Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

pek rol bilmeyen arkadaşlar hakkında

Başlatan bruser, 30 Haziran 2020, 14:39:43
Okunma sayısı 517 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Aralık 2023, 00:36
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Devon Fonte Lv.24
Toplam oynama: 161 gün, 21 saat
pek rol bilmeyen arkadaşlar hakkında
« : 30 Haziran 2020, 14:39:43 »
her idlewooda'dan geçtiğimde yazım hataları vs. havada uçuşuyor. kimse rol yapmayı bilmiyor, fakat yapmaya çalışıyor. fikrim 10 kişilik falan helperlardan bir ekip oluşturulup buralarda rol yapmaya çalışan fakat emotelar hakkında pek bilgisi olmayan, yazım hataları yapan arkadaşlara isteği dahilinde rol eğitimi vermeleridir. üstüne onlarca arge açılan servera girmeden önceki test yapılma furyasının da devri böylece kapanır.

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat
Ynt: pek rol bilmeyen arkadaşlar hakkında
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2020, 14:43:40 »
olabilir.

Çevrimdışı r2x9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 28 Mart 2021, 02:04
Toplam oynama: 24 gün, 7 saat
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2020, 14:54:14 »
Zamanla düzelecek durumlardan bahsediyorsun. Sunucuya ilk oynadığımız dönemlerde de yazım hataları ve rol kıtlığımz vardı elbette.  Öğrene öğrene hata yapıp ceza yiye yiye farkına varıyoruz.

"Her Idlewood'de yazım hataları vs havada uçuşuyor" demişsin ama ilk başlarda olsa Idlewood'da rol yapmış olduğumuzu unutmayalım. Tabi oyunda ooc arkadaş olmayıp boşluğa düşmesini sağlamamak adına Idlewood'a bir kere olsa orada rol çevirmişsinizdir.

Idlewood, rolsüzlerin ana mekanı değildir bu ön yargılarınızı kaldırın. O yerde rol çevirecek bir sürü aktiviteler var ama o aktivitelerin yapmamasının sebebi heveslenmemek ya da çabuk ilerleyip bir an rolü sonlandırmak ve tabi herkes anasının karnında difarensiyel denklemler bilmediği gibi rol yapmamız da anasının karnında bilemeyiz. Öğrene öğrene ve hata yapa yapa ( aynısını yazıyorum) öğrenir. Tabi rol yapmaktan bir kenara bıraksak biz ne rolü yapıyoruz yaptığımız rolde anlam kazanması da önemli

Rolcü bulamıyorsan rolcü bulamayanlara rol öğret ki onlar da rolünü bilip seninle beraber rol yapabilsin. Usta-çırak ilişkisi

Alıntı
üstüne onlarca arge açılan servera girmeden önceki test yapılma furyasının da devri böylece kapanır.

Sürekli devam edilen bir mevzu bu. Bu problemin çözmenin tek kaynağı oyunucunun rol hevesini ilerlemesi ya da rol genişliğinin artmasıdır. Herhangi bir konu açıp isyankarınızı ve şikayetleriniz halk arasında duyurmanız hiçbir şey yaramaz. Kişi role odaklanırsa ve role play cizgisini belirlemişse kişi orada rol bakımdan bir ivme kazandırır.. Yani her şey kişinin rol yapma azmine bağlı

Ar&ge'ne gelirsek olabilir mi? Olabilir. Hatta örnek rol hakkında forum sayfalarında da paylaşılabilir.

Çevrimdışı arminus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Eylül 2023, 22:34
Toplam oynama: 79 gün, 10 saat
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2020, 14:57:03 »
ben sunucuya ilk başladığımda daha önceden freeroamda adminlik yaptığımdan hızlı yazıyordum ama zorlanıyordum buraya geçince kaç defa imla kurallarından kick yedim anlatamam xD. bana hiçbir helper, yetkili veya başka bir insan yardım etmedi ama şuanda akıcı bir şekilde hızlı ve doğru bir şekilde Türkçe yazabiliyorum. insanlar yapa yapa öğrenir. uzun lafın kısası desteklemiyorum

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Devon Fonte Lv.24
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2020, 15:04:00 »
Zamanla düzelecek durumlardan bahsediyorsun. Sunucuya ilk oynadığımız dönemlerde de yazım hataları ve rol kıtlığımz vardı elbette.  Öğrene öğrene hata yapıp ceza yiye yiye farkına varıyoruz.

"Her Idlewood'de yazım hataları vs havada uçuşuyor" demişsin ama ilk başlarda olsa Idlewood'da rol yapmış olduğumuzu unutmayalım. Tabi oyunda ooc arkadaş olmayıp boşluğa düşmesini sağlamamak adına Idlewood'a bir kere olsa orada rol çevirmişsinizdir.

Idlewood, rolsüzlerin ana mekanı değildir bu ön yargılarınızı kaldırın. O yerde rol çevirecek bir sürü aktiviteler var ama o aktivitelerin yapmamasının sebebi heveslenmemek ya da çabuk ilerleyip bir an rolü sonlandırmak ve tabi herkes anasının karnında difarensiyel denklemler bilmediği gibi rol yapmamız da anasının karnında bilemeyiz. Öğrene öğrene ve hata yapa yapa ( aynısını yazıyorum) öğrenir. Tabi rol yapmaktan bir kenara bıraksak biz ne rolü yapıyoruz yaptığımız rolde anlam kazanması da önemli

Rolcü bulamıyorsan rolcü bulamayanlara rol öğret ki onlar da rolünü bilip seninle beraber rol yapabilsin. Usta-çırak ilişkisi

Alıntı
üstüne onlarca arge açılan servera girmeden önceki test yapılma furyasının da devri böylece kapanır.

Sürekli devam edilen bir mevzu bu. Bu problemin çözmenin tek kaynağı oyunucunun rol hevesini ilerlemesi ya da rol genişliğinin artmasıdır. Yazmak hiçbir şey işe yaramaz. Kişi role odaklanırsa işe yarar. Yani her şey kişinin rol yapma azmine bağlı

Ar&ge'ne gelirsek olabilir mi? Olabilir. Hatta örnek rol hakkında forum sayfalarında da paylaşılabilir.
Idlewood'un rolsüzlerin mekanı olduğunu falan düşünmüyorum, bunun hakkında bir önyargım da yok. Sürekli orada rol yapmaya çalışıp, trollendiğim için, emotelara dikkat edilmediği için zaten bu argeyi açtım.

Ha sorarsan başında ben de mi Idlewood'da yapıyordum? Evet. Ama ben ilk yaptığım role girmeden önce etrafımdaki adamları en az yarım saat kadar gözlemledim, emotelarına baktım, sürekli pm atarak sordum bu pembe yazıyı nasıl yazıyorsunuz diye, neden ismin başında değil pembe yazının sonunda diye sorguladım, /l'yi /w'yi /s'yi kısaca komutları öğrendikten sonra rol yapmaya başladım. Fakat Idlewood'da kimsenin emoteları öğrenmesine gerek yok gibi geziniyor, "/sit 12" bitti. Role girmeye çalıştığımızda umursamıyorlar, bunun hakkında emote bile vermiyorlar ki ben de bundan şikayetçiyim zaten. Şuan yeni başlayan oyuncuların bile gözlemleyebileceği emote veren insanlar olmadığı için böyle yapılması gerekiyor bence. OOC arkadaşlıklarım olmamış olsaydı bu sunucuda rol yapacak adam bulamamıştım. Sırf bu sebeple de ar-geyi açtım zaten. Getirilmesini de çok isterim.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2020, 15:14:20 »
Şahsen oyunda yeni olup destek talep eden kişileri teamspeak sunucusuna çağırıyor ve ofise çekip yardımcı oluyorum. Fakat kişilerden talep gelmediği sürece yanlarına gidip eğitim verme teklifinde bulunmak onur kırıcı bir davranış olur.

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Devon Fonte Lv.24
« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2020, 15:19:26 »
Şahsen oyunda yeni olup destek talep eden kişileri teamspeak sunucusuna çağırıyor ve ofise çekip yardımcı oluyorum. Fakat kişilerden talep gelmediği sürece yanlarına gidip eğitim verme teklifinde bulunmak onur kırıcı bir davranış olur.
bu konuda da haklısınız fakat onlara bunun genel bir şey olduğunu söyleyebilir, 1-2 level bir kullanıcı olduğu için bunu teklif ettiğinizi belirtebilirsiniz. Sanırım Inception rp'de yapılıyordu bu sistem, buraya da benzeri getirilebilir.

Çevrimdışı wexx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 02 Ekim 2021, 00:08
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2020, 15:43:10 »
Rol videosu çekip atan kişiler var youtubeye girsin baksınlar. illaha birilerinin yardım etmesine gerek yok.

Çevrimdışı alî

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 11 Haziran 2024, 00:29
Toplam oynama: 10 gün, 22 saat
Son giriş: 10 Haziran 2024, 03:01
Toplam oynama: 94 gün, 16 saat
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2020, 15:55:37 »
ben roleplay hayatıma ilk başladıgımda işimi temelden yapmıştım youtube'de birçok videoda rol öğrenmeye çalıştım farklı farklı roller ve sonra bir sunucuya geçtim o sunucunun ismini vermeyeceğim orada roleplay tecrübemi daha çok geliştirdim ve hard rp lere geçtim sonra o rp sunucularında az miktarda oyuncu oldugundan dolayı rinaya geçtim geçer geçmez ekonomisini öğrendim ve şuan rina da oynuyorum.
Spoiler:
Kısacası herkes benim gibi yaparsa iyi roleplayci olacağını düşünüyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2020, 01:04
Toplam oynama: 254 gün, 7 saat
« Yanıtla #9 : 30 Haziran 2020, 15:56:51 »
Yöneticiler cidden üstünde profosyonelce çalışırsa iyi bir fikir alişverişi yapabilirlerse, olabilir