Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Kurallar/politikalarla ilgili düzenleme

Başlatan Bishere, 08 Haziran 2018, 15:30:21
Okunma sayısı 650 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
Kurallar/politikalarla ilgili düzenleme
« : 08 Haziran 2018, 15:30:21 »
Selamlar, AR-GE'mden bahsedeyim.

Bildiğiniz üzere Rina Rolepaly son zamanlarda ismi geçen ve oyuncular tarafından sıkça tercih edilen bir sunucuydu, bunun sebepleri;

*Yenilikçi sistemleri
*Oturmuş bir takım düzen
*Oyuncuları sıkmayacak politikalar ve kurallar
*Yetkili Kadrosu
Ve bir çok sebepten kaynaklanıyor.Fakat kırmızı renk ile çizdiğim bölüme hemen bir göz atın.Evet, çoğu kişinin bu sunucuyu tercih etmekteki ana sebebi bu.Oyuncuları çok sıkmayan, katı olmayan/aşırı disiplinli olmayan kuralları.Sunucuda bundan bir iki ay öncesine bakarsanız oldukça yüksek bir oyuncu sayısıyla karşı karşıya geleceksiniz, fakat şimdi bakarsanız bir takım oyuncu düşüşü mevcut.Saatler/günler/dakikalar arasında kıyaslama yapılırsa, en az 10-20 oyuncu eksilmiş.

Bunun sebebi ise, sunucu da oyuncuların SA:MP aleminde çok sıkıldığı "katı kurallar - katı disiplin" in olmaması.Bakın dikkatli okuyun, disiplinin olmaması değil katı disiplinin olmaması.Örnek veriyorum ki, en basitinden bir oyuncu.Zevk almak için oyunda arkadaşlarıyla drift atıyor, veyahut kamyon kasarken sıkıntıdan bir, iki kamyona çarpıp kaza rolleri yapıyor.Fakat bir bakıyor ki bir kaç dakika sonra karşısında 600-700 dakikalık hapis cezası.

Şimdi size şunu soruyorum, bu cezayı siz o gün çekeceğinize inanıyor musunuz ? Bu oyuncu sırf bu cezasından dolayı sunucuya 5-6 gün uğramıyor ve bu esnada başka sunucularla uğraşıyor.Daha sonrasında ise o uğraştığı sunucuya birden bağlanıyor ve tak burada pasif kalıyor.Bunun sebebi sadece ama sadece iki saniyede yazılan bir komutla verilen bir ceza.Fakat gelin görün ki bitmeyecek bir ceza neredeyse o oyuncu için.Bunun yanında o oyuncunun hapis yediği an bunu ben kesinlik vererek söylüyorum %20-30 sunucuya karşı çok aniden bir ön yargısı oluşuyor.Sunucuyu çok sevse de, bayılsa da ve istediği kadar mal varlığına sahip olsa da bu kadar bezdirici bir cezadan sonra ister istemez ön yargılı oluyor ve girmekten çekiniyor.

Benim önerim şu; Oyun kurallarına "Developer" ya da yöneticiler tarafından tam bilemiyorum eklenen bir çok yeni ceza var.Ve hapis sürelerinin 450 dakikadan aşşağıya ortalama düştüğü yok, en basitini söylüyorum.Bir insan emin olun ki 200-250 dakika cezadan sonra kendinden geçip bir hata işlememeye çalışır, ama gidip de 450 dakika, 600-700 dakika ceza atıp da kimseyi bezdirmeye gerek yok.Sunucuya yeni eklenen bu kurallar en başta öncelik olmak üzere bütün kurallar gözden geçirilsin.

Eskisi gibi gevşetilsin ve yumuşatılsın, örnek veriyorum şu anda bir Deatmatch (DM) ' in cezası 600 dakika ve üstü.Fakat gelip siz de bir bu oyuncuya sorun bu Deatmatch olur mu diye ? Bakın kasıtlı "DM" atan birisinden bahsetmiyorum.Örnek veriyorum bir rol akışı oldu ve bu rol zinciri çerçevesinde büyüyen bir tehlike söz konusu ve doğal olarak silah çekip birilerini yaralıyor.Fakat, daha sonrasında silahıyla birlikte en az 600 dakika olmak üzere tak diye hapise gidiyor.Yapmayın bunu.Bu oyuncuya minimum 250 dakika hapis olmak üzere 250, bilemedin en fazla 300 dakika hapis yetmiyor mu ki ? Bir de o oyuncunun yerinde olmak lazım, çoğu kişinin bildiği Hard Roleplay sunucularında alışkın olduğu kuralları terk etmek için buraya gelen o oyuncuları elinde postayla geri göndermek hoş değil.Hem sunucu adına, hem de o oyuncu adına.

Ben kendimde bir örnek vermek istiyorum kısa bir şekilde.Bu sunucuya ciddi olarak söylüyorum, orta derecede disiplininden ve esnek kurallarından dolayı giriyordum.Sistemler sadece yan etken olarak kaldı benim için.Belirli günler bir kaç arkadaş buluyordum kendime rol yaparak ve kalabalık bölgelerde drift atıyorduk eğlenceli bir şekilde, çoğunlukla hiç kimseye bir zarar bile gelmiyordu.Gelse de en fazla ama en fazla aracın çarpmasıyla "9" can götürüyordu ve can doldurmanın da bedava olduğunu az çok biliyoruz.O bölgedeki insanlar olsun, arkadaşlarımız olsun drift atarken oyun içi tezaharat atıyordu ve çok eğlenceli roller çıkıyordu.Yeri geldiğinde baskın da yiyorduk departman tarafından, pursuitin eğlencesi hem bizim tarafımızdan hem departman tarafından bambaşka oluyordu.Fakat bir gün ne yazık ki Pizza Stack'da iki arkadaş drift attık, hiç kimseye hiç bir şekilde çarpmadık/çarpmadım.Ve bu drifti de abartmadık, sadece şarkı eşliğinde eğlencesine yapıyorduk.Fakat birden ben kendimi admin hapisinde, 450 dakika hapiste buldum.Bu olay daha bu gün yaşandı, ve ben kendimce bu cezayı çekmek yerine 5-6 gün farklı oyunlarda/farklı sunucularda takılmayı tercih ederim.Ve kendimce de çok saçma bir kural, tamamiyle oyun içi bir durum olan drifte neden ceza verilsin ? Gerçek hayattan örnek veriyorum, Japonya ismiyle bilinen ülkede sabahtan geceye kadar kalabalık ortamlarda driftler kol geziyor.Fakat buna nadir bir şekilde polisler müdahale ediyor.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Kurallar/politikalarla ilgili düzenleme
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2018, 15:36:32 »
AR-GE'yi biraz uzun tutmuşum, fakat açıkçası önemli bir durum ve 2-3 dakika fazla zaman almasının da çok bir eksi yanı bulunmuyor.Dediğim gibi, kesinlikle disiplin olmalı.Fakat bu kadar ağır ve yapıcı bir disiplin değil, yumuşak ve düzenli bir disiplin olmalı.Oyunculara istediğiniz bu ortamı veremedikten sonra zaten bu sunucunun veya herhangi bir sunucunun anlamı kalmaz.2-3 saat eğlence amaçlı giren birisi, tam olarak istediği şeyi sağlayamıyorsa ve önüne uzun sınırlar dikiliyorsa bu adam neden burada vaktini harcasın ki ? Bu yazımı sunucuya karşı bir düşmanlık veya tavır almak olarak algılamayın, sadece bir eleştri ve öneri.Bu kadar iddiali konuşuyorum ki bu durumdan madur olan 10-20 oyuncunun olduğuna eminim.Kurallara sıkı bir elden geçirme şart, hem de düzgün bir şekilde.

Çevrimdışı Devr1m

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 06 Ekim 2018, 10:37
Toplam oynama: 18 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2018, 00:19:16 »
Katı kurallar her zaman daha iyidir. /q çektiğim için tam tamına 24 saat jail yemiş biriyim

Çevrimdışı Zinamoli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 10 Aralık 2020, 18:05
Toplam oynama: 44 gün, 6 saat
« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2018, 00:30:33 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 10 Haziran 2018, 04:06:13 »
Katı kurallar her zaman daha iyidir. /q çektiğim için tam tamına 24 saat jail yemiş biriyim

Bana göre kasıtlı olarak bunu yaptıysan hak etmişsin fakat kendimce bu kadarı da değil.Ayrıca senin bu jail cezaını aldığına da zerre kadar inanmıyorum, her şeyi geçtim en azından bu sunucuda bu jail cezasını almış olamazsın.

Aktif rolde iken /q çekmek, bağlantı koparmak evet bir suç fakat cezası da gidip 1-2 gün olucak kadar ağır bir suç değil.Dediğim gibi disiplin ve kural, her yere lazımdır fakat yeterince lazım.

Çevrimdışı Alexander

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Mart 2020, 04:55
Toplam oynama: 31 gün, 18 saat
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2018, 04:40:13 »
Hayatımda sayılı kez jail yemiş adamım, şu son iki üç günde yediğim jailin haddi hesabı yok. Süre konusunda değil de, her admin şikayetlere bakmasın abi. Xoduzy Shady gibi kendini kanıtlamış adminler falan baksın hep.   :)

Çevrimdışı Devr1m

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 06 Ekim 2018, 10:37
Toplam oynama: 18 gün, 0 saat
« Yanıtla #6 : 10 Haziran 2018, 13:41:42 »

Bana göre kasıtlı olarak bunu yaptıysan hak etmişsin fakat kendimce bu kadarı da değil.Ayrıca senin bu jail cezaını aldığına da zerre kadar inanmıyorum, her şeyi geçtim en azından bu sunucuda bu jail cezasını almış olamazsın.

Aktif rolde iken /q çekmek, bağlantı koparmak evet bir suç fakat cezası da gidip 1-2 gün olucak kadar ağır bir suç değil.Dediğim gibi disiplin ve kural, her yere lazımdır fakat yeterince lazım.

İnanmıyor musun 24 saat yediğime ?

Çevrimdışı Shady

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 17 Şubat 2024, 21:52
Toplam oynama: 68 gün, 18 saat
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2018, 01:25:03 »
Bahsettiğimiz hapis süreleri maksimum atabileceğiniz dakikalardır.
Yani sitede yazan non-rp kuralının ihlali 600 dakika ise
ilgili yönetici gidipte kişiye 600 dakika işlem uygulamıyor.