geliştiriciler(!) kendilerine özgü kodlayıp fark yaratmak yerine ne yazık ki fikir çalmaktan ileriye gidemiyor
Görünüş ve imkanlar olarak mta, sa-mp'tan kat kat iyi. Ama türkiye'de bunu değerlendiremiyorlar. Renkli tarzlar kullandıklarından yaşı küçük kitlenin ilgisini daha çok çekiyor
bu yüzden samp tr'de daha olgun ve geniş bir kitleye sahip roleplay modu için bunu rahatça söyleyebiliriz