Tamamen şahsi düşüncem ve tahminimdir.
Önlemler yeterince alınmıyor, ilk zamanlarda önlemler sıkıydı fakat azalma olduğu an her yasağı kaldırmaya başladılar.Çabuk hareket edildi.Sınavlardan sonra, 18 yaş altı kısıtlamasının kalkması, sokağa çıkma yasaklarının kalkması ve maske takma zorunluluğu getirilmesi vs. pek işe yaracak çözümler değil.Azalmadan sonra direkt olarak okulu açma planları bile yapılabiliyor ve önümüzdeki aylarda okullar tekrar açılıcak.2.Dalga okullar tekrar başladığı zaman daha büyük bir şekilde gelecek, durdurulamayacak.Önümüzdeki sene değil eğer böyle giderse 2-3 sene daha devam edecek.2-3 Sene sonra okadar büyüyücek ki önlemler geç olasda daha sıkı hale gelecek.İnsanlar artık "keşke eskiden maske taksaydım, önlemleri dikkate alsaydım" gibi söylemlerde bulunucak.Şimdi herkes pek takmıyor çünkü azalma var, bu azalma bahanesi ile herkes kafasına göre maske takıp geziyor.Maske tek çözüm değil arkadaşlar.İlerde virüs çok dahada büyüyücek, sokağa çıkma yasağı neredeyse fullenecek.Ülkeyede fazlasıyla maddi zarar verecek ve sadece bu ülke değil diğer ülkelerle beraber tüm Dünya önümüzdeki 2-3 yıl boyunca virüs ile uğraşacak.Şimdi bile ülkemizde virüs "normalleşmeye" başladı, önümüzdeki sene değil 5 sene sonra bile bu virüsle uğraşayacağız.Alın buraya yazıyorum, eğerki Allah korusun bizlere birşey olmazsa ve sunucu kapanmazsa bu mesajı tekrar alıntılayacağım.
Hatta okadar çok ilerleyecek ki 2020'ye şükür edeceğiz...