Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

pek rol bilmeyen arkadaşlar hakkında

Başlatan bruser, 30 Haziran 2020, 14:39:43
Okunma sayısı 506 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı r2x9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 28 Mart 2021, 02:04
Toplam oynama: 24 gün, 7 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: pek rol bilmeyen arkadaşlar hakkında
« Yanıtla #10 : 30 Haziran 2020, 16:07:12 »
Zamanla düzelecek durumlardan bahsediyorsun. Sunucuya ilk oynadığımız dönemlerde de yazım hataları ve rol kıtlığımz vardı elbette.  Öğrene öğrene hata yapıp ceza yiye yiye farkına varıyoruz.

"Her Idlewood'de yazım hataları vs havada uçuşuyor" demişsin ama ilk başlarda olsa Idlewood'da rol yapmış olduğumuzu unutmayalım. Tabi oyunda ooc arkadaş olmayıp boşluğa düşmesini sağlamamak adına Idlewood'a bir kere olsa orada rol çevirmişsinizdir.

Idlewood, rolsüzlerin ana mekanı değildir bu ön yargılarınızı kaldırın. O yerde rol çevirecek bir sürü aktiviteler var ama o aktivitelerin yapmamasının sebebi heveslenmemek ya da çabuk ilerleyip bir an rolü sonlandırmak ve tabi herkes anasının karnında difarensiyel denklemler bilmediği gibi rol yapmamız da anasının karnında bilemeyiz. Öğrene öğrene ve hata yapa yapa ( aynısını yazıyorum) öğrenir. Tabi rol yapmaktan bir kenara bıraksak biz ne rolü yapıyoruz yaptığımız rolde anlam kazanması da önemli

Rolcü bulamıyorsan rolcü bulamayanlara rol öğret ki onlar da rolünü bilip seninle beraber rol yapabilsin. Usta-çırak ilişkisi

Alıntı
üstüne onlarca arge açılan servera girmeden önceki test yapılma furyasının da devri böylece kapanır.

Sürekli devam edilen bir mevzu bu. Bu problemin çözmenin tek kaynağı oyunucunun rol hevesini ilerlemesi ya da rol genişliğinin artmasıdır. Yazmak hiçbir şey işe yaramaz. Kişi role odaklanırsa işe yarar. Yani her şey kişinin rol yapma azmine bağlı

Ar&ge'ne gelirsek olabilir mi? Olabilir. Hatta örnek rol hakkında forum sayfalarında da paylaşılabilir.
Idlewood'un rolsüzlerin mekanı olduğunu falan düşünmüyorum, bunun hakkında bir önyargım da yok. Sürekli orada rol yapmaya çalışıp, trollendiğim için, emotelara dikkat edilmediği için zaten bu argeyi açtım.

Ha sorarsan başında ben de mi Idlewood'da yapıyordum? Evet. Ama ben ilk yaptığım role girmeden önce etrafımdaki adamları en az yarım saat kadar gözlemledim, emotelarına baktım, sürekli pm atarak sordum bu pembe yazıyı nasıl yazıyorsunuz diye, neden ismin başında değil pembe yazının sonunda diye sorguladım, /l'yi /w'yi /s'yi kısaca komutları öğrendikten sonra rol yapmaya başladım. Fakat Idlewood'da kimsenin emoteları öğrenmesine gerek yok gibi geziniyor, "/sit 12" bitti. Role girmeye çalıştığımızda umursamıyorlar, bunun hakkında emote bile vermiyorlar ki ben de bundan şikayetçiyim zaten. Şuan yeni başlayan oyuncuların bile gözlemleyebileceği emote veren insanlar olmadığı için böyle yapılması gerekiyor bence. OOC arkadaşlıklarım olmamış olsaydı bu sunucuda rol yapacak adam bulamamıştım. Sırf bu sebeple de ar-geyi açtım zaten. Getirilmesini de çok isterim.

Alıntı
Fakat Idlewood'da kimsenin emoteları öğrenmesine gerek yok gibi geziniyor, "/sit 12" bitti. Role girmeye çalıştığımızda umursamıyorlar, bunun hakkında emote bile vermiyorlar ki ben de bundan şikayetçiyim zaten.

Demek Idlewood'da /sit 12 çekip hiçbir şey yapmayan ve rol genişliği yetersiz olan oyunculardan ve orada bulunan ortamda şikayetçisin. Şöyle Oyuncuların /sit 12 çekip orada durması ve role girmeye çalıştığında umursamaması o oyuncunun oyuna girip istediği rolün yapılmamasından kaynaklanıyor. Bunun çok basit bir çözümleri var: Ya karakter yaratma paneli getirip orada yazılan hikayeleri oyunda sunarak istediği kurgunun oyunda sunulması ya da yeterli mal varlığını bilinçli bir şekilde role çevirmesi.

Aynı konudan farklı sonuçlarda bir çıkarım yaparsak nasıl olacak?

Idlewood'da takılan genç bir adam saat satarak para kazanabilir ama bunu yapacak rol hevesi kalmadığı ve saat rolü yaparken rolün içine batıranlar olduğu için o rolü pas veriyor.

Yönlem 1  Rolün içine batıranların yüzde altmışı kural ihlali barındırmakta. Rolü sonlandırıp ss'leri şikayet açarsan ceza yiyenin ne hata yaptığını anlar.

Yönlem 2 Nadir de yapmışlığımız da olsa pm'den uyarırız. Ama düzgün bir dille "lan lün" ve emir kipi kullanmadığı bir dille uyarırız ve öneri sunarız

Bu da başka bir örneği

Santa Maria'daki gençler hep aynı konu hakkında muhabbetlerini devam ediyorlar. Açtığı muhabbet ve orada bulunan ambiyansını pek beğenmedin. Sen orada rol yapmayı çok istiyorsun ama o ambiyansa tat alamayacağın için belirsizlik içinde kalıyorsun. Bu durumdaki yönlem nedir?

Yönlem  Oyun içi olarak "muhabbetlerinize katılabilir miyim?" dersin. Kişiler "Tabi katılabilirsin " dediiği zaman gerçek hayatta arkadaşlarınla ne konu açtıysan o ortamda da kuralı bozmayacak bir şekilde konu açarsın ya da konuyu desteklersin ya da konuyu eleştirirsin ve değerlendirirsin. Muhabbetleri kötü bile olsa oyun içinden eleştiri bile yapabilirsin. Kural ihlali yapacak durumları pm'den uyarırsın bir değil iki defa yapsa bile uyarın. O oyunda duran bireyin amacı farklı yönde ve senin dediklerini dinlemeyip inadına aynısını yapıyorsa çek ss'i yapıştır şikayeti.

Problemin özeti şu

Senin fikrine asla karışmıyorum. Sadece rol bilmeme konusu gelince radarım arttı. Senin fikrine hemfikirim sadece anlaşılmayacak bir problemi beraber çözmeye çalışıyoruz. Bu konuda bir hatam varsa mazur görün.

Kimsenin kötü rollerine bakmayıp ileriye doğru gitmeye çalışmasını, rol yapanlara engel koyan oyunculara şikayet açarak ceza yiyen oyuncuların bu konuda olgunlaşmasını, oyunda öğrenmek istediğimiz kültürleri varsa öğrenmeye ve öğrendiklerimizi oyuna sunarak kurallı bir şekilde eğlenmemizi dile getirmek çok isterim. Keza bu engellerin başı olan hevesten kaynaklanıyor diye düşünürüm. Oysa ki heves değil birçok sebepler bulunmakta oldugunun farkına varıyoruz  : (

Alıntı
OOC arkadaşlıklarım olmamış olsaydı bu sunucuda rol yapacak adam bulamamıştım.

Kendim adıma bir şey katmak daha istiyorum. Benim bu sunucuda hiç OOC arkadaşlarım yok. Yani daha adımı bile söylemediğim ve adlarını bilmediğim kişiler var. Tabi discord'a girip sohbet ettiğimiz bazı oyuncular da var. Kimileri ana avrat bacı sövüp oyunu öyle zevk alanlar, kimileriyse düzgün, oyuna odaklanıp oyunun sonunda değerlendirenler de var. Katıldığın ortam düzgünse o roleplay'de öğrenemeceğin bir şey kalmaz. Katıldığın ortam düzgün değilse sadece yapmacık bir zevk alıp eğlenmiş gibi ama tek başımda bir rol çıkartır mıyım diye belirsizlik içinde kalma durumuna yaşayabilirsin. Bir fikir sundum. Yanılmışta olabilirim.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 18 Şubat 2024, 19:59
Toplam oynama: 104 gün, 5 saat
Barani Kayga Lv.22
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 22 Ocak 2024, 23:27
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
« Yanıtla #12 : 01 Temmuz 2020, 15:38:18 »
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum bu eğitim işini gönüllü olarak yapacak helper sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Terfi/tenzil/ihraç işlemleri oyun içerisinde baktığımız talep sayılarına göre yapıldığı için kimse bu işi gönüllü olarak yapmayacaktır.

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Aralık 2023, 00:36
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Devon Fonte Lv.24
Toplam oynama: 161 gün, 21 saat
« Yanıtla #13 : 01 Temmuz 2020, 16:12:12 »
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum bu eğitim işini gönüllü olarak yapacak helper sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Terfi/tenzil/ihraç işlemleri oyun içerisinde baktığımız talep sayılarına göre yapıldığı için kimse bu işi gönüllü olarak yapmayacaktır.
destekleyici olması adına "helper özel" kısmına bunun hakkında bir konu açılabilir ve oraya bu işi yapan helperlar vs. verdikleri eğitim hakkında 2-3 ss atabilir. Yonetimin kararına ve verdiği eğitime göre de talep sayısına veya terfi/tenziline etki edebilir bu durum.

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #14 : 01 Temmuz 2020, 16:14:21 »
Önce yönetim kadrosunun bir revizyondan geçip rol bilen kişileri ayırmaları gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra gönüllük esasına dayalı bir sistem olduğu için helperler oyunculara rol öğretmek istemezse kadrodan çıkarılır. Gönüllü olmayan birinin kadroda yer almasına gerek yok. Rol bilmeyen oyuncuları tespit etme işinde problem var. Ona da yeni başlayan oyuncularla helperler role girerek rol bilgisini ölçer. Böylece gerekirse öğretir. Helperlerin görevi bug talepleri olmamalı. Ancak bu hayali senaryonun olması için tüm yönetim kadrosunun yeniden revizyondan gecip rol bilen kişilerle bu işe devam etmeleri gerekiyor. Eğer gerçekten sunucudaki rolu artırmak isteniliyorsa böyle şey yapılabilir. Ancak kimse desteklemeyecektir, imkansız bir senaryo diye bende imkansız gözüyle bakıyorum.

Çevrimdışı Tillah

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Ağustos 2020, 02:54
Toplam oynama: 43 gün, 2 saat
« Yanıtla #15 : 01 Temmuz 2020, 16:15:44 »
Hera'nın dilinden : Medium-RP olduğundan dolayı getirilmeyecek.

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Devon Fonte Lv.24
Toplam oynama: 161 gün, 21 saat
« Yanıtla #16 : 01 Temmuz 2020, 17:43:28 »
Hera'nın dilinden : Medium-RP olduğundan dolayı getirilmeyecek.
getirilmezse sunucu low rp ye çekmeye başlayacak. aktif rol ortamlarında rol yapan insanlar görememeye başladık.

Çevrimdışı Street

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Şubat 2023, 21:37